Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 23:03, 21 cze 2019

Do góry
Zaczyna kwitnąć krwawnik Terracotta, a na nim jakiś robak / wróg, czy przyjaciel? /

Pierwsza lwia paszcza z nasion i kremowe lilie.

To maleńka lilia od Eli Nowalijki, jest cudna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:02, 21 cze 2019

Do góry

cebula zdobi w warzywniku

bo w wiejskim ogrodzie kolorowo ma być
Czubajkowy Ogród 23:02, 21 cze 2019

Do góry

Oprócz róż ogród dostarcza już także owoców, więc proszę się częstować, oczekując aż cd. nastąpi

Ogród Małej Mi 2017 22:59, 21 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Piękne to ciurkadelko, ale wodę w oczku też masz czysta. Ja jutro właze do swojego kupiłam sobie buto-gacie gumowe robie porządki.
U mnie pałka rośnie w donicach też się załamuje. Twoja pałka piękna była.

Kopiuje fotkę bo piękny widok. Chciałam jeszcze zapytać przy samym brzegu niska roślina to strzalka? Kiedys kupiłam i wyginela. Jeszcze Aniu w prawym dolnym rogu co to za pióropusz bardzo efektowny rośnie.

Nie chcę pisać o ślimakach golasach, aby nie zapeszyc. Skorupiaki też mam, ale da się wytrzymać. Zbieram je.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:58, 21 cze 2019

Do góry

Znowu na wsi 22:56, 21 cze 2019

Do góry
Żółto obrzeżona hortensja posadzona pod niezbyt urodziwym murem z nadzieją że w przyszłości go zakryje.

Rojniki też nowość

Tymczasem ścieżka w porannym słońcu

W ogródku emerytki 22:55, 21 cze 2019

Do góry
Lubię ten rozchodnik za kolor liści.

Kwitnie inny rozchodnik.

Mam taką ciekawą trawę, nie wiem jaka to odmiana.

Tawuła zarosła sosnę, będę musiała ją stamtąd zabrać i posadzić coś wyższego.
Czubajkowy Ogród 22:55, 21 cze 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:55, 21 cze 2019

Do góry
kolejne rosliny na zalanym terenie odbarwień dostają

pierwsze jeżówki

zmiana koloru

na letnie barwy
Czubajkowy Ogród 22:54, 21 cze 2019

Do góry
Witam Was serdecznie w najkrótszą noc i jednocześnie pierwszą letnią noc Nie było mnie tutaj prawie trzy tygodnie, bo życie mnie pochłonęło z głową i nogami Dobrze, że jeszcze trochę czasu na sen zostawiło Nie jest to łaskawy dla mnie czas pod względem ogrodniczkowania, bo wyskakuję tylko czasami na działkę jedynie na 2-3 godziny wieczorami... Np. wczoraj po zrobieniu swoich 40 km dotarłam na miejsce o 18.30 po to, by przez godzinę pobujać w hamaku z książką, a przez drugą godzinkę pobiegać z konewką Ale nie żałuję! I cieszę się, że teraz dni długie i takie wieczorne wyprawy są w ogóle możliwe. Nadal uważam się za szczęściarę, że mam ten swój kawałek ogródka, który - siłą rzeczy - żyje swoim życiem i łaskawie pozwala mi korzystać ze swoich darów
Zdjęć przez te 3 tygodnie narobiłam dużo, ale niewiele nadaje się do pokazania - wieczorne i nieostre - na Wasze szczęście
Tak, jak i w Waszych ogrodach, królują obecnie róże. Zapraszam do owianego tajemnicą świata

To najlepsze kwitnienie tej róży odkąd ją mam, dlatego została obfotografowana naokoło Baron Girod de l'ain. U mnie bardzo chorowita - czarna plamistość. Dotychczas kwitła tylko pojedynczymi kwiatami na końcach pędów. Miałam ją wiosną wyrzucić, albo przynajmniej przesadzić w mniej widoczne miejsce. Nie zdążyłam. Ubiegłoroczne przycinanie wybujałych batów pobudziło wiele pędów bocznych, a łagodna zima pozwoliła im przetrwać i zapełnić się pąkami. Nie wiem, czy ta róża może jeszcze mocniej być obsypana kwiatami, u mnie na pewno ten rok jest jej rekordowym.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:51, 21 cze 2019

Do góry

pod judaszowcem ukryte

takie też kwitną i zapach się unosi

W ogródku emerytki 22:46, 21 cze 2019

Do góry
Basiu, udał mi się ten kącik, a róża nie zawiodła i kwitnie obficie, choć krótko.
Robiąc zdjęcia cieszę się, że utrwalam wspomnienia i mogę do nich stale wracać
Tym bardziej, że wycieczka się udała.
Powiesiłam w kąciku żagiel, rozmiar trochę nie pasuje i ta antena, ale coś pokombinowałam i tak wyszło.
To wersja na słońce wysoko na niebie.

A to na zachodzące słońce, odpinam nadmiar materiału i nie świeci po oczach.

Mam taki maczek- niespodziankę, jest śliczny, liczę na nasiona

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:45, 21 cze 2019

Do góry

i ta co była kupiona miniaturka na dzień babci, a urosła do kolana po posadzeniu w grunt i kwiaty ma większe, już trzeci sezon jej leci

Znowu na wsi 22:45, 21 cze 2019

Do góry
Aniu, dziękuję. Mnie tak kilka razy udało się zdążyć z posianiem nawozu na trawnik. A twoje wiśnie niech zdrowo rosną.
Tymczasem bateria w aparacie się podładowała więc cd. .
Sporo nagromadziłam różności - nowości, w międzyczasie dołożyłam to i owo.

Na szczęście większość już znalazła swoje miejsce. M.in. tu

i tu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:41, 21 cze 2019

Do góry
Leonardo Da Vinci
Śliczny

tu też Leonardo

Choroby róż 22:36, 21 cze 2019

Do góry
U mnie żółknięcie pąków i ich opadanie lub więdnięcie
Żółty pąk LI (miała np na jednym pędzie około 10 - 15 pąków, z czego ostało się może 5...

tu pakiecik pąków jeszcze zielonych, ale liczę się z tym, że zaraz zżółkną, mają takie czarne punkty na łodyżce pod pąkiem - czy to szkodnik jakiś taką mi robotę odprawia?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:33, 21 cze 2019

Do góry
Wczorajsze zyczenia sie spełniły, ogród niebo podlało burza poszła bokiem....a w zasadzie dwie burze, groźne były, ale na deszczyk się załapaliśmyJeszcze by się jeden taki przydał to i drzewa by wody napiły

Sporo w ogrodzie zrobione, wygląda jako tako, nie wszystko udało się skosić bo mokrego nie było jak, ale dobre i tyle, prawie na prostą wychodzimy wreszcie, ale chwast to mam wrażenie rośnie mi za plecami żeby nie powiedzieć, że niżej
Trawa po deszczu może wreszcie zacznie wschodzić bo nie dość, że kret już znowu ryje i trzeba zaś dosiewki robić to jeszcze mamay stałego gościa co nam te nasiona skrzętnie wyg=biera i nawet się nas nie bardzo boi...nie wiem czy on nie ma swojego gołębnika, czy tak dobrze się u nas poczuł

fotki z przed kilku dni, bo dzisiaj nie było czasu, a wczorajsze w aparacie

Mój ogrodowy pamiętnik 22:27, 21 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Pięknie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:26, 21 cze 2019

Do góry
A ja mam od kilku dni problem z magnolią - jest zadołowana w ziemi przygotowanej specjalnie pod nią - nie wkopałam, bo istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki odmiany i nie chciałam grzebać w korzeniach. Regularnie dostaje wodę, tymczasem niektóre liście zaczęły mieć takie plamy, żólkną miejscami i opadają zupełnie z pędu
wierzch

spód

Ogród Małej Mi 2017 22:24, 21 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przyjeżdżaj z Anią.. będzie spotkanie w Bolestraszycach.. i dam Ci dzwony bo mi wszytko zarastają

Tak jak te srebrne od Ciebie.. wypieliłam i dalej mam..

No i tak trzeba
Ja do ciebie zawsze bardzo chętnie... ale kiedy ty do mnie ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies