Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 22:48, 12 cze 2019

Do góry
Ale za to uwieczniłam część różyczek, co to mam na stanie
MW, uwielbiam ją, zwłaszcza jej zapach

Porcelanowa Leonardo

Zdjęta z siatki Ilse, czekająca na przeprowadzkę
Potwór Jazz też zaczyna:

I piękna Artemis, ma masę pąków, zdrowiutka:

I zapomniałabym o nówce neonówce

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:45, 12 cze 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Haniu
na dobranoc kwiatek od Ewy

Zakwitła? super bardzo się cieszę.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:42, 12 cze 2019

Do góry
W pudełku widać jeszcze rutewkę Delavay'a 'Hewitt's Double ' Thalictrum. Jestem zachwycona wszystkimi rutewkami i parzydłami Uciekając przed komarami cyknęłam telefonem:
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:41, 12 cze 2019

Do góry
Najlepszy czas stipy. Piękna jest teraz. Mogłabym mieć jej olbrzymie połacie z akcentami innych roślin.

klasycznie

Ogrodowe skarby 22:36, 12 cze 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Dobre zakupy = super rabata hostowa uwinęłaś się raz dwa Masz może hostę "Kross regal" - ta siwa, liść na wysokiej nóżce? Jeżeli tak to szykuj na nią spoooro miejsca
No pięknie i już Teraz niech sobie rosną i nabierają masy

Tak zgadza się dobre zakupy nigdy nie są złe Hosty kupiłam NN jak się okaże że za ciasno będzie to podzielę przesadzę taki problem to nie problem . Chociaż ty to znawca hostowy jesteś to się na tym znasz i pewnie będę przesadzać hahahaha

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:35, 12 cze 2019

Do góry
Nie byłam w stanie zrobić lepszych zdjęć, tak żarły komary, normalnie zmasowany atak, ale..ciesze się, bo wydaje mi się, ze kupiłam cudeńko: wietlicę samiczą 'Dre's Dagger', która ma zabawne "pędzelki" poza tym kokoryczkę niską, która wydaje mi się fajna jako roślina okrywowa i mukgenie, której jestem ciekawa
Przedogródek pod dębem 22:35, 12 cze 2019

Do góry
Wczorajsze łupy:
ciekawy w kształcie garnek:

brytfanka:
.
Poradźcie:
Te brytfankę piaskować i malować czy zostawić zardzewiałą?
Oczywiście w obu naczyniach wyrosną rośliny
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:34, 12 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dzwonki Poszarskiego należą do moich ulubionych roślin. Co roku czekam na te gwiazdki. Choć nie przepadam za błękitem Z trzmieliną tworzą zgrany duet, prawda?

Prawda. Prawidłowość z koła barw. Barwy podstawowe zawsze się dobrze złożą do kupy. Taki mocniejszy kontrast, ale zgrzytu nie ma.

Ogródek Ewy 22:34, 12 cze 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Hehehheh od tamtej pory śpię jak dziecko

Widzisz Ewa, ten słoik to z tych dawnych czasów gdzie wieczorami zasiadaliśmy na forum i różne rzeczy się działy Ubaw był po pachy a czasem wstyd bo szło to na całą Polskę i nie tylko Młodzi tego nie znają a weterani Ogrodowiska wiedzą o czym mówię

Peonia bardzo ładna, może uda się ją zidentyfikować.

Rozmarzyłem się nad kolejną serią zdjęć

Przemku, ja te czasy bardzo miło wspominam i nie wydaje mi się abyśmy pisali coś, czego musielibyśmy się dzisiaj wstydzić. .
Jeżeli ktoś tak uważa to już jego problem.

Jeżeli uda mi się zidentyfikować Piwonię to dam znać.
Jutro wpadnę do Twojego ogrodu, czekaj na mnie.

Prawda że ładny?
Moja działka na Dębowym Lesie 22:33, 12 cze 2019

Do góry
agapant napisał(a)
Ania warzywna moje marzenie, u Ciebie jest ogromny. Teraz masz miejsca dużo i szalejesz.

Ojtam, ojtam warzywnik, jak warzywnik, Trochę spory.I dobrze.
Trawa wyścieliłam juz maliny, i pomidorki tez.
jeszcze chce wysciolkowac ogórki. To i ja tak zrobię.
I wokół drzewek owocowych zaczynam tez ściółkować trawa, . aby kusić byli lżej .I tyle nie plewić.

Rhapsody in Blue

Róża Sympathie

Moja działka na Dębowym Lesie 22:31, 12 cze 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

A ja dzisiaj pieliłam w południe, ale w cieniu Aniu wydaje mi się ,że co roku o tej porze jest udręka z komarami! Dziś jestem tak pogryziona , że tylko płakać Właśnie wysmarowałam się piwem, ale to chyba średnio działa i tak mnie atakują. Nieraz stosuję olejek waniliowy, polecają też lawendowy, goździkowy, ale moim zdaniem, to wszystko to takie półśrodki. Nawet dezodorant chemiczny typu OXY, działa na chwilę.
Aniu, paprotek wcześniej nie widziałam- są zachwycające, podobnie warzywnik - super!

Masakra z tymi komarami .I w cieniu dały ci pracować ??
No właśnie i te różne środki, to wszystko krótkotrwale.
Nie ma na nich skutecznego sposobu

Te paprocie tam zawsze mi rosną takie fajne, duże.Trochę cienia, , sąsiedztwo kompostownika,chyba idealne Miejsce.
Ale niestety muszę je przesądzić jesienią lub na wiosnę. , bo tam stanie drewutnia.
Trudno jak odchorują ,za jakiś czas moze sie potem odbudują.
Hosty

Ogrodowe skarby 22:30, 12 cze 2019

Do góry
dominka napisał(a)
Piękna rabata się szykuje.U Ciebie Beatka sporo jest miejsca cienistego, u mnie patelnia
Piwonia zachwyca.

Powodzenia u kleszczy nie zazdroszczę

Aga no właśnie u mnie w brew pozorom to też tego cienia nie za wiele . Na szczęście ogarnęłam z Piotrkiem teren za budynkiem i tam powstało choć troszkę cienistej rabaty
Przedogródek pod dębem 22:30, 12 cze 2019

Do góry
dzisiejsze zakupy.

a to dzisiejsza praca na podstawie inspiracji z Pinterest:

zamiast siedzenia będzie to:

Dwie donice bo i krzesła są dwa
Gutlandia 22:29, 12 cze 2019

Do góry
I takie tam sąsiedzkie pogaduszki .

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:26, 12 cze 2019

Do góry
Haniu
na dobranoc kwiatek od Ewy
Ogrodowe skarby 22:26, 12 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ale będzie hostowisko... Ja też ich dosadzam .
A co będzie na cegle?
Beatko nie choruj,bo zbliża się czas planowania spotkań

Aniu na spotkanie z Wami to ja na czworaka nawet pójdę hahahaha Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją grupę wsparcia
Na cegiełkach będzie ławeczka tylko jeszcze nie wiem jaka ?!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:25, 12 cze 2019

Do góry
TAR napisał(a)
ale mi sie podoba Przyznaje, ze do tego dąże. Ma byc duzo i ciasno. Ale wszystko do siebie pasuje.
Chyba tez zrobie mala retrospekcje sprzed 4 lat jak sie zaczynalismy budowac

Dobrze jest zacząć wątek od takiej retrospekcji. Wiele osób już mi pisało, że zaglądanie na pierwsze strony mojego działa na nie motywująco. Wbrew pozorom pamięć jest ulotna. Zdjęcia pozwalają odtworzyć tok myślenia.
Mnie się wydawało, że sadzę akuratnie. Wiedzy ogrodniczej miałam tyle, co kot napłakał, a w momencie zakupu działki szczytem marzeń był dla mnie ogród w formie trawnika otoczonego tujami. I w sumie to tylko dzięki Elfir z muratorowego forum udało mi się uniknąć wtopy. Miała w sobie sporo z Toszki. Kawa na ławę.

Dzwonki Poszarskiego- z własnego wysiewu (w całym ogrodzie są tylko 3 rośliny pozyskane w ten sposób- one, stipy i żółta smagliczka)

Przedogródek pod dębem 22:25, 12 cze 2019

Do góry
Bylinowa łąka 22:25, 12 cze 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Na koniec pokażę schody, jeszcze musimy pomalować nóżki przed zasypaniem, ale to w sobotę. W całości dzieło mojego teścia.

Gosia schody super. Możesz napisać jak były robione, na czym stoją.
Pokażę eMowi bo też o czymś takim myślałam.
Ps. Bodziszki piękna kępa ja nie mam. Pozdrawiam i dzięki że zaglądasz
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:23, 12 cze 2019

Do góry
Dzisiaj przyszła paczka z reklamowanym miskantem. Jestem zadowolona z obsługi reklamacji i dlatego, żeby nie było pustych przebiegów i strat dla szkółki zamówiłam jeszcze kilka roślinek

Miskanta nie widać, bo dalej jest malusi, w duchu śmiałam się, ze czekałam prawie dwa tygodnie, żeby mógł podrosnąć Nawiasem mówiąc u mnie w ogrodzie mają 1000-krotnie lepsze osiągi mimo suszyJednak widać progress, poza tym ten poprzedni też wypuszcza kolejne źdźbła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies