Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Miejski azyl 20:31, 06 cze 2017

Do góry
Ania na tym ostatnim zdjęciu z przodu to rozplenica. Na dzień dzisiejszy jest już dwa razy większa a śmiałek (ten z tyłu) zaczyna puszczać kłosy Znak, że zaraz muszę podciąć brzozy pod którymi są posadzone trawy.
Szałwia to Salvia nemorosa SENSATION® ’Compacta Bright Rose od naszej forumowej Finki - jest śliczna i kocham ja niezmiernie

Ps. Szałwię nie Finkę ;P
Droga do spełnienia 13:56, 06 cze 2017
Do góry
Kawa napisał(a)
tam mam bodziszka wspaniałego
może zamiast hacone lepsza będzie rozplenica?
hmmm

zrobie dzisiaj aktualną fotkę i zmierzę wszystko

Justynko dzięki - ty masz wielkie rabaty!!

Asi ao szałwii też myślałam ale już za dużo bym jej miała
no i tam nie gorące słońce tylko lekki półcień

zaczynałam jak wiekszośc od półmetrowych rabat i sie po głowie drapałam co ja tam wsadze ale juz tak nie robie...własciwie mnie to smieszy ....3-4 metrowe rabaty sa dla mnie własciwie ..bo ja jednak lubie napackane

PS. bodziszek pójdzie w ten pusty pas ..gdzie jest teraz klepisko ..do niedawna chwastowisko ...ale nie zdazyłam wiosna podzielic ...a teraz mi szkoda go mordowac ..juz musze zaczekac do połowy sierpnia
Droga do spełnienia 13:52, 06 cze 2017

Do góry
tam mam bodziszka wspaniałego
może zamiast hacone lepsza będzie rozplenica?
hmmm

zrobie dzisiaj aktualną fotkę i zmierzę wszystko

Justynko dzięki - ty masz wielkie rabaty!!

Asi ao szałwii też myślałam ale już za dużo bym jej miała
no i tam nie gorące słońce tylko lekki półcień
Droga do spełnienia 13:47, 06 cze 2017
Do góry
az poszłam zmierzyć jak jest u mnie ...anabelki tez młode i rozplenica tez ..bo dzielone z miesiac temu.

anabelka 4 letnia ma u mnie srednice ponad metr i tyle samo bedzie zajmowac kwitnąca rozplenica po 3-4 sezonach

widzisz to? ...bo u mnie to akurat wycinek rabaty ...a anabelki sa w pasie cisów ...bo jeszcze przodem mam pas róż i seslerii

zastanawiam sie jeszcze czy hakone jest dobrym towarzystwem dla bodziszka ...który wszystko moze pochłonąc a jakiego masz tam bodziszka ...tu na fotce viosion pink
Miejski azyl 13:17, 06 cze 2017

Do góry
Hania to jest startująca rozplenica???? Śliczny kolor szałwi
Na Łowieckiej 22:01, 05 cze 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Co Ty tym rozplenica robisz?

No własnie nic! Zupełnie nic. Nie wiem co im odbiło!
Na Łowieckiej 21:58, 05 cze 2017

Do góry
Co Ty tym rozplenica robisz?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:12, 05 cze 2017

Do góry
Pojawiają się też nieśmiało kolejne trawki w moim ogrodzie posadzone jesienią, a to za sprawa ogrodowiska( jeszcze ich nie widać, ale to pewnie kwestia czasu):
miskant chiński 'Flamingo' na zachodniej skarpie

rozplenica japońska 'Hameln' przy ścieżce do huśtawki ( prawie niewidoczna pomiędzy zawilcami wielokwiatowymi)

miskant chiński 'Adagio' pomiędzy ławeczkami pod brzozą - mamy nadzieje, że da radę, bo ładnie przewieszałby się nad ceramicznymi kulami

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:59, 05 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
U mnie drżączka od Agaty już ma kłosy. Co do Twojej to nie umiem orzec.

Możesz pokazać? Albo u mnie, albo wołaj do siebie, co bym czasem nie przegapiła.

Kasya napisał(a)

a to chyba nie jest to samo...u mnie wyraznie 1 kępa, w zeszlym roku wygladala jak rozplenica

w tym wysokosc do brody

Do brody?!- o matko.
To czekam co mi z tego wyrośnie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:50, 05 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Kasiu, wiosną była jedna mała kępka. Zostawiłam, bo myślałam że to drżączka z zeszłego roku, miej więcej w tej okolicy ją wsadziłam.
Wysokość nad kolano. Bardziej na szerokość przyrosła. Taki potwór od wiosny się zrobił z jednej małej kępki.

a to chyba nie jest to samo...u mnie wyraznie 1 kępa, w zeszlym roku wygladala jak rozplenica

w tym wysokosc do brody
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:37, 05 cze 2017

Do góry
butterfly napisał(a)
rozplenica z rozchodnikami

Motylku, czy ta trawa po lewej to Red Baron? U mnie taaki mały jeszcze, a tu...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:53, 04 cze 2017

Do góry
rozplenica z rozchodnikami

Ogólnie powiem ze dawno już tak zaniedbanego ogrodu nie miałam... z tyłu jeszcz względnie ogarnięte, chociaż i tam w niektórych miejscach nie moge sobie w chwastami poradzic...ale front woła o pomstę do nieba...
już kolejny rok chce zamienic The Beatles na seslerię i zawsze coś stoi na przeszkodzie... ale już musze do kalendarza wpisać ze po urlopie zabieram sie ostro do działania...

Przemarznięta dosłownie do korzenia Eden Rose wypuściła pedy... spektakularnego kwitnienia się nie spodziewam...
Miłorzęby muśnięte mrozem majowym powoli się zbierają... mają jakis białawy nalot na listkach... nie wiem co to...
Ambrowiec Gumball długo dał na siebie czekac ale chyba postanowił moja cierpliwośc wystawić na próbe za karę ze go nie osłoniłam w najwieksze mprozy...
jakies suchelce w bukszpanach są, głównie tam gdzie sie stykały z innymi roslinami w ubiegłym roku...
wiecej gdzechów nie pamietam...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:34, 04 cze 2017

Do góry
My dziś z Córcią między burzami przygotowałyśmy do sadzenia górna rabatę na skarpie. Wyleciało prawie wszytko. Zostały tylko cztery Alberta Globe i dwie brzózki, które przesadziłam wiosną i wciąż się jeszcze nad nimi lituję...

Skarpa ma dość trudny kształt. Na środek (pod planowane drzewo) na perwno pójdą perowskie. A do koła szukam trawy. Rozplenica za duża. Sesleria wydaje mi się za ciemna... Sama nie wiem.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:21, 04 cze 2017

Do góry
elka_ napisał(a)

Krzewuszkę można przycinać, regulować, wtedy uzyska bardziej zwarty pokrój.

Pegasus, już doczytałam, prawdopodobnie macie rozplenicę Pegasus, na zimę radzą ją trzymać w pomieszczeniu powyżej 5st., można ją sadzić w pojemnikach
Zmusiłaś mnie do poszerzenia wiedzy o trawach

No widzisz Elu, nie napisałam że to rozplenica. Gapa ze mnie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:01, 04 cze 2017

Do góry
babka napisał(a)

A skąd ona mi się wzięła ??
wyrosła w dokładnie po środku kępy rozplenicy, która w takim razie w całości wymarzła.

To jest zielsko jakich mało będzie rosło wszędzie gdzie tylko możnaTak też może być że rozplenica wymarzła
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:24, 04 cze 2017

Do góry
jeszcze takie tam z wczoraj

Kulkowiec za chwilę znów pójdzie do fryzjera

I kolejna zagadka. Myślałam, że to odbiła rozplenica wschodnia a to jakiś dziwoląg

Mirkowy ogród (początki) 22:48, 03 cze 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Dziś wreszcie posadziłam część trawek ,Jeżówki,Kocimiętkę i bordowe rudbekie. Bez pomocy ema nie dała bym rady bo bark odmawia posłuszeństwa
To są sadzonki z nasionek wysiewanych 15 luty.
Rozplenica Hameln,Moudry i Magesti.

ale plantacja
Mirkowy ogród (początki) 22:16, 03 cze 2017

Do góry
Trzcinnik Overdam wyżej KF będzie rozmnażanie.Jak zakwitną zabiorę nasionka i wiosną posieję.

Turzyca KF

Rozplenica Black czekam aż zakwitnie pierwszy raz.
Mirkowy ogród (początki) 22:05, 03 cze 2017

Do góry
Dziś wreszcie posadziłam część trawek ,Jeżówki,Kocimiętkę i bordowe rudbekie. Bez pomocy ema nie dała bym rady bo bark odmawia posłuszeństwa
To są sadzonki z nasionek wysiewanych 15 luty.
Rozplenica Hameln,Moudry i Magesti.
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:11, 31 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Och Monika, bardzo Ci dziękuję! Aż cztery uśmiechnięte buźki, cieszę się że Ci się podoba, na efekt to jeszcze trzeba będzie do przyszłego roku poczekać, ale jest jakiś początek. U mnie zdecydowanie rozmach nie na taką skalę jak u Ciebie.

Aniu wiem, sadzimy w tym roku i czasu trochę trzeba, żeby to wszystko wyglądało tak jak se umyślałyśmyale jak to już fajnie cieszy, jak już posadzone jest Kochana rozmach u Ciebie też niezły, wierz mi

Ja też jak uporam się z plewieniami na warzywniaku i w poczekalniku to się biorę za swoją różankowo-lawendową rabatkę przy szopie róże, lawenda, rozplenica już kupione teraz trza się za robotę brać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies