Mam sporo zarośniętych krzakami, pora wyjąć i przesadzić, te przesadzone kwitną ładnie, ale po przsadzeniu rok są byle jakie. A te w krzakach są tragiczne..
I najlepsze są w półcieniu.
A to jarzmianki ...
Witam się u Ciebie ale kusi ten hamaczek
Śliczny ogród wydaje się już taki dojrzały przez duże drzewa, zazdroszczę pozytywnie oczywiście Bardzo lubię leśne klimaty i będę podglądać, mam wiele tych samych roślin i jestem ciekawa jak będą sobie radzić u Ciebie
Piekna ścieżka po łuku będzie Już wiem, że wielka hostowa będzie robić wrażenie. Warunki widać, że idealne są. Cień i wilgoć. Oby nornic nie było jak u mnie.
Pozdrawiam Beatko
Trawy to masz imponujace. Wielkie dorodne. ; (
Ale te kępy szalwi robią ogromne wrazenie.
Przecudne. I wielkość ich i ten kołorek .
Krzesła są super. Jeszcze tylko fajne poduchy i można siedzieć i siedzieć .
Czytałam ,że rabate hostowa będziesz robic ? dużą ? Na ile host ?
SUUPER. Cieszę sie
Pozdrawiam Gosiu
Gosiu hosty i paprocie w każdej odsłonie są piękne uwielbiam to połączenie dlatego u mnie też ono jest Ziemia u mnie faktycznie jest super nie muszę jej w ogóle przygotowywać a to bardzo ułatwia i skraca mi prace!!! Byłaś już w szkółce na którą dałam ci namiary?
Parzydła i tawułki to jedne z najmniej obsługowych roślin w ogrodzie. Najwięcej biegania jest przy klasycznej bylinówce. Największe też ryzyko roszad nasadzeniowych.
Przerobiłam dziś rabatkę z marikenem długo nad nią rozmyślałam i doszłam do wniosku że dosadzę tam lawendę
Rośnie tam najlepiej ,może dlatego że tam sucho, mimo tych deszczy ciężko mi było przekopać ziemię
I jeszcze takie pstryczki
Moje ulubione dzwonki (przepraszam za jakośc fotek, w biegu cykałam):
Frontowa bez wykrzyknika
Nowe koszyki, zakoszykowałam się w tym roku na amen