Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 21:46, 09 lip 2019

Kindzia napisał(a)
Och, Dorotko jak ja Cię rozumiem z robieniem zdjęć na zapas...ja też weekendowa ogrodniczka jestem. Jeszcze trochę, już bliżej niż dalej, i się przeprowadzimy. Może wtedy nie będę tak gonić z robotą, bo zawsze w tygodniu trochę skubnę.
Masz bardzo urokliwie u siebie. I ten biały domeczek...cudny!
Floksy i ja lubię, szczególnie te z oczkiem
I widzę monardy u Ciebie, moje zginęły, ale miejsce nie specjalnie dla nich dobre było. One chyba dużo słoneczka potrzebują? I ostatnio słyszałam, że trzeba je nieustająco przesadzać i dzielić, bo giną...nie mam na to czasu, niestety. A tak mi się podobają...
Wyłaniające niespodziewanie zwierzę może przestraszyć, wiem coś tym. Bardzo wczesną wiosną, po ciemku, podeszłam do naszej bramy. Poszłam czegoś poszukać, myślałam, że wypadło mi jak wysiadałam z samochodu. Zaświeiłam latarką...a za bramą bezpośrednio wielki jeleń...myślałam, że zawału dostanę. Nawet nie pisłam, a on nie uciekał w popłochu...odszedł sobie majestatycznie

Ale piękna historia! Na widok jelenia to by mnie chyba zamurowało ... Kiedyś podczas grzybobrania wyskoczyła przede mną spod krzewu sarna, ale to płochliwe i nieduże zwierzę - uciekła momentalnie. Jednak taki jeleń musi robić ogromne wrażenie.
Cóż, miejski człowiek jestem. Dla mnie las, to taki z ptakami, komarami i pająkami ☺ Natomiast w przypadku każdego innego spotkania, czy to dzik, czy niedźwiedź, czy żmija, zupełnie bym nie wiedziała jak reagować. Dlatego bezpieczniej czuję się w ogródku z lasem za ogrodzeniem ☺

Moja droga, masz tak wychuchany ogród, że zawsze mi się wydaje, że Ty w nim na stałe mieszkasz. Życzę Ci byś mogła jak najszybciej spełnić swoje marzenie i się do niego przeprowadzić. Ja marzę o czasach, gdy będę mogła choć weekendy spędzać w swoim ☺
Doranma 14:47, 10 lip 2019

Środek dnia, 15 stopni, odczuwalna niższa, przydałyby się rękawiczki ☺ Ze skrajności w skrajność ...
anabuko1 12:09, 11 lip 2019

Doranma napisał(a)

Za komplementy dziękujemy - ja i moja działka, moja najlepsza terapeutka we wszelkich sytuacjach podbramkowych ☺

To ja tez tak mam.
U mnie tak zimno nie jest chłodniej.
I deszczu za mało. Dalej mam sucho.
Milka 11:40, 12 lip 2019

Doranma napisał(a)

Czyli ciut popadało liliowiec śliczny ale domek też, jakbyś całość pokazała, taki romantyczny
Waclaw 19:20, 12 lip 2019

Ja również, z wielką przyjemnością obejrzałbym pełną perspektywę
Doranma 21:34, 12 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

To ja tez tak mam.
U mnie tak zimno nie jest chłodniej.
I deszczu za mało. Dalej mam sucho.

No tak, więcej było w tym tygodniu chłodu i chmur niż deszczu. Ale ja się cieszę że możemy odpocząć od upału.
Miłego weekendu☺
Doranma 21:36, 12 lip 2019

Milka napisał(a)

Czyli ciut popadało liliowiec śliczny ale domek też, jakbyś całość pokazała, taki romantyczny

Irenko, postaram się jutro z myślą o Tobie zrobić trochę zdjęć domku ☺
Doranma 21:37, 12 lip 2019

Waclaw napisał(a)
Ja również, z wielką przyjemnością obejrzałbym pełną perspektywę

W miarę możliwości zrealizuje życzenie, bo on teraz już znacznie zarośnięty ☺
AniazUroczyska 23:47, 12 lip 2019

Zapisuję się w kolejkę do oglądania
Milka 05:52, 13 lip 2019

Doranma napisał(a)

Irenko, postaram się jutro z myślą o Tobie zrobić trochę zdjęć domku ☺

Będę wdzięczna, bo mi się podoba bardzo, to moje klimaty