Witam jestem pod wrażeniem jaki macie dar do projektowania tych przepięknych rabat i proszę o pomoc na środku tzn przy trzmielinie chciała bym zrobić rabatę ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i co tam posadzić może ktoś coś podpowie? na bokach po obu stronach są róże a przy trzmielinie posadzone są 3 irgi. Może na bokach by coś zmienił co o tym myślicie?
Witam - madeczkam.Proponujesz przy ogrodzeniu trawy a przed nimi iglaki na pniu -dobrze zrozumiałam ?Mam miskanty zebrinusy. Zaraz zobaczę Twoje trawy.Dopiero przyszłam z pracy dlatego dopiero teraz odpisuje i dzięki za zainteresowanie. Masz może jeszcze jakieś propozycje?
jezeli chcesz przy ogrodzeniu trawy to proponuje trzcinnik karlforester posadzony na przemian tył przod on szybko rusza wiosna w czerwcu ma ponad 150 - 160 i juz kwitnie jest przepiekny
Witam. Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje to pytanie ale nie znalazłem bardziej podobnego tematu. Planuje wykonać chodniczek z gotowych bloczków betonowych wtapianych w trawnik jednak fragment a konkretnie 4 sztuki będą przebiegały przez rabatę wysypana kora. Tutaj moje pytanie czy osadzać te płyty na zaprawie betonowej czy wystarczy osadzić na podsypce piaskowej. Docelowo będą obsypane kora wiec nie wiem czy nie będzie to zbytnio pływało?
plac ogromny az prosi sie o jakies duze rosliny krzewy drzewa to moze z jednej strony dac szpaler miskanta sirene lub silberspinne na srodku jakies okazałe drzewo podsadzone np rozplenica dookoła na brzegach kora a na niej liliowce jeżówki hortensje