Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja codzienność - ogród Oli 09:01, 17 lip 2019

Do góry
leon60 napisał(a)

moje ulubione miejsce
Malwowy ogród 09:00, 17 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
I chyba taki też ma być mój ogród. Lekko współczesny ale utrzymany w wiejskim klimacie. Bo ja jestem taka. Dziewczyna z miasta ale z dzieciństwem spędzonym na wsi, u dziadków.
Do dzisiaj czuję tę radość w sercu, kiedy wołali na mój widok - nasze Złotko przyjechało.
Pozostały wspomnienia i ziemia przodków. A na niej mój ogród, który ciągle się zmienia.

Fajnie to opisujesz Elu.
I bardzo ładny, klimatyczny ogród tworzysz. Mi on bardzo się podoba
Roślinki piękne . Ładne kompozycje .I kociaki fajniusie
Ogród kwiatowy 08:49, 17 lip 2019

Do góry
violaskom napisał(a)

Dostaję oczopląsu na widok Twoich rabatek, ale to takiego naprawdę pozytywnego.
No, cudnie. Po prostu cudnie, kolorowo.
Uwielbiam i ja kolory.
Ale aż tak mega kolorowo to nie mam.
Bardzo mi się podoba u ciebie. I rabaty i wszelakie te roślinki
Ten różowy przetacznik i ja mam od ubiegłego roku. Ładnie kępiasto rośnie. Podoba mis się.
Pozdrówki zostawiam :F
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:40, 17 lip 2019

Do góry
aniaod napisał(a)
Tu chyba lepiej widać o co chodzi

Nie, to niedobry pomysł, sadzenie kolejnego dużego drzewa obok siebie sprawi jeszcze większy bałagan. Albo jedno drzewo, albo drugie. Sadzenie jednej róży nic nie da, tylko kiepskie liście przez cały sezon i kwiaty na krótko. I wieczne pryskanie, formowanie, cięcie. Robienie podpór Żadna dekoracja

Świerka przesadzić, to oczywiste, zupełnie nie pasuje stylem do bukszpanów
Pasuje do wrzosowiska, traw niskich, berberysów itp.

Wykończyć tę rabatę możesz jedynie niższymi roślinami lub obwódką w kształcie litery L. A za nią bordowe raczej rośliny. Może także berberys kształtowany w kulę na pniu? Jakieś turzyce w jasnym kolorze.

Możesz dodać koloru bordowego np. Imperata cylidrica 'Red Baron', nawiązując do koloru kulistej formy.

Tutaj z bukiem

Moja działka na Dębowym Lesie 08:38, 17 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Aniu,
pochodziła, pospacerowałam roślinki obejrzałam, i powiem no, żem dumna z Ciebie, aż winka dobrego a taniego se spiję.
Noż pięknie masz Dziewczyno. Zazdraszczam wręcz ale wiesz nie tak wrednie, ino przykład brać będę. Buziaki wysyłam

Witaj Elu!
Cieszę się, że pospacerowałaś sobie u mnie i ci się spodobało.
Przyznam, że mi u siebie nie wszystko się podoba.
Ale bardzo dziękuję za te pozytywne słowa. Buziaczki i ja przesyłam
Mój taras we Francji 08:33, 17 lip 2019

Do góry
W części słonecznej będą małe zmiany na wiosnę, Ostróżki i nsparstnice się nie sprawdziły.
Chyba więcej traw dosadze
Moja działka na Dębowym Lesie 08:31, 17 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu pomimo,że mało piszę ,to fotki w miarę na bieżąco oglądam
cudownie ,bujnie kolorowo masz
moje rutewki -mam 2 sztuki -poprzypalane słońcem i niestety nie kwitną -a na Twojej fotce Twoje są cudowne -długo je masz ? i na jakim stanowisku najlepiej rosną ?

Pozdrawiam cieplutko

Madziu witaj!
cieszę się ,że zaglądasz do mnie .
Kolorowo to ja lubię .
Ja swoje rutewki kupiłam chyba w lipcu ubiegłego roku.
I sama nie wiem czy maja dobre miejsce. Posadziłam je s tyłu w rabacie liliowcowej. Czyli pod okapem domku. Tam deszcz już tak nie dochodzi. Tyle co ja czasami podleje. ale rosną i dają rade. Tam jest słońce prawie przez cały czas. Jedna urosła naprawdę wielka i się położyła, Ale z liliowcami wygląda fajnie. Druga niższa i dopiero będzie kwitła.
Dziękuję i również pozdrawiam

Mój taras we Francji 08:31, 17 lip 2019

Do góry
Przy porannej kawce
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:23, 17 lip 2019

Do góry
Wczoraj bylo czesciowe zacmienie ksiezyca

A tego floksa moj maz przytargal z podrozy sluzbiowej.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:23, 17 lip 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Funkie pięknie otulają domek. W tym roku też nabyłam i coraz bardziej je lubię. Żałuję że przed przerabianiem rabat oddałam swoje.

Jakoś niemiałam na nie miejsca na mojej nasłonecznionej działce i tak kiedyś je wymyśliłam.
To fakt, szkoda ,że hosty oddałaś. Ja nie wyobrażam sobie obrodu bez nich.
Kilka musze przesadzić. Ogólnie to maja za gęsto .Ale kiedyś je poprzesadzam jeszcze gdzieś..
A pod dwiema ścianami domku rosną hosty.
Na innej rabacie tez sa jeszcze hosty.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:12, 17 lip 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu podglądałam liliowcowo-liliowy spektakl.
Masz już bardzo dużo odmian.
Hortensja dębolistna cudne kwiatostany wytworzyła.
Warzywnik imponujący. Nie wiem jak dajesz radę to wszystko ogarniać. Łącznie z robieniem przetworów.

Liliowców mam ok 60.dokladnie nie liczyłam. Lilii tez sporo. I tez ich nie liczę.
I mi ta hortensja Debolistna bardzo się podoba
Warzywnik w tym roku ma nowe , lepsze miejsce. I jak widać warzywka lepiej rosną.
Kobiety , dużo mogą. Taki sezon, i przetwory mus zrobić.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:07, 17 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Mój guzikowiec ma jakieś jaśniejsze listki, niż Twój, ciekawe czego mojemu brakuje, może azotu?

Pewnie tak..
Ale one takich ciemnych listków nie mają.
Ale jak masz jakiś nawóz to mu podsyp. Zawsze to się wzmocni

Moja działka na Dębowym Lesie 08:05, 17 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Twoje lilie i liliowce są przecudne Nie wiem co się dzieje, ale u mnie lilie zanikają. W pierwszym roku są piękne, wysokie, w drugim już dużo mniejsze, a w kolejnym już ich wcale nie ma W czym tkwi sekret?

Trudno mi powiedzieć , co się dzieje z twoimi liliami.
Może szukaj dobrego miejsca dla nich .A może cos je podjada ??
Moje rosną w różnych miejscach. Orientalnych już nie kupuje, bo te u mnie przepadają.
Ale Azjatki i wszelakie drzewiaste , czy OT, mieszańcowe rosną dobrze.

Czubajkowy Ogród 07:56, 17 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Pojawiły się okiennice. I komórka jednak na zewnątrz. Tylne drzwi do domku zostały zabite deskami od środka, by zachować więcej miejsca.

A obecnie niewiele się już zmienia, oprócz rozrastających się roślin i w sobotę wyglądało tak

I dalej już tylko z telefonu

Fajnie moc oglądać taka relacje z zmian i domku i wnętrz i działki.
Pięknie to wszystko masz urządzone .
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:47, 17 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Kasiu dzięki
Tego gościa pies łobuz ciągle wyciąga i gryzie
Serducho nie dokończone, przestało lać, to wrócił ogród,'

dla koleżanki takie rzeczy zrobiłam
pastelowy wianek

i poduchy, jeszcze w fiolecie

Irenko piękne rzeczy robisz. Zdolne te twoje łapki
Pieski fajniusie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 07:23, 17 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
no zobaczymy na przyszly rok co pokaze

Odmiana Skorpion, lubię je
Wszystkiego po trochu 07:02, 17 lip 2019

Do góry
Ta czerwona to napewno od Ciebie bo ją oznakowałama ta druga to nie wiem W zeszłym roku odsadzałam swoje to może moja .

Będę Ci bardzo wdzięczna jeśli mi odsadzisz tę Yu a ja mogę Ci odsadzić drugą laurkę Otto Lyken już się cieszę na tę pełną pięknotkę

Chcesz taką ??????? Ja za swoją już dziękuję i proszę o jeszcze
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 06:55, 17 lip 2019

Do góry
Pola napisał(a)

Cudnie obejrzałam wszystkie foty, każda zachwyca.
Ciekawe, jakbyś jaśniejszy kolor dała na werandzie, na zewnątrz, jak myślisz?
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:25, 17 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Te dalie bischop... Zweszylam u ciebie. Jak zaczęłam szukać w necie za głowę się złapałam ile jest odmian w kolorach. Dalia kołnierzykiem też ładna sieje. Się wiosna i ładnie rosną.
A może znasz nazwę tej jeżówki czerwonej też bym kupiła bo ładna. U mojego ogrodnika tylko jeżówki takie zwykłe w różnych kolorach.
Mam dużo Jeżowek od Ewy z Ogród za grosik. W tym roku się pięknie rozrosły. Jak przekwitna muszę rozsadzić.

Czytałam na którymś wątku, że oglądałaś wczorajszy odcinek Maji w ogrodzie z Iza. Podobał ci się co? Drzewa to jest to, męskie cechy ma kobieta nawet budowlankę sama robiła. Kobieta wszystko może. Pare lat wstecz tez różności robilam. Teraz latwiej są narzędzia, materiały na telefon tylko pomysły mieć.

Dzisiaj znalazłam szyszki z wejmutki takie dorodne i sobie przypomniałam twoje wyroby. Kiedyś Miluś bardzo dużo różnymi robótkami się zajmowałam szuflady zapakowane różnymi materiałami i tak leży. Nie chcę mi się nic robić. Chodzę bezmyślna jedynie działam na tej działce.
Zobacz znowu dodatkowa robota grad mi obil liście w oczku trzeba je usunąć wyrwać bo zgniją.

Jak nie urok to...

Ela, ta czerwona jeżówka to Hot Papaya, wysokie rosną. Mam jeszcze inne odmianowe, ale zdjęć nie zrobiłam, szkoda mi było czasu bo robota.
Niebawem kolejne dalie z ciemnymi liśćmi, tym razem czerwony kolor, bo rok temu mnie zachwyciły, te z różowymi kwiatami mniej, ale i tak pies mi wszystkie ich bulwy powyciągał i poniszczył
No ja mam też robótki różne rozgrzebane, jak mnie najdzie robię, a jak nie, czeka...
Tak to jest z pogodą, ciągle coś, u mnie też. Wycinałam liście host, bo też dziurawe i obite, buziaki

mój największy szkodnik i łobuz w ogrodzie, to co on wyprawia...aż czasami płakać się chce, ale nie ubiję
niektóre rabaty po nim, jak po tajfunie, aż nie chce się mi tego naprawiać...

ta na rabatach się wyleguje, jakby nie miała wygód, więc rośliny na płask i nie odbiją

ta na lawendzie się kładzie, połamane doszczętnie
hortensje połamane i co robić..my w pracy lub śpimy, a te rządzą, Misia choć krety i nornice łapie, to jej wybaczam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:00, 17 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Miłkowo, tego mi było trzeba. Cuuuuudnie, ach cudnie. A tego goścua co siedzi w donicy w Grandiflorach to bym buchnęła. Wianek świetny. Fajnie, że serducho, a nie teadycyjny okrągły'

Kasiu dzięki
Tego gościa pies łobuz ciągle wyciąga i gryzie
Serducho nie dokończone, przestało lać, to wrócił ogród,'

dla koleżanki takie rzeczy zrobiłam
pastelowy wianek

i poduchy, jeszcze w fiolecie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies