Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu ogród 08:26, 13 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

A wiesz, że nie zawiązała mi ani jednego pączka. Muszę chyba jej stanowisko zmienić. Kasya a Twoja zakwitła?

A ty 2 sadzonki miałaś chyba, zadna nie kwitnie ?
Moja na stanowisku tymczasowym, w cieniu pod tują jeszcze zadołowana z doniczką
Ogród do odnowy 08:24, 13 lip 2019

Do góry
Nadal susza

Kiedyś będzie tu ogród 08:18, 13 lip 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Magical Moonlight. A to Kasiu jej 'mamusia'.

A wiesz, że nie zawiązała mi ani jednego pączka. Muszę chyba jej stanowisko zmienić. Kasya a Twoja zakwitła?
Wzgórze chaosu 08:17, 13 lip 2019

Do góry
Wczoraj wyrzucając resztki na mój "kompostownik" a raczej najzwyklejszą pryzmę stwierdziłam, że może nie jest wcale a wcale wypasiony, ale za to pasuje do łąki, która rozciąga się za nim. Jak wiecie udaję, że nie jest moja, bo stanowi ogromny wyrzut sumienia o niezagospodarowanych 30 arach, pomijając żywopłot ze Smaragdów, który w sumie nijak nie pasuje teraz do tego naturalistycznego krajobrazu. No ale może w przyszłości nieco przesłoni inwestycje deweloperskie, które tam podobno mają powstać
Wczorajsza piękna pogoda sprawiła, że poszłam na chwilkę na spacer w tę łąkę i wiecie co, podoba mi się ogromnie. Mimo, że niedaleko jest droga i słychać szum, to jednak życie w tej łące jest tak bujne i głośne, że nic tylko tak iść bez końca...

Tak wygląda miejsce, gdzie powstaje moje ogrodowe złoto. Ogromnie nieprofesjonalne, więc i pewnie kiepskiej próby Ale dobrze, że w ogóle jest i w końcu doznałam olśnienia, jaka jest jego moc Na zdjęciu wygląda niepozornie ale ma kilka metrów.

Z wyrzuconych obierek rosną mi nawet ziemniaki Ciekawe czy takie coś zawiązuje bulwy?

A dalej rozciąga się taki widok...

Zwieńczeniem jest lasek, który znajduje się już na działce sąsiada. Zasadził go 20 lat temu, gdy sprzedał nam połowę swojej działki. Gdybyśmy wtedy obsadzili ten teren, ale pięknie byłoby teraz... Mówi się trudno i cieszy z łąki

A w łączce są piękne trawy, pas pokrzyw i trochę kwiatów.
I nieco ingerencji człowieka, praktycznej, ale czy ładnej...

Na szczęście naturalistyczna łąka jeszcze dominuje

Dwa ogrody 08:02, 13 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Miłego weekendu

Mistrzowskie połączenie, to tylko Przyroda tak potrafi

Ciekawe to zachowanie rybki
Kiedyś będzie tu ogród 07:51, 13 lip 2019

Do góry
Też jestem ogromnie ciekawa. Już wysłana, więc na początku tygodnia powinna być.

Hortensja pnąca

Ogród pod lasem 07:49, 13 lip 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

I taki przetacznik w siewkach mam (jest ryzyko, że mogą się trafić białe)

to przetacznik czy kłosowiec? Tak czy inaczej poproszę
Ogród w remoncie 07:41, 13 lip 2019

Do góry

Chciałam by to wyglądało podobnie jak tu ale nie wygląda. Ta rabata jest dziwna. Chodzi o sam kształt. Tyły to takie L a przodem te półkola. Muszę tam jeszcze pokombinować

Gdyby nie to, że szkoda mi roślin to już bym tam kopała. Teraz najlepiej widać faktury, wysokości, kolory. Żebym jeszcze miała pomysł ale nie mam buuuu.
Ogród w remoncie 07:34, 13 lip 2019

Do góry
Wrzucę fotki tej rabaty tylko nie zwracajcie uwagi na ten bałagan dokoła, cały czas trwają prace nad poprawą tego stanu
No same zobaczcie

Sezon 2017 u Hanusi 07:18, 13 lip 2019

Do góry
Weekend zapowiada się z gośćmi ale do ogródka tez wstąpimy. A z wczorajszego pobytu...pełnia słońca!

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 07:11, 13 lip 2019

Do góry
Poranna kawka z twoim wątkiem to sama przyjemność Witam po krótkiej przerwie Wątek pędzi jak szalony, ale to dobrze, znak że nie próżnujesz i dużo się dzieje. U mnie po czerwcowym marazmie i smutnym początku lipca wreszcie od kilku dni jest energia. Nie mała w tym zasługa deszczu, który we czwartek zawitał do nas po ponad 6 tygodniach nieobecności. Zmył kurz na roślinach i aurę smutku. Nawilżył ziemię na jakiś... centymetr Dobre i to. Wczoraj piękna pogoda a dzisiaj znów pada. Dzień ponury a we mnie radość

effka napisał(a)
W tym roku są cudne
Przetaczniki masz takie dorodne, Efcia ty masz dar do roślin

effka napisał(a)
Angielskie róże
Mnóstwo kolorów i ten zapach...
Zazdroszczę angielskiej wycieczki, wiesz, że nigdy na wyspy jeszcze nie dotarłam. Ale mam nadzieję, że za rok się to zmieni. Anitka wrzuciła fantastyczną relację z angielskich ogrodów. Wyjazd tam i ich zobaczenie stało się moim marzeniem. Może się kiedyś uda

effka napisał(a)
Stipy nad morzem. Piękne, szkoda tylko, że m.in. dla nich wycięto olbrzymie połacie lasu sosnowego na wydmach.... Kurort Świnoujście...
Stipy faktycznie piękne, ale po lewej stronie dostrzegam prawdziwą piękność w czapeczce Mnie stipy nie lubią z kilku zostały ledwie dwie.

Magleska napisał(a)
Uwielbiam gości w ogrodzie, zawsze wlezą w nowe miejsca i takie fotki strzelą, że człowiek gubi się we własnej przestrzeni i ogrodu nie poznaje Madzia świetne fotki zrobiła, rośliny masz niesamowicie bujne, piękne!!! Dobrze, że wizyty ogrodowe zataczają coraz szersze kręgi, super spotkać ludzi o takiej samej pasji

anna_t napisał(a)

Niesamowite jest to połączenie przetacznika z dereniem... Jaką masz odmianę derenia? Sadzę wkrótce IH i chyba za małe odległości zrobiłam. Na razie ukopałam dołeczki na doniczki, dalej łopata nie wchodzi wcale. Bedę podlewać i powiększać systematycznie te dziury.
Effcia wzdłuż opaski domu jaka trawka ci rośnie? Carex czy hakone? Muszę u siebie coś dosadzić w 100% cieniu, między trzy kulki cisowe. Nie chcę żółtego kontrastu ale coś zielonkawego, lekko tylko limonkowego. Podobno Allgold w cieniu przybiera taki kolor?
Seslerii nie mogę nigdzie u nas dostać, trawek tyle a akurat takiej brak. Twoja jest obłędna, taka gęsta. Czy zasycha na zimę i ucinasz ją na wiosnę?
Udanego wypoczynku Czytam, że rodzinka o ogródek dba więc spokojnie można się relaksować

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:09, 13 lip 2019

Do góry
Gosiek, a co ty o tej porze nie spisz? Ja wczoraj tez dopiero o 1 zasnelam a o 6 trzeba bylo juz wstac. Buu.

Wczoraj mialam wieczorem fajna przygode. Pod wiata przy wejsciu lataly nietoprze. Nie uciekaly jak wyszlam przed dom.Poza tym slychac bylo caly czas jakies szeleszczenie. Mysle sobie mysz. Ale mysz cichnie jak widzi swiatlo a tu nic. Nietoperze latajace nad glowa daly mi do myslenia.Pierwsze co, to pomyslalam, ze jeden gdzies wpadl i nie moze wystartowac i wola rodzine. I strzal w dziesiatke. W pojemniku na odpadki walczyl malutki nietoperz. Wzielam go w rekawiczkach na reke, popatrzyl na mnie i wystartowal a za nim polecialy wszystkie inne Nie wiem czy to byla rodzina czy dwa rozne gatunki. Te co chwile ladujace na scianie (one zimuja w szparach pomiedzy drewnej a sciana u mnei pod wiata) byly wieksze i brazowe a to malenstwo niebieskawe.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:57, 13 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
płotki zamontowane

jaskółki od Agi znalazły miejsce lecą do poidełka

tabliczka też już na swoim miejscu

Świetnie się zapowiada i te ptaszki
I tabliczka z nazwą cudnej urody
Ogród pod lasem 06:50, 13 lip 2019

Do góry
Wczoraj padłam po wejściu do domu, o 19tej jak aniołek spałam.
Ale foty host dla chętnych proszę

I taki przetacznik w siewkach mam (jest ryzyko, że mogą się trafić białe)
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:50, 13 lip 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję za kciukaski

Szklarnia dla Ciebie Kasiu...zmotywowałaś mnie do pstryczków

Cudna Aganiu i jak wszystko zgrane, te dodatki też. Jestem pod ogromnym wrażeniem
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:48, 13 lip 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Aktualnie można teraz poplewić, mało jest komarów...chociaż jest jeden plus w tej suszy

Fantastyczny widok aż żałuję, że swój tnę mocno.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:43, 13 lip 2019

Do góry

Kiedyś będzie tu ogród 06:39, 13 lip 2019

Do góry
Magical Moonlight. A to Kasiu jej 'mamusia'.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:26, 13 lip 2019

Do góry

tu już na czysto zrobiłam

Ogród na glinie 06:12, 13 lip 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies