Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 22:15, 28 lip 2019

Do góry
Burza przyszła wieczorem. Zdążylam zrobić jakieś fotki
Od wejścia po kolei po prawej stronie ścieżki. Lewej strony nie pokazuję bo tam jest początek sadzonek i dramat letniego klimatu
Na prawo od hortensji rosną 2 grusze i jest mały kawałek trawnika zresztą byle jakiego. W większości grabię tam jesienią liście i zbieram spady. W tym roku mam wolne bo drzewo zrobiło sobie postój po obfitym zeszłorocznym owocowaniu.

Tu narazie jest ściernisko... 22:15, 28 lip 2019

Do góry
Mimo chronicznego braku czasu i deszczu ogród jakoś żyje. Znowu jest bardzo sucho i nie ma jak pielić. No trudno. Czekam na deszcz, zapowiadają w tym tygodniu.

Zielony zakątek z Antonówką 22:13, 28 lip 2019

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 22:13, 28 lip 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Dalie, zostają po tym roku ze mną na zawsze. Mają przeszło 1,5 m. wysokości, kwitną jak szalone, nieskończone źródło bukietów.

Cukiereczki
Ogród zapachów u Jasi 22:11, 28 lip 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Mój ukochany ogród, rok trudny bardzo, u jednych susza u innych powodzie, nie wiadomo co gorsze, szkodników wszelkiej maści nie brakuje ale i tak jest czym oko pocieszyć, śliczne obrazki.

Obrazki są robione w czerwcu , wtedy ogród tak nie cierpiał z braku wody. Usychają krzewy, jesion zaczął zrzucać liście ....

Życie w wiejskim ogrodzie 22:08, 28 lip 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Przemku, czy te szklane kule da się gdzieś kupić?
Zielony zakątek z Antonówką 22:06, 28 lip 2019

Do góry

Osiedlowy ogródek 22:06, 28 lip 2019

Do góry
A jeszcze mam pytanie czym podsadzić klona Atropurpureum.
Teraz rośnie przed nim mahonia ale wygląda jakoś nieporządnie.
A hortensja przed nim pasowałaby?
Rośnie akurat z prawej strony ale mogłabym ją przesadzić bo ma tam i tak za mało miejsca.

Na pierwszym zdjęciu tak jest teraz.
Na drugim klon a przed nim hortensja.

Albo też coś innego?

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:02, 28 lip 2019

Do góry
Cześć Baby

Czasem mam doła czasem mam górkę teraz to drugie. Budowałam już jeden dom praktycznie sama. Teraz też dam radę. Porównanie mam, rozmawiam z ludźmi, o to samo pytam równolegle różne ekipy mam za każdym razem przynajmniej trzy ceny. Dopytuję, gmeran, dogrywam. Wydaje się że ten człowiek który teraz pracuje z kolegą jest ok. Jak będzie, zobaczymy.

W piątek spędziłam z nim i kierbudem godzinę z projektem sprawdzając rozstawy wymiary itp. Fundamenty gotowe. Jutro o 8 mej przyjeżdża beton.
Zapłaciłam za robociznę właśnie puściłam przelew jutro po południu będzie miał na koncie. Dobra robota. W tym tygodniu zaczyna też mury, jutro wybieram bloczki, szukam dostawcy i zamawiam 1800 sztuk

Kasa płynie z prędkością światła. Niemniej jednak zgodnie z założeniami i kosztorysem. Więc wygląda na to że nie będzie źle.

Mam nadzieję rozliczyć się z Bartkiem, choć jak nie odzyskam tych pary pieniędzy nie umrę. Pewnie na sądzie się skończy bo nie odpuszczę.

Dziś na działce deszcze chodzą dookoła, u nas mega sucho. Poproszę deszcz?

Ogród zapachów u Jasi 21:59, 28 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

Dalii mam aż 2 szt przezimowaly w doniczkach w garazu
A agapanty tez i maja 2 kwiatki

Dalii mam trochę więcej . Uzupełniłam braki nowymi zakupami oraz dostałam od Anabell ogromną karpę dalii o wymarzonym kształcie kwiatu. Czekam z utęsknieniem na ich kwitnienie, ale przy tej suszy która panuje ( od czerwca padało dwa razy po pół godziny i nie deszcz tylko deszczyk) jeszcze sobie poczekam.
Mimo braku deszczu w czerwcu ogród radził sobie dobrze , ale zostały wyczerpane zapasy wody i w lipcu zapanowała susza , która zmusiła mnie do przemyślenia sensowności nasadzeń co będzie owocowało zmianami w przedogródku i rezygnacją z zakątku wiosennego.
11.06.2019

5.06.2019
Pamiętajcie o ogrodach 21:45, 28 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Aniu popadało u mnie pół godziny i i tak podlewałem.

U mnie się burzy i chmurzy, wieje, błyska i lekko grzmi, ale deszczu nic a nic i pomału cichnie wszystko więc może się skończyć na niczym. Może to i dobrze, że jednak zdecydowałam się podlewać wcześniej.
Dobre i Twoje pół godziny
Ogród z czereśnią 21:42, 28 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 21:40, 28 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 21:38, 28 lip 2019

Do góry
Kasiu no fajnie ale trochę niefajnie bo ciągnie mnie tak co chwilę a tam przecież też punkt sprzedaży jest i to oczywiście dobrze, ale wiesz jak jest portfel już mniej zadowolony bywa

Bożenko Witaj u mnie. Nie tylko pozwolę ale serdecznie Cię zapraszam do odwiedzin u mnie. Trudno jest teraz cokolwiek w ogrodzie robić bo susza i upał przeogromny więc co zrobiłam na ten rok to pewnie już zrobiłam ale dużo jeszcze przede mną tym bardziej zapraszam.

Kilka fotek z ogrodu, w którym wczoraj miałam przyjemność gościć. Naturalny i gościnny ogród w górach
Kwiaty we włosach 21:37, 28 lip 2019

Do góry
W domu wiatrak chodzi.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:34, 28 lip 2019

Do góry
Dzis bylismy z naszymi baranami na swuecie pasterskim

Takich kolegow mieli

Byly tez traktory

A ja sprzedawalam moje uszytki i ceramike

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:33, 28 lip 2019

Do góry

Miłego tygodnia!

Kwiaty we włosach 21:33, 28 lip 2019

Do góry
Wczoraj padało a dziś duchota, nic wiaterku, może w nocy jeszcze popada, oby.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:32, 28 lip 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wieszaj ile wejdzie, czym chata bogata

Ja mam całe dwie odmiany koleusów Jeden krzaczek padał nie wiedzieć dlaczego ? więc wymieniłem na nowego. Te co posiadam raczej z tych drobnolistnych, u nas na rynku w donicach są posadzone to porosły giganty.

Wrzosy w sprzedaży są już od czerwca, tak wiem szaleństwo

Tego miejsca niestety coraz mniej w najstarszej części ogrodu, ostatnio dużo roślin straciło życie bym mógł je dać innym.

Dalie rosną w warzywniku, tam jesienią dużo obornika nawiozłem i kompostu, sporadycznie podlewam. Faktycznie giganty, przerosły moje oczekiwania.
Masz spory problem z tymi kotami. Ten kocur chyba je przyciąga Mrówkę Ci pożyczę, ona się z nimi rozprawi

Tak soją drogą dziś mnie zaskoczyła niebieskimi uszami. Nie wiem co ona nimi robiła

"Ten" kocur to chyba eksmisję dostanie Mrówkę chętnie pożyczę niebieskie uszy to faktycznie niezła zagadka. Nie malowałeś czegoś?
Pamiętajcie o ogrodach 21:30, 28 lip 2019

Do góry
Wychodzi mi że to zaraza ziemniaczana.

Aniu popadało u mnie pół godziny i i tak podlewałem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies