Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:01, 08 sie 2014

Do góry
Czytam o dylematach technicznych .... Ja nic innego poza iphonem nie polecę, bo testowalam wszystko i uważam, że nie ma lepszego tel. I wcale nie modny, bo już kaźdy ma iphona i to wcale nie jest szpan ... Zatem nie zgadzam sie z Agatą....

Codziennie trzeba ładować gdy nie ma zasięgu sieci a jak jest to trzyma min 2 dni. Mam też samsunga Galaxy i też jest dobry chociaż uważam, ze iphone jest zdecydowanie bardziej intuicyjny i niezawodny.
Mam 4s iphona od 2,5 roku, poprzedniego 3s przez 3 lata u wymieniłam właściwie na siłe bo był niezawodny. W przeciwieństwie do LG, Sony, Samsungów o HTC nie wspomnę bo dzialały max 1 rok. Zawsze mam dwa aparaty słuzbowy i prywatny i z czystym sumieniem polecam 4s. Szpan to jest wersja 6 ale po co przepłacać skoro nie mal niczym się nie różni od wersji 5...

Buziaki i pomiziaj kotka

Ps.nie wyobrażam sobie zycia bez iphona z GPS (używam. Tom. Toma, kupionego na jednej licencji z M i używamy cała rodziną na jednym loginie) , dostepem do maila, kalendarzem zsynchronizowanym z outlookiem i aplikacjami uzytkowymi np. Triposo do zwiedzania O dostepie do kont bankowych chyba nie muszę wspominać?
Ogród Tosi 06:48, 08 sie 2014

Do góry
Się uprasza o zjamowanie się gośćmi a nie szwędanie po obcych terytoriach!
Miejsko & sielsko 06:47, 08 sie 2014

Do góry
Jakimi chlodynymi, tfu tu!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:42, 08 sie 2014

Do góry
Lizaki piękne, kolejowej majestat jak zwykle powala na kolana, hortki z umrami już próbują konkurować o palmę pierwszeństwa!!

U mnie to samo było z żurawkami rok temu... Wypadały myślalam od nadmiaru slońca...

Podobno u Was deszczowo?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:47, 07 sie 2014

Do góry
Nicole pokaż orosze na zbliżeniu swoje festuca golden tuoupee. Moje dwie szt oryginalne fajnie wyglądają,,.. Kupowane w necie to chyba niedzwiedzie futro...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:43, 07 sie 2014

Do góry
Lany żurawkowe w różnych kolorach to Twój wyróżnik, wiesz że takie mieszanki lubie
Ze świecznicy będziesz zadowolony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:39, 07 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Jak świadomie, to swiadomie Luki, ja po moich floksach po prostu wiem: jak mają tendencję do łapania, to i panie Boze nie pomoże - co roku mają. Są cudne, ale po miesiącu, półtora to już sam siwy dym. Ale przyznam uczciwie, że u mamy mojej (od której je przytargałam) ani białej kropeczki. Tak jak pisała mi Ewa, Pszczelarnia, trzeba zapewnić właściwe warunki: przewiewność i nieintensywne słońce. U mnie przewiewności mają aż za wiele, ale słońca chyba też... Muszę je po prostu lepiej posadzić.

Powodzenia Luki

Rok temu kupione pysznoglówki były całe w mączniaku. Krótko je przyciełam, w tym roku śladu choroby nie ma
Postawić trawkę nad i... 23:32, 07 sie 2014

Do góry
Fiu fiu!!! Ale metamorfoza!
Pokaż tę rabatkę z żurawkami, hakone i bukszpanem
Grab - Carpinus 23:26, 07 sie 2014

Do góry
Zalewanie korzeni - wowczas brązowieją brzegi liści-stosowalam amistar, Topsin ale bezskutecznie, najważniejsze odprowadzenie nadmiaru wody
Szpeciele lub inne przedziorkowate- brązowe od środka liscia lub całe liście jednorodnie brązowawe - polecam Ortus + Nissorun
Gąsienice.... Chyba nie trzeba opisywać jak wygladają... Wygryzione brzegi lisci lub dziurki - Mospilan, Magus, Kartae, Calypso, Kohinor

U mnie najgorzej dokucza grabom (świeżo sadzone) nadmir wody... Gdy się porządnie ukorzenią (2-3 rok) nic im nie dolega.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:20, 07 sie 2014

Do góry
Nie obiecuję zdjęć w weekend. Wybaczcie ale jeśli obowiązki trochę zluzują to będą zdjęcia. Wolę u Was poczytać niż wklejac zdjęcia. Ostatnio bylo dużo zdjęć więc teraz pauza. Ponadto wracam póżno, potem pracuje przy grażu, potem pracuję przy komputerze i chwilowo czasu brak. Zawsze tak mam po urlopie...czasami się zastanawiam po co pracownikowi urlop...aby nadrabiać zaległości??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 07 sie 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany jak tu pieknie....niczego odkrywczego nie nnapisałam... ale słów i komplementów brak......pieknie, kolorowo, ze smakiem....uroczo.......

Zaległości próbowałam nadrobic - bagatela te 80 stronek.......ale doszłam do 1550...trudno........nie jestem całkiem na biezaco ale...pokaz traw zaliczony, gąszcz budlejowy też, hortki ogrodowe az mi w oczach jeszcze sie niebieszczą, o planowanej eksmisji hitowej tojeści ( bordowej) tez wiem, szał różany widziałam, w notesie to i owo odnotowałam - bo różanka w planach cały czas...juz mówie tak od ubiegłego roku, może tej jesieni sie uda...
Pozdrowienia zostawiam !

ps. jak tak sie napatrze, napatrze na ten twoj ogród to mam ochote u siebie cały zaorac i na nowo zrobic.....jak długo twoich fotek nie oglądam to...nawet lubie ten mój Ogród marzeń.......
Muszę jakiś srodek uodparniający na widok cudzych, pieknych ogrodów znależc....

Ja tez tak mam zmiany pod koniec sierpnia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:16, 07 sie 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

No to bedziemy olejować razem Tylko mój kolor bedzie bleee bo eM się uparł i kasztanem smarować znowu chce Co zrobić, jak żyć ??

Miałam kasztan na tarasie.... Zniosłam ten kolor przez dwa lata...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:15, 07 sie 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Niestety ona nie kwitla jeszcze nigdy. .. teraz też nie widzę pakow. Może jeszcze cos jej teraz posypać?

To istatni moment....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:13, 07 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenko czy Twoje śliwy są szczepione czy wychodzą od samego dołu?

Szczepione na 1,4 m
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:07, 07 sie 2014

Do góry
W wakacje jakoś mniej czasu.....
W Gąszczu u Tess 22:59, 07 sie 2014

Do góry
I znów sobie poszła...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:58, 07 sie 2014

Do góry
Matko.! Madzia toć ty poprzeczkę nawet z kompostownikiem tak wysoko ustawiłaś, że kobieto ja do emerytury nie dam rady mojego bajzlownika obrobić....
Ogród u stóp klasztoru 22:53, 07 sie 2014

Do góry
Niezłe chłopaki, imprezuja na tej ławeczce?
Wilcza Góra 22:51, 07 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
...wczoraj takich 2 gości wpuściłam na południowy taras...

macham z całych sił do wszystkich odwiedzających Wilczą

Designerskie te chlopaki
Wilcza Góra 22:48, 07 sie 2014

Do góry
Same przepiękne zdjęcia. Głog mnie urzekl. Lecę zobaczyć bodyguardów!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies