Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 22:10, 17 lip 2019

Tak mi się podoba krwawnica obok rozplenicy, że musiałam wstawić
Helen 22:12, 17 lip 2019

Doświadczone koleżanki Powiedzcie dlaczego hortensje, podobno jednej odmiany, rosną tak nierówno...(sadzone w tym samym roku na tak samo przygotowanej ziemi).
Ta najniższa, która jeszcze nie kwitnie, rośnie najbliżej orzecha włoskiego, który rośnie na działce sąsiada.

Wiolka5_7 22:31, 17 lip 2019

Myślę,że to przez tego orzecha...moje Limki te co są bliżej tuji,też są niższe....a podlewane i nawożone tak samo
Helen 22:47, 17 lip 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Myślę,że to przez tego orzecha...moje Limki te co są bliżej tuji,też są niższe....a podlewane i nawożone tak samo

Tylko, że jeszcze bliżej orzecha rośnie katalpa, pęcherznice, jeżówki i wszystko daje radę...
A tak mi zależało na równych hortensjach...
Helen 22:53, 25 lip 2019

Nieczasowa jestem, dlatego wrzucę tylko kilka zdjęć nowej rabatki
Jeżówki blade są super

Helen 20:44, 26 lip 2019

Dziewczyny, co mogę posadzić obok stipy, jeżówek bladych i szałwii Caradonny, którą właśnie ścięłam prawie przy ziemi. Teraz bez ładnego fioletu szałwii, jakaś taka bieda się zrobiła.
jolanka 10:04, 27 lip 2019

Helen, przeczytałam wszystko
Świetnie sobie radzisz z planowaniem ogrodu, jesteś konsekwentna a to jest dla mnie słowo trudne do rozumienia
U mńie tak samo rosną hortensje limki, najniższa jest przy świerku. One jednak są wybitnie wodolubne więc świerk a u Ciebie ten orzech wypija im co się da. Podlewaj ja częściej, ja tak robiłam i nawet się teraz wyrównała
Helen 10:18, 27 lip 2019

jolanka napisał(a)
Helen, przeczytałam wszystko
Świetnie sobie radzisz z planowaniem ogrodu, jesteś konsekwentna a to jest dla mnie słowo trudne do rozumienia
U mńie tak samo rosną hortensje limki, najniższa jest przy świerku. One jednak są wybitnie wodolubne więc świerk a u Ciebie ten orzech wypija im co się da. Podlewaj ja częściej, ja tak robiłam i nawet się teraz wyrównała

Jola, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś.
Trochę się boję, że jestem za bardzo schematyczna w nasadzeniach i na nowych rabatach poszalałam z niesymetrycznościami. I zaczyna mi się to podobać.
Twój ogród jest już bardzo dojrzały a widoczki jak pocztówek

Odnośnie limek, to lejesz miód na moje serce - będę więcej lać wody i trochę więcej nawozów, może się w kolejnym roku wyrówna.
Toszka 10:31, 27 lip 2019

Helen, jesli nawozy pod limki to nie chemia, a rozpuszczony obornik granulowany. I tym podlewać.
Helen 18:04, 27 lip 2019

Toszka napisał(a)
Helen, jesli nawozy pod limki to nie chemia, a rozpuszczony obornik granulowany. I tym podlewać.

Czyli nie florovit? A jeżówki mogę florovitem? Lub cisy? Mam zapas i muszę zużyć.