Kasiu dobrze widzisz Lawenda jest w korze. W tamtym roku sadzona w maju i przez cały sezon pięknie kwitła. Dużą zasługą w jej kwitnieniu pewnie miał florovit Zobaczymy w tym roku, troszkę mocno ją ciachnęłam ale podobno tak lubi
Wysyłki zaczynają się po pierwszym kwietnia muszę poprosić o podsumowanie i zapłacić najmniej przyjemna rzecz dotycząca liliowców
Ja w sumie nie wiem za co najbardziej je lubie chyba za całokształt, za każdy kwait, nowy pęd itd poprostu uwielbiam, a ich bezproblemowa uprawa jest największą zaletą
A tu zaskocze to południowa wystawa i patelnia daje się we znaki, słońce do 17. Wszystko dobrze rośnie bo mocno podlewam. Całe kępy nie zeschną na 100% w czasei sezonu, dopiero jesienią jak reszta bylin. Są odmiany liliowców, które bardzo długo trzymają zielony kolor. Wiadomo żółte liście się zdarzają w czasie sezonu, ale mnie to nie przeszkadza. No a hosty mimo wszystko są zwolenniczkami cienia. Dla mnie najładniejsze są odmiany o dużych kwiatach
Takie liliowce już widziałem, są to zazwyczaj miniatury lub drobnokwiatowe. Ja wzdycham do dużych kwiatów i nie znam żadnej odmiany, ale oczywiście postaram się czegoś poszukać ciekawego
Zasychanie zależy właśnie też od odmiany a dokładnie od tego czy mam odmiane niezimozieloną, półzimozieloną lub zimozieloną. Oczywiście żadna nie jest w naszym klimacie w pełni zimozielona, ale dłużej utrzymują zieleń liści.
Pewnie że dobrze......przeciez to wlasnie emocje i te złe i dobr rządzą naszym zyciem, nie stresuj sie , ja tez przywiązuję sie do roslin, zwierząt, miejsc, wspomnień........tak juz mam .
Trzymaj sie Polinko !
Tosiu myślałam jakiś czas temu na wprowadzeniu czegoś innego ale ja mam bardzo wąski ogród i każdy centymetr jest na wagę złota Gdyby nie ta mikroskopijna wielkość to na pewno miałabym mieszany żywopłot.
Cieszę się, że Twoje mają się dobrze, pryskałaś już pinivitem? Polecam, efekty rewelacyjne
Wiola witam, witam
Mam tak mały ogród, że boję się, że co roku będę coś zmieniać Ale chyba o to chodzi, bo nie wyobrażam sobie powiedzieć- ok.ogród skończony