Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:14, 17 lip 2019

Pola napisał(a)
Ja nie wiem, jak Ty kobieto potrafisz ogarnąć taki duży ogród, gdzie nie spojrzeć to cudo.
Mam nadzieję, że troszkę odpoczywasz i oczka cieszysz tym co stworzyłaś .....buziaki zostawiam .....

Jolu, nie mam idealnie, nie da się, za mało sił i nawet chęci. Ale są widoki, co mimo to cieszą chwasty, zwłaszcza szczawik opanował wszystko nawet nie ma jak plewić w gąszczu, bo uszkodzę rośliny.
Odpoczywam też serdecznie pozdrawiam
Milka 06:25, 17 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Te dalie bischop... Zweszylam u ciebie. Jak zaczęłam szukać w necie za głowę się złapałam ile jest odmian w kolorach. Dalia kołnierzykiem też ładna sieje. Się wiosna i ładnie rosną.
A może znasz nazwę tej jeżówki czerwonej też bym kupiła bo ładna. U mojego ogrodnika tylko jeżówki takie zwykłe w różnych kolorach.
Mam dużo Jeżowek od Ewy z Ogród za grosik. W tym roku się pięknie rozrosły. Jak przekwitna muszę rozsadzić.

Czytałam na którymś wątku, że oglądałaś wczorajszy odcinek Maji w ogrodzie z Iza. Podobał ci się co? Drzewa to jest to, męskie cechy ma kobieta nawet budowlankę sama robiła. Kobieta wszystko może. Pare lat wstecz tez różności robilam. Teraz latwiej są narzędzia, materiały na telefon tylko pomysły mieć.

Dzisiaj znalazłam szyszki z wejmutki takie dorodne i sobie przypomniałam twoje wyroby. Kiedyś Miluś bardzo dużo różnymi robótkami się zajmowałam szuflady zapakowane różnymi materiałami i tak leży. Nie chcę mi się nic robić. Chodzę bezmyślna jedynie działam na tej działce.
Zobacz znowu dodatkowa robota grad mi obil liście w oczku trzeba je usunąć wyrwać bo zgniją.

Jak nie urok to...

Ela, ta czerwona jeżówka to Hot Papaya, wysokie rosną. Mam jeszcze inne odmianowe, ale zdjęć nie zrobiłam, szkoda mi było czasu bo robota.
Niebawem kolejne dalie z ciemnymi liśćmi, tym razem czerwony kolor, bo rok temu mnie zachwyciły, te z różowymi kwiatami mniej, ale i tak pies mi wszystkie ich bulwy powyciągał i poniszczył
No ja mam też robótki różne rozgrzebane, jak mnie najdzie robię, a jak nie, czeka...
Tak to jest z pogodą, ciągle coś, u mnie też. Wycinałam liście host, bo też dziurawe i obite, buziaki

mój największy szkodnik i łobuz w ogrodzie, to co on wyprawia...aż czasami płakać się chce, ale nie ubiję
niektóre rabaty po nim, jak po tajfunie, aż nie chce się mi tego naprawiać...

ta na rabatach się wyleguje, jakby nie miała wygód, więc rośliny na płask i nie odbiją

ta na lawendzie się kładzie, połamane doszczętnie
hortensje połamane i co robić..my w pracy lub śpimy, a te rządzą, Misia choć krety i nornice łapie, to jej wybaczam
Milka 06:26, 17 lip 2019

Waclaw napisał(a)

I ja również poproszę o nazwę. Bardzo ładny klon

Klon japoński Ornage Dream.
U mnie całorocznie rośnie w donicy, nieokrywany i nie chowany
Milka 06:27, 17 lip 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, zaglądam i podziwiam, tylko brak czasu na dłuższe pisanie, wybacz... Jest pięknie. Buziaki

Aguś, teraz stale robota, dla mnie lipiec chyba najcięższy z tymi pracami, najwięcej cięcia i odchwaszczania.
Dzięki
Milka 06:28, 17 lip 2019

Doranma napisał(a)
Inni podziwiają obraz i serducha, a ja wyczekuję, aż pokażesz nowe zasłony, poduchy i obrusik, które zapowiedziałaś, bo takie rzeczy bardziejbmnie kręcą ☺ Cóż, w Twoim ogrodzie każdy znajdzie dla siebie coś pięknego ☺
A szyszki uwielbiam, ale niemalowane ☺

Zasłony, to akurat gotowe kupię tylko mam problem z wyborem.
Szycia jeszcze nie zaczęłam, bo ogród i praca i kilka ważnych rzeczy zawodowych, musi poczekać na czas i wenę,ale pokażę. U mnie to wolno idzie.
Dzięki
Milka 06:30, 17 lip 2019

effka napisał(a)

Irenko ile ja musiałam nadrobić, ale udało się przy kawce przyjemnie spędzić czas

Musiałam zacytować te zdjęcia bo mnie oczarowały! Wszystko masz piękne, gęste, dorodne ale ten klonik, stipy, hortki, perovskie w tle no normalnie czad!
Wiesz jaka to odmiana klona palmowego?

Bardzo mi się podoba ta biała pergola. Muszę pokazać bratu, czy umiał by coś takiego zrobić

Ewa dzięki,,,no troszkę grandziłam
Klon japoński Orange Dream.
Pergola prosta, jakby co pytaj, da radę zrobić. Koszt jakoś 3tys nas wyszedł przy własnej pracy. ściskam
Milka 06:36, 17 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne rękodzieła czynisz.
A ogród jak zwykle zachwyca bujnością.

Dzięki Haniu
I suszą, ale mam miejsca bardzo zielone też
Milka 06:37, 17 lip 2019

Alicja169 napisał(a)
Irenko cóż to za serducho!! Takie pracochłonne cudo ofiarujesz Mężusiowi, to nic dziwnego że śniadanko w niedzielę robi zapracowanej Żonusi!
Jednym słowem: w uroczym ogrodzie, gdzie piękne rudbekie kwitną (zazdroszczę bo nie mam ), kwitnie też piękna, romantyczna para I+Z
Irenko, całusy i serdeczności dla Was wysyłam
Lato jest piękne!!..w Waszym ogrodzie

W niedzielę, zawsze mąż śniadania robi
Alu dziękuję i odwzajemniam40 lat razem, to jak jedność
Milka 06:38, 17 lip 2019

basia3012 napisał(a)

Irenko, jakie piękne miejsca stworzyłaś. Bajkowe, cudne. Nie tylko oczywiście to miejsce mnie zachwyciło. Każde z osobna.
Przepiękne hortensja u Ciebie kwitną nie wspominając o rudbekiach. Bardzo ładne i dorodne rośliny. Nie widać po nich suszy.
Pozdrawiam.

Basiu dziękuję no pewne rzeczy nawet sensownie zrobiłam, kilka jednak do poprawki, głównie dlatego, ze rośliny wybujały, ale tak już mi się nie chce przesadzać, że pewnie zostanie. pozdrawiam
Milka 06:39, 17 lip 2019

anabuko1 napisał(a)
przepiękne rzeczy tworzysz Irenko
wcale się nie dziwię że nie o pracochłonne hobby.
Piękno potrzebuje czasu..
A tu i nazbierać i poprzycinac i pomalować i przykleić i skanery skaponowac razem.
Wielkie brawa.!!

Dzięki ale pracochłonne bardzo.