Oto mur, na którym chciałabym przykleić lustro. W jaki sposób przygotować murek, żeby lustro wisiało na nim bezpiecznie długie lata?
Nie znam się na technicznych sprawach - czy ktoś zechciałby doradzić?
Czy powinno być zadaszenie nad lustrem?
Haniu u nas biała też ma dopiero 2 kwiatki. Nie kupuj - jak się pojawią nowe sadzonki pod rośliną - wsadzę do małej doniczki. Jak się przekonam że przyjęta , to Ci wyślę.
Ponieważ jestem sama, to nie wyrabiam, wczoraj zrobiłam zdjęcia dalii, ale nie mam w tej chwili czasu wrzucić. Miro - wybacz, jeszcze chwilkę, dalie mam wyłącznie na egzotycznej i w warzywniku. Na rabacie - brak. Nie wyrobiłam, a w dodatku wiele mi padło zimą. Ale nowe też mam więc bosko wyglądają te kolory.
Staw kąpielowy wrzuciłam na FB - wczoraj odpoczywałam !!! (w końcu niedziela) jak na wywczasach, leżaczek podusie i woda oraz kawa Miło było. Poczułam się naprawdę wspaniale.
Dziś znowu upał nie wiele się zrobi w ogrodzie .Trochę rano i wieczorem .Poszerzam rabaty więcej miejsca na kwiaty ,bo jak padną buksy to będzie smutno .drugi cały suchy mimo pryskania i codziennego trzepania.Na razie nie wykopuję zobaczę czy odbiją .dziś wieczorem znowu będę pryskać .Już prawie się pogodziłam z utratą buksów ale jeszcze robię co mogę zeby je ratować .
Posialiśmy z M trawkę w owocowym zakątku, właśnie wschodzi A krzewy i drzewka cześciowo tegoroczne, więc na owocki trzeba będzie poczekać ☺
i moje borówki
To zdjęcie mega mnie urzekło!! Świetnie komunikacyjnie to wygląda
Firan wokół borówek też moja mama używa może kilkanaście białych "namiotów" nie wygląda super, ale za to owoce są na krzaku rok temu poszłyśmy jednego dnia podjesc nieco prosto z krzaczka, a następnego dnia mama mi kazala pozbierać wszystko, bo wyjeżdżałam.. idę z pojemniczkiem, wracam z pustym, bo z owoców po nocy już nic nie zostało
Jestem w szoku, że Cherry Fluff, które są przez wiele z nas uznawane za kapryśne i trudne, tak u Ciebie bujne