Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 19:57, 24 cze 2019

Do góry
Aniu zbiorę dla Was( bo jeszcze ktoś chciał) nasionka tego bordowego goździka,a ja będę poszukiwała białego
Za drzwiami do ogrodu... 19:52, 24 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

no brawo..pięknie Aniu.Tak marzycielsko.Relaksująco

Teraz w każdej wolnej chwili funduje sobie taką aromaterapię różaną

Za drzwiami do ogrodu... 19:39, 24 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wytworny bukiecik

Nareszcie mogę teraz takie bukieciki robić sobie do woli...choć też mi trochę szkoda rwać,ale kwiatów jest już dużo więc nie tak szkoda jak w ubiegłym roku.
A takie bukieciki delikatne w kolorze,zawsze mnie zachwycały.

Kwitnie też już Queen Elizabeth,ta jest mocniejsza w kolorze

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:37, 24 cze 2019

Do góry
świerk Koster po wycięciu trzech rywalizujących z przewodnikiem pędów śmiga aż miło
tak było na wiosnę przed wycięciem(trzeci z tyłu niewidoczny)

a tak jest - został jeden (teraz około50cm)

Ogród Cioci cz. 3 19:36, 24 cze 2019

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 19:35, 24 cze 2019

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 19:32, 24 cze 2019

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 19:31, 24 cze 2019

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 19:30, 24 cze 2019

Do góry
Trochę ogrodu w upałach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:29, 24 cze 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Idealny pomysł, trzeba patrzyć
Pamiętasz jak u mnie? to moje wysokie krzesło w kuchni przy barku?, jak by nic nie było posadzone, to nuda, a tak coś...sadź i patrzi, aż zazdroszczę..co tam wymyślisz

tak sobie mysle, ze jakbyscie znow do mnie przyjechali to nie poznacie mojego ogrodu tyyyyle sie zmienilo
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:55, 24 cze 2019

Do góry
emilia napisał(a)
W życiu nie widziałam takiej lilii, na jakąś nazwę? Piękny masz ogród i piękne rośliny, róze pięknie wyrosły, u mnie upały przyspieszyły koniec kwitnienia

Witaj Emilio Dziękuję

Tak na 99% to lilia Marlene

U mnie też upał i susza rosliny szybko przekwitają

Działeczka Asi :) 18:50, 24 cze 2019

Do góry

Asiu, Twoja działka jest jak nierzeczywista, wszystko piękne, zadbane i zdrowe. Cudne fotki, jak malowane obrazki
A czy możesz mi zdradzic co to za żurawki na tym zdjęciu? Czy one dają radę w pełnym słońcu?
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:50, 24 cze 2019

Do góry
katel napisał(a)
Basiu biała róża faktycznie przepiękna , wstawiam moją Gobasiową:

pozdrawiam Kasiu...Dziękuję za fotke

Lilie - Lilium 18:38, 24 cze 2019

Do góry
Kupiłam worek wyschniętych, mizernych cebulek na wyprzedaży w markecie, o dziwo wszystkie wyrosły, a teraz zaczynają kwitnąć

Każda wydaje się inna, jestem ciekawa co wykluje się z reszty pąków
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 18:28, 24 cze 2019

Do góry
Prawdę powiedziawszy sądziłam, że tym sezonie różyczki już nie zakwitną..

Ślicznotki
...uDany ogród 18:27, 24 cze 2019

Do góry
Zrobiłam trochę fotek z daleka

moje krajobrazy

tu nasz domek do wykończenia, myślę że wstawimy tam łóżko i jakiś stół będzie można się przekimać po ognisku

...uDany ogród 18:23, 24 cze 2019

Do góry
Plany miałam wielkie i nic z nich nie wyszło...pierwsze szkoła z Małym, potem pranie, obiad i zrobiło się późno. Jest tak gorąco, że nie można nic zrobić na podwórku. A podobno dopiero od jutra ma być upał...
Rano jadę z Dużym , on do pracy na 6, a ja do ogrodu. Może nim M wróci z pracy coś porobię w przyjemnej temperaturze.
Ogród zarósł niemiłosiernie i aż się boję, czy mi tygodnia wystarczy na jego wypielenie.
Wakacje nam się obsunęły i jadę dopiero za miesiąc , więc mam sporo czasu na ogród. Cieszę się bardzo, tylko żeby jeszcze było mniej komarów...

Trochę wody dla ochłody

tak wygląda staw za mostem

a tak przed

Irysy kwitną przepięknie w tym roku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:10, 24 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I takie tamy na koniec- zanim słońce je umęczy.

Jak zawsze na najwyższym poziomie doboru koloru, kadru, prac pielęgnacyjnych i innych "tam takich".

Tak, wszystko jakoś szybciej - ścięłam tydzień temu szczypiorek czosnkowy (to coś fioletowe). Już się nadawał do cięcia.

*.: U Szarotki :. * 18:07, 24 cze 2019

Do góry
Cześć,

Dawno nic nie pisałam bo sporo się działo. Głównie w domu ale po malutku zabieramy się tez za ogród. Chciałabym ogarnąć go przed zimą chociaż troszkę.
Pytałam się Ogrodowiczów na wątku dotyczących rabat ale nie wiem na ile ten wątek jest popularny i ile osób tam zagląda to też wkleję to u siebie - bo toć to mojej rabatki dotyczy

Potrzebuję Waszej rady, pomocy. Tak jak mniej więcej zarys rabat przed domem i bocznych mam już w głowie poukładany to rabata gówna (widok z salonu) spędza mi sen z powiek. Dawny plan gdzieś się rozmył, w między czasie okazało się ze jest ona ciut wyższa niż planowałam (tak się ułożyła po wyrównaniu działki pod trawę) i teraz koncepcji na nią nie mam.

Hortensje były by najłatwiejsze do ogarnięcia ale planuje je już na innej rabacie, wiec dalej pomysłu brak.

Rabata ma niecałe 4 m. szerokości i 25 m. długości.

Nie chciałabym tam szpaleru z tuj tylko jakieś inne drzewa i krzewy ale jak to ogarnąć? ponasadzać po jednej sztuce z zachowaniem poziomów od największych do najmniejszych czy jakoś grupami?

Chciałabym mieć tam chociaż część z tych moich ulubionych jak:
brzoza płacząca, klonik palmowy, wiąz holenderski, cyprysik nutkajski pendula, buk pospolity rohan obelisk lub płaczący purple fountain, jakieś iglaki jak sosna czarna, kosodrzewiny.
Do tego trawy może jakiś rododendron?

Ech sporo tego, boję się że zrobi się jarmark.

Może ma ktoś podobną rabatę dla inspiracji?

Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie rady.

Ptasi gaj 17:54, 24 cze 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Chciałam sie przywitać Do Twojego pięknego ogrodu przyciągnęła mnie nazwa wątku, masz piękne miejsce do życia , a ptaki uwielbiam Odkryłam, że mam nowy przychówek i chodzę w ogrodzie na paluszkach..
Przy okazji chciałam zapytać, jak nazywa się ta róża, bo chyba mam taka samą, miała być pnąca ?

Ta róża to "Novalis" mam ją właściwie od sierpnia zeszłego roku uwila ładny krzak w wysokości 90 cm. Róże dopiero pokazują swoje walory od 3 sezonu. Jest ładna i dosyć długo trzyma kwiaty mam jeszcze jedna o podobnym kolorze o innym splocie platkow. Nowalis rabatowa ta ponizej wielkokwiatowa.

Nazwa mojego wątku bo pełno ptaków mam wszędzie a szczególnie w tujach co drugie drzewo to gniazdo. Mają tutaj oaze spokoju jak przyjeżdżam na działkę jestem dla nich intruzem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies