Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 08:00, 27 lip 2019

kasiek napisał(a)
Szok normalnie - Ty chyba masz armie ogrodników za pasem bo to niewiarygodne jakie cudo w rekordowym tempie powstaje! Brawo - efekt prac imponujący, nasadzenia jak w prawdziwej Anglii

Nie Sama sadzę, przedwczoraj ostróżki, dzisiaj żywopłocik z cisa. chłopaki są na wyjeździe, a ja jestem sama, samiusiueńka. NO...dzisiaj będą, ba na soboty zjeżdzają i Witek będzie robił taras drewniany nad stawem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:03, 27 lip 2019

kasiek napisał(a)

Danus przypomnij mi prosze nazwę tej wysokiej bylinki z brązowymi kwiatostanami jak kulki

Sanquisorba officinalis

Instagram Ogrodowiska
kasiek 08:05, 27 lip 2019

Gardenarium napisał(a)

Nie Sama sadzę, przedwczoraj ostróżki, dzisiaj żywopłocik z cisa. chłopaki są na wyjeździe, a ja jestem sama, samiusiueńka. NO...dzisiaj będą, ba na soboty zjeżdzają i Witek będzie robił taras drewniany nad stawem.

Kobieta z tytanu i do tego utalentowana - szacun
Bog 21:55, 27 lip 2019

Nie wpisuję się ale podziwiam zachwycam się.
Danusiu często się zastanawiam co robisz że po dwóch sezonach wszystkie kwiaty dorodne duże.
Pozdrawiam,
Bogusia
ewsyg 22:07, 27 lip 2019

Danusiu, oglądam i oglądam zdjęcia i nie mogę się napatrzeć na te cuda, które tworzycie Pięknie, bardzo pięknie

Pozdrawiam
Katkak 06:39, 28 lip 2019

Danuś jestem na bieżąco, choć często na paluszkach, po cichutku spaceruję. Za każdym razem jestem pod wrażeniem piękna ogrodu i postępu prac. Miłej niedzieli .
gosika67 09:46, 28 lip 2019

Piękne wszystko i pięknie wszędzie, tyle pracy włożonej, tyle serca, tyle pomysłów, podziwiam.
Gardenarium 09:16, 29 lip 2019

Bog napisał(a)
Nie wpisuję się ale podziwiam zachwycam się.
Danusiu często się zastanawiam co robisz że po dwóch sezonach wszystkie kwiaty dorodne duże.
Pozdrawiam,
Bogusia

Uprawiane na kompoście. Ostatnio jak sadziłam Ophiopogon, to przekopałam, podwyższyłam żeby były wyżej, potem dołki, po 3 szpadle kompostu, przedziabałam i dopiero sadziłam. Będą miały jak w puchu.

Najważniejsze jest zaprawienie dołków żyznym podłożem. To się potem opłaci.

Jeśli tego nie masz - wiosną możesz dać nawóz uniwersalny wieloskładnikowy na całość np. Azofoska i wzruszyć z glebą.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:24, 29 lip 2019

Ponieważ jestem sama, to nie wyrabiam, wczoraj zrobiłam zdjęcia dalii, ale nie mam w tej chwili czasu wrzucić. Miro - wybacz, jeszcze chwilkę, dalie mam wyłącznie na egzotycznej i w warzywniku. Na rabacie - brak. Nie wyrobiłam, a w dodatku wiele mi padło zimą. Ale nowe też mam więc bosko wyglądają te kolory.

Staw kąpielowy wrzuciłam na FB - wczoraj odpoczywałam !!! (w końcu niedziela) jak na wywczasach, leżaczek podusie i woda oraz kawa Miło było. Poczułam się naprawdę wspaniale.

https://www.facebook.com/ogrodowisko/photos/pb.140025996023498.-2207520000.1564385570./3476775029015228/?type=3&theater

Instagram Ogrodowiska
Gosiek33 09:31, 29 lip 2019

Gardenarium napisał(a)

prawdziwy wypoczynek, a tu znowu biało-zielono