Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Donia72 12:41, 07 sie 2014

O rany, Lukasz Ile Ty tam wsadzisz zurawek?
lojalna_ 12:42, 07 sie 2014

Cudne te zakupy juz bym do sklepu poleciała, a gdzie ty kupiłeś takie piekne hertensje i powiedz prosze jaka to odmiana ? L ?
Ja tutaj nowa jestem i sam powinnam porad słuchac , ale zrobiłam bym to tak : hortensje co druga tuja i tak sie rozrosną. Przed nimi plamą ułozyłabym żurawki one chyba beda ciemniejsze tak? Tylko nie w formie ułożonego łuku tylko placka. Tam hdzie po obrzeżach beda konczyły sie zurawki poukładałabym niskie jasne trawy.

Ale tutaj same eksperci wiec poczekaj lepiej na wiecej porad
Luki 12:48, 07 sie 2014

Donia obstawiam, że dojdzie do 50, ale spokojnie kupować nie musze na pryszły rok i kolejną rabate będę robił 100 sadzonek... oj będzie z tym roboty.

Jolu każda porada i sugestia jest bardzo cenna, hortensje jescze się troszke 'rozejdą' wkopane z doniczkami bo co chwile się przewracały. Z trawkami fajny pomysł
Placek żurawek raczej nie bo łącze wszystkie rabaty w ogrodzie właśnie tym elementem, czyli abductor żurawkową... wiesz u mnie szaleństwo roślinne i kolorowe, to przynajmniej w tym szaleństwie jakaś spójnośc w rabatach musi być
lojalna_ 12:54, 07 sie 2014

Tak tym szaleństwem łączą sie Twoje rabaty, zazdroszcze tej pracy i tych problemów ~ sama przyjemnosc powodzenia
Nallar 13:27, 07 sie 2014

Luki napisał(a)
Czy jest na sali lekarz??

Znalazłeś już lekarza, którego mógłbyś polecić... Po tym, co zobaczyłam dzisiaj w Twoim ogrodzie to i ja potrzebuję pomocy.
Jesteś niesamowity.
Iwk4 14:55, 07 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Tak tym szaleństwem łączą sie Twoje rabaty, zazdroszcze tej pracy i tych problemów ~ sama przyjemnosc powodzenia

Czyli jak w necie zobaczymy taką fotkę, znaczy skradziona Łukaszowi ... ooooooooo ...
malgorzata_s... 18:02, 07 sie 2014

Łukasz wiesz że ja uwielbiam Twoje fale żurawkowe i tę pstrokaciznę jak ją nazywasz (choć dla mnie to ideał). Będzie cudnie No ja muszę to na własne oczy kiedyś zobaczyć Buziam i dzięki za porady u mnie
leon60 19:40, 07 sie 2014

Widzę, że ostro działasz zapowiada się piękna rabata
Luki 22:11, 07 sie 2014

No ja tu pomocy potrzebuje, a wszyscy chwalą częśc roślinke posadzona, nad resztą nadal dumam. Zdjęć brak bo kończyłęm znowu po ciemku.

Jolu sadzenie nowych roślin sprawia wiele radości, a jeszcze jak łądnie rosną to już nawet nie ma co mówić

Iwono raczej nikt moich fotek brać nie będzie

Gosiu wiesz, że drzwi, a raczej furtka stoją otworem i zapraszam Dziękuje za te budujące słowa.

Olu tworzy się tworzy i staram się wykorzystać starsze rośliny, któe przeszkadzają mi na innych rabatach, a to trudne zadanie...
Madzenka 23:39, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Jak świadomie, to swiadomie Luki, ja po moich floksach po prostu wiem: jak mają tendencję do łapania, to i panie Boze nie pomoże - co roku mają. Są cudne, ale po miesiącu, półtora to już sam siwy dym. Ale przyznam uczciwie, że u mamy mojej (od której je przytargałam) ani białej kropeczki. Tak jak pisała mi Ewa, Pszczelarnia, trzeba zapewnić właściwe warunki: przewiewność i nieintensywne słońce. U mnie przewiewności mają aż za wiele, ale słońca chyba też... Muszę je po prostu lepiej posadzić.

Powodzenia Luki

Rok temu kupione pysznoglówki były całe w mączniaku. Krótko je przyciełam, w tym roku śladu choroby nie ma