Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:15, 24 mar 2014

Robertop napisał(a)
Margaret, super to Wasze spotkanie. Mam nadzieję na podobne z Wami bliżej maja

Najbliższe z takich półoficjalnych to pewnie u Bogdzi w Rodendronowym Ogrodzie, przy okazji kwitnienia rh i azalii, no i Pisaarzowice o których pisałam wyżej z Anitką.
Bedzie okazja w tym sezonie do spotkania na pewno !
Pozdrawiam.
Margolka 18:58, 24 mar 2014

Witaj Gosiu Troche doczytalam, wszystkiego nie jestem w stanie - wiadomo, czas!
Udane zakupy, zazdroszczę trawek, bo je uwielbiam!
Pozdrawiam. Małgosia
Margarete 12:21, 26 mar 2014

Margolka napisał(a)
Witaj Gosiu Troche doczytalam, wszystkiego nie jestem w stanie - wiadomo, czas!
Udane zakupy, zazdroszczę trawek, bo je uwielbiam!
Pozdrawiam. Małgosia

Witaj Margolko
miło ze wpadłas, ja tez kocham trawki - pokochałam je dzieki Ogrodowisku oczywiscie
Margarete 12:31, 26 mar 2014

Mam problem, nie wiem czy nie bede musiała w najbliższym czasie burzyc swojej rabaty i wykopywac roslinek bo mamy awarie ciepłociągu na osiedlu, najprawdopodobniej gdzies na obszarze ogrodów przy naszych 3 segmentach jest wyciek ciepłej wody do ziemi.
Nasz Zakład Energetyki Cieplnej wraz ze specjalistyczna firma szuka tego wycieku, jak znajdzie to przyjedzie kopara i.......wykopie dziure .............wyobrażacie sobie koparke w swoim ogrodzie, nawet tą najmniejszą gasiennicową ..........to też narobi skód.....!!1???!!!
Strach sie bać, mam nadzieje że to nie bedzie w moim ogródku tylko u sasiadów, a jak juz w moim to ewentualnie na trawniku.....ale to jest póki co tylko gdybanie, diagnoza bedzie prawdopodobnie w piątek, ta firma specjalistyczna potrafi określic miejsce awarii z dokładnością do 2 metrów..........pomijam juz fakt,że i za diagnoze i za naprawe bedziemy musieli my zapłacić niemałą kase...........
Sieć jest nasza a właściwie niczyja....... ale to bardziej skomplikowana sytuacja..........
Najgorsza jest jednak ta rozpierducha w ogrodzie....

Zobaczymy co wyjdzie.............
Margarete 12:33, 26 mar 2014

U mnie dzisiaj przymrozek był w nocy porządny, latałam wieczorem z agrowłóknina i przykrywałam donice na tarasie z tulipanami i zonkilami, mam nadzieje że bratkom nic sie nie stanie........
Anita1978 13:14, 26 mar 2014

No to nieciekawie z tym wyciekiem.....na razie sie nie denerwuj, dopóki nie wiadomo co i jak!
polinka 18:01, 26 mar 2014

Małgosiu czytam o tym wycieku i podejrzewam jak się denerwujesz. Będę trzymać kciuki aby okazało się, że to nie u Ciebie.
Robertop 00:25, 27 mar 2014

Małgosiu, jestem dobrej myśli, że wyciek nie będzie u Ciebie. Trzymam kciuki.
Margarete 09:39, 27 mar 2014

Anitko, Polinko, Robercie - sprawa rozstrzygnie sie jutro, od rana będzie diagnozowanie wycieku - będę wiedziała na czym stoję. Dobre w tym wszystkim jest tylko to że na te okoliczność musze byc w domu, włączać i wyłączać sieć cieplną a więc biorę urlop, to może po tej całej akcji porobię coś w ogrodzie bo przez te moje dolegliwości kregosłupowe mam zaległości a chwasty rosną, bukszpany i trawki czekaja na wkopanie, trawnik na wertykulacje, rosliny na nawożenie............
Ewa4 19:34, 27 mar 2014

No to nie ciekawie ,piątek jutro to wyobrażam sobie co przeżywasz trzymam kciuki aby ominęło Twój ogród.Pozdrawiam