miał byc dziś obiadek ale chlodno jest
rano mąż umył zestaw mebli tarasowych i wypilismy po piwku i zjedlismy z dziećmi ciacho więc sezon tarasowy rozpoczety.
A ognisskowy chyab juz ze 2 tyg temu tez bo w niedzielę robilismy sobie obiadek dla nas włąsnie tam czyli kiełbaski były i warzywka.
Wczoraj cały dzień od świtu do nocy tyraliśmy w ogrodzie. wreszcie wzięlismy sie za tyły. Powoli zaczyna to wyglądać ale duzo jeszcze do zrobienia.
Nie wpadłabym na to, że tę lawendę z prawej to trzeba pociachać, dlatego moje -letnie lawendy mi się zestarzały i "powykładały" bo nigdy nie były cięte.
Ps. Kupiałam lawnedę vivę, ale od kilku dni trzymam ją pod prysznicem w czarnej łazience, bo nie wiem gdzie ją posadzić, ale jak już wymyślę to wczesniej napisz mi czy sadzonki z 6-paków po kilka razem czy osobno i w jakich odstępach???
Ja sie chyba jednak na aluminium zdecyduje, bo przecież mam je na połaczeniu wiaty i garazu oraz na oknach i sprawuje sie znakomicie. Jest zdecydowanie bardziej elastycznie niz nierdzewką, nie widac na tym kurzu i śladów po wodzie tak jak na innych materiałach.
Stał nierdzewna musi być naprawdę wysokiej klasy i porządnie szczotkowana a i tak kazdy palec, ślad i smugę bedzie widac... Mam kominek obłożony stała nierdzewna i okap i niech je.... Mimo ze wykonane sa naorawdę z dobrego materialu...
Ale to nie orzesadzone, na razie szukam i wyceniam. Nie ma pospiechu... Na razie priorytetem jest pergola a na reszte spokojnie poczekam
nie będę się powtarzać ale jak się ma takie donice jak Ty i to jeszcze świetlane to ja te moje sześciany w dodatku kupione to o kant d...ale cóż sama ich sobie nie zrobię ( choć wierz mi, że myślałam o tym) niestety