Ja rutewki też zgapiłam z jakiegoś ogrodowiskowego wątku i są .
Bo wcześniej nie wiedziałam, że takie rośliny istnieją .
Rudy vel Ptysiek jest u nas od czasu do czasu ale uciechę z nim mamy zwłaszcza jak przychodzi kot sąsiadów i go zaczepia .
Ciężko nadążyć w Twoim wątku, dopiero teraz zauważyłam, że sadzisz na skarpie Myślałaś o irdze albo różach okrywowych np The Fairy? Są mało wymagające i fajnie zarastają takie skarpy, a kwitną do przymrozków. Będziesz dosadzać dalej hakone górą w jednej linii czy to już koniec?
Bo wiesz Magda miało być zaplanowane i nienaćkane a wyszło jak zwykle. Zostało mi trochę roślin bo albo je wysadziłam z innej rabaty albo niepotrzebnie kupiłam a że tam było miejsce to je wsadziłam . No i jest tam hakonka Greenhills, All gold i turzyca Everlime wszystko po 1 sztuce więc bez sensu.
A w ogóle skarpy to nie moja bajka . Dramat i pat .
Ale skoro dałam plamę Red Barona to trzeba by było coś do tej plamy dać, co by pasowało .
Irgi jakoś nie lubię chociaż wiem, że się nadaje na skarpę do zadarniania.
Róże uwielbiam ale boje się, że mogłyby mieć za mało wody. Na pewno pomyślę nad tym rozwiązaniem .
Jeszcze mąż chce tam podciągnąć oświetlenie i chciałam od dołu tę skarpę podświetlić ale najpierw trzeba mieć co podświetlać .
Ja też nie leję, chyba że przypadkiem coś skapnie na liście.
Rozchodniki rzeczywiście na skarpy idealne, jest tak dużo odmian, coś wybierzesz. Ja mam na jednej z rabat obwódkę z RB a dalej rozchodniki Matrona na przemian z jakimiś zielonymi. Nawet fajnie to wygląda.