Doświadczone koleżanki Powiedzcie dlaczego hortensje, podobno jednej odmiany, rosną tak nierówno...(sadzone w tym samym roku na tak samo przygotowanej ziemi).
Ta najniższa, która jeszcze nie kwitnie, rośnie najbliżej orzecha włoskiego, który rośnie na działce sąsiada.
Dziewczyny, co mogę posadzić obok stipy, jeżówek bladych i szałwii Caradonny, którą właśnie ścięłam prawie przy ziemi. Teraz bez ładnego fioletu szałwii, jakaś taka bieda się zrobiła.
Helen, przeczytałam wszystko
Świetnie sobie radzisz z planowaniem ogrodu, jesteś konsekwentna a to jest dla mnie słowo trudne do rozumienia
U mńie tak samo rosną hortensje limki, najniższa jest przy świerku. One jednak są wybitnie wodolubne więc świerk a u Ciebie ten orzech wypija im co się da. Podlewaj ja częściej, ja tak robiłam i nawet się teraz wyrównała
Jola, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś.
Trochę się boję, że jestem za bardzo schematyczna w nasadzeniach i na nowych rabatach poszalałam z niesymetrycznościami. I zaczyna mi się to podobać.
Twój ogród jest już bardzo dojrzały a widoczki jak pocztówek
Odnośnie limek, to lejesz miód na moje serce - będę więcej lać wody i trochę więcej nawozów, może się w kolejnym roku wyrówna.