Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

bleebla 12:59, 07 sie 2014

Dzięki za linki do przetworów. Niedługo coś będę modzić. Spróbuję te z musztardą
agniecha973 13:34, 07 sie 2014

bleebla napisał(a)
Dzięki za linki do przetworów. Niedługo coś będę modzić. Spróbuję te z musztardą

Na zdrówko. Ja zmniejszyłam w tym przepisie ciut cukier i daję 1,5 szkl. zamiast 2. Robię też w tej samej zalewie paprykę. PYCHA!!! Trzeba tylko zaakceptować widok tej zalewy, nie jest łądny Pływają chmurki musztardowe, hi hi.
bociek 13:40, 07 sie 2014

agniecha973 napisał(a)
Moje jarzmianki zaczęły produkować nasionka. Czy ktoś chce, żeby mu zebrać? Mi się same w ub. roku wysiały w ilościach hurtowych, ładnie rosną, szybciutko. Mam nasiona tych najzwyczajniejszych białych i delikatnie różowych.

Tak teraz wyglądają (kilka dni temu)

różowawe

białe

Ale w słoneczku śliczne mają kwiatki

Agniecha, czy moge sie w takim razie usmiechnac o biale? Tylko nie wiem czym moglabym sie odwdzieczyc...

A taras sie superzasty robi O stipach nie wspomne bo najpierw musze sie otrzasnac z szoku
agniecha973 13:58, 07 sie 2014

Bociusiu, nie ma sprawy, zbiorę nasionka z białych, ale wiesz jak to jest w przyrodzie, pszczółki i inne bzyczki mogły namieszać w probówkach Te różowe są prawie białe jakby co, taki tylko odcień różówego nabierają.
A stipy nie moje, oj nie, niestety. To Magnolii.
Napisz mi na pw adres, to jak już będą gotowe to wyślę. ALe dopiero się "produkują", więc to tak za ok. 2 tyg. myślę będzie.
Ja się ucieszę, że komuś się przydadzą, więc nie martw się odwdzięczaniem.
bociek 13:59, 07 sie 2014

agniecha973 napisał(a)
Bociusiu, nie ma sprawy, zbiorę nasionka z białych, ale wiesz jak to jest w przyrodzie, pszczółki i inne bzyczki mogły namieszać w probówkach Te różowe są prawie białe jakby co, taki tylko odcień różówego nabierają.
A stipy nie moje, oj nie, niestety. To Magnolii.
Napisz mi na pw adres, to jak już będą gotowe to wyślę. ALe dopiero się "produkują", więc to tak za ok. 2 tyg. myślę będzie.
Ja się ucieszę, że komuś się przydadzą, więc nie martw się odwdzięczaniem.

No bzyczki lubia mieszac w garach

Wielkie serdeczniaste dzieki
agniecha973 14:01, 07 sie 2014

Na zdrowie!
popcorn 15:48, 07 sie 2014

Aga, ale bedriecie miec pikny taras! Suuuper
a takie werbeny tez mialam.. nasiona z allegro, w opakowaniu polskiej firmy jakiejs.. no paskudy. Poznaje je po tym ze sa masywniejsze, listki maja bardziej okragle od tych *ladnych* werbenek - tamte maja waziutkie. Te mi sie wysialy niestety, te *ladne* juz nie.. wiec chodze wokol domu i wyrywam te paskudy.

pozdrawiam!!
Madzenka 23:07, 07 sie 2014

W wakacje jakoś mniej czasu.....
ewalm 19:02, 08 sie 2014

Aga, taras pięknie się zapowiada. Handmade to jest to

Drakiew kaukaska i inne drakwie - nasunęły mi się na fali rozważań o chabrach i ogólnie kwiatach w trawach.

Wariant ze stipami, turzycami Buchanana itp zakłada, że kwiaty schowane są wśród liści traw, ale przecież chabry w zbożu to raczej kwiaty wśród kłosów. Można by np. w śmiałku darniowym coś posadzić? 'Goldschleier'? Między kepami?
agniecha973 22:32, 09 sie 2014

popcarol napisał(a)
Aga, ale bedriecie miec pikny taras! Suuuper
a takie werbeny tez mialam.. nasiona z allegro, w opakowaniu polskiej firmy jakiejs.. no paskudy. Poznaje je po tym ze sa masywniejsze, listki maja bardziej okragle od tych *ladnych* werbenek - tamte maja waziutkie. Te mi sie wysialy niestety, te *ladne* juz nie.. wiec chodze wokol domu i wyrywam te paskudy.

pozdrawiam!!

Dzięki. Taras bez widocznych postępów, ale elementy składowe powstają mozolnie - wykrawają się z większych kawałków, szlifują, malują... Się
Pozdrówka, Karola.

Marzena2007 napisał(a)
W wakacje jakoś mniej czasu.....

Zdecydowanie mniej, bo bardziej rozleniwiony człowiek jest, mniej zorganizowany, no i chłopaki cały czas w domu, więc też coś czasem trzeba wymyślić dla umilenia wakacji (za to lekcji nie trzeba odrabiać, więc wieczory całe wolne )

ewalm napisał(a)
Aga, taras pięknie się zapowiada. Handmade to jest to

Drakiew kaukaska i inne drakwie - nasunęły mi się na fali rozważań o chabrach i ogólnie kwiatach w trawach.

Wariant ze stipami, turzycami Buchanana itp zakłada, że kwiaty schowane są wśród liści traw, ale przecież chabry w zbożu to raczej kwiaty wśród kłosów. Można by np. w śmiałku darniowym coś posadzić? 'Goldschleier'? Między kepami?

Oj Ewa, nie będę pokazywać szczegółów tego handmade, ale on przekracza normę 100% handmade Mam Dobromira w domu i ciągle jakieś nowe patenty się obmyślają. Pójść do sklepu i kupić coś gotowego to czasem za łatwe jest, nie godzi się

Temat traw i chabrów jeszcze otwarty. Myśl, myśl, a jak znów coś wymyślisz, to zamelduj! Mnie bardziej zauroczył chyba zestaw kolorów, bo przecież chabry i u siebie na działce mam, ale tam to tak pięknie zagrało! Mmmm...