Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:39, 17 lip 2019

yolka napisał(a)
Ktoś napisał, że ładnie Ci w czerwonym cofnęłam się aż do pięknego kącika z białą pergolą nie spotkałam Cię):

To ja napisałam, że Małej Mi ładnie w czerwonym
Milka 06:40, 17 lip 2019

Gardenarium napisał(a)
Cieszy deszcz, odżyje wszystko. Ładnie z nowym wiankiem
Mąż śniadanko...super mąż. Całusy dla Z.

Ciut odżyło, ale przy mojej ilości drzew, to kropla w morzu. Zwłaszcza te 100 - letnie ciągną na maksa.
Pozdrowię mężusia
Milka 06:43, 17 lip 2019

yolka napisał(a)
Co zobaczyłaś w Mai, nie mam telewizora więc nie oglądałam, a ciekawość mnie zżera
Ty chyba nie widziałaś sadzenia ziemniaków w moim warzywniku, do którego Ruda Gosia nawiązała w moim wątku?

Był ogród z Oleśnicy, świetnie zrobiony, detale, wystrój i rośliny i ogród Izy. Izę znam osobiście, bo razem byłyśmy na wycieczce w Anglii, zwiedzałyśmy tamtejsze ogrody. Niesamowita kobieta i jej ogród, ma blog....Ogród Tamaryszka". A odcinki są w necie...widziałam
Milka 06:45, 17 lip 2019

bogumila napisał(a)

Może kupiłam jakąś trefną sadzonkę,chciałam kwitnącą,niby wyglądała prawidłowo.Wszystkie inne pięknie rosną...tylko ona nie wypuściła na wiosnę.Nie będę już wzdychać do Twojego pięknego zakątka...pełnego achów i ochów.Jest po prostu cudownie.Stara gwardia ma się na razie dobrze,emerytura jej służy,więcej czasu na różne chciejstwa...oby tak dalej.

Może ona za rok odbije, a z drugiej strony masz tyle hortensji, że przebolejesz
Dzięki za pochwały, ten wynik, to ostatnie 7 lat pracy i wręcz orki w ogrodzie.
Ja właśnie muszę papiery złożyć emerytalne, nie mogę się zebrać, niestety nadal będę pracować, pozdrawiam Bogusiu, fajnie że jest czas na nowe chciejstwa
Milka 06:47, 17 lip 2019

Basilikum napisał(a)
no no szybki te sliwki, ja bede miec pelno mirabelek za chwile

doczytalam cale 13 stron zaleglosci i naogladalam sie pieknych fotek
ten wianek super Ci wyszedl

Dzięki Iza zbiory rozdane dzieciom, my objedzeni na maksa, a trzeba iść kolejne zebrać, bo zmarnuje się to dobro u sąsiada.
anabuko1 07:47, 17 lip 2019

Milka napisał(a)

Kasiu dzięki
Tego gościa pies łobuz ciągle wyciąga i gryzie
Serducho nie dokończone, przestało lać, to wrócił ogród,'

dla koleżanki takie rzeczy zrobiłam
pastelowy wianek

i poduchy, jeszcze w fiolecie

Irenko piękne rzeczy robisz. Zdolne te twoje łapki
Pieski fajniusie
anna_g 09:31, 17 lip 2019

Irenko śliczne masz te szkodniki ogrodowe chociaż wierzę, że faktycznie potrafią narozrabiać to jak tu ich nie kochać, takie mordki słodkie.
Oglądnęłam rękodzieło - śliczne rzeczy. Pewnie, że pracochłonne ale ta praca też przyjemna. Ja z kolei na szydełku teraz szaleję chociaż zdecydowanie zima lepsza na takie robótki, bo teraz to jak tylko jestem w domu to ogród,ogród, ogród Dom czeka aż sezon ogrodowy się skończy
Z buksem jak będzie to zobaczymy. Żal byłoby mi go bardzo, ale... no - będzie jak będzie.
Buziaki przesyłam i życzonka dobrego dnia.
Urszulla 09:46, 17 lip 2019

Zazdroszczę Ci umiejętności krawieckich. Nie posiadam wcale
Margarete 09:58, 17 lip 2019

Irenko - wieki całe tu nie zaglądałam, a szkoda bo te twoje łany lawendy, stipy czy hortnsji albbo jeżówek działaja na mnie kojąco i daja nadzieję że i mój ogród może kiedyś tak pieknie bedzie wyglądąc.
Cudnieu ciebie - i te zakątki różne gdzie można przysiąś, te ozdoby, te donice Te kolory i kompozycje ! Wzorcowe
Ja u siebie walce z susz ale to walka przegrana - bo żedne podlewanie nie zastąpi naturalnego deszczu, szczególnie przy mojej piesczystej i przepuszczalnej ziemi, Leję wode a efekty sa mizerne.
Z żalem patrze jak marnieją kolejne rośliny. Wiosna pozbyłam sie zasuszonego klona Artropureum który był juz piekny i dorodny ale niestety dwa czy trzy ostatnie lata bez deszczów i zimy bez sniegu powodują zamieranie rośli mimo podlewania, Teraz z przerażeniem patrze na kaline Wnatanabe zasuszoną na amen, pozostałe trawy i byliny tez meczy ta szusza i wyglądaja kiepsko a po trawniku pozostały juz tylko wspomnienia i suche żólte siano...
A deszczu jak nie było tak nie ma.....nie ważne czy ciepło czy zimno, deszczu brak.
Buziaki!
10:23, 17 lip 2019
Piękne rzeczy tworzysz, też czasem coś uszyję, ale brak czasu u mnie doskwiera.
Czekają zasłony, choć M wysyła mnie do krawcowej żebym się nie musiała męczyć ale ja zadowolona jak sama zrobię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies