Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

kwartet 09:20, 12 lip 2019

Łucja to ja poprosze o rudbekie najlepiej żółte bo mi z poprzednich nagietek jednak wyróśł
April 09:22, 12 lip 2019

tulucy napisał(a)
Toć wszędzie piszą, że siewki odmianowych nie trzymają cech rodzicielskich... O ile się w ogóle sieją...

Jolu nie mają na pewno Oczka, bo wczoraj byłam i akurat o tę pytałam.
O Pashminę spytam i jakby co będę dzwonić.

Ja wiem że jeżówki nie zachowują cech, ale sobie tak myślałam że zielona to może na biało się wysieje, pasowałaby, a tak, muszę wykopać

Oczęta tak chciałam, trudno. Może na wiosnę gdzieś upoluję, bo do jesiennych zakupów róż nie mam przekonania.
To w takim razie jedną Pashminkę Buziak
TAR 09:25, 12 lip 2019

April do jesiennych zakupow ogolnie tez nie jestem przekonana. Zawsze kupuje na targach we wrzesniu i niewiele mi potem przezywa zime. Z rozplenic moze 3 szt. i to w kiepskim stanie, hortki tez takie sobie. wrzosy i zurawki wywalilam wszystkie z jesiennych nasadzanek. tak wiec jesienia nie planuje sadzic a zrobic porzadeczek zeby wiosna bylo mniej roboty.
April 09:26, 12 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

Jaki kolor rudbeki? Wiesz co się wysiało?

Czy to dobry moment na kopanie host? April mam dla Ciebie dużą Fragrant Bouquet, i drugą docelowo jeszcze większą

Gosia, ja też się kiedyś bałam kopać hosty, ale one pancerne. Gorzej z dzieleniem, choć i takie coś mi się bezboleśnie udało przeprowadzić, jak mi część Fire&Ice wypuściła zielone liście. No tylko w takim stanie, liściastym, mogłam rozróżnić co mam odkroić. Jeszcze jedną mam taką dwurodzajową do ogarnięcia.

Gosiu, za hosty wielgachny buziak. Bardzo chętnie

Teraz jeszcze tylko duże niebieskie muszę poszukać
TAR 09:28, 12 lip 2019

i jeszcze mam jedno wazne pytanie. Czy praktykowałyscie obcinanie traw pozna jesienia po ich zasuszeniu? u mnie te posiadane ilosci po prostu robia spory nieład. Miskanty zima nie do ruszenia ale takie miłki czy prosa? mozna by ciachnac?
Gosiek33 09:30, 12 lip 2019

April napisał(a)

Gosia, ja też się kiedyś bałam kopać hosty, ale one pancerne. Gorzej z dzieleniem, choć i takie coś mi się bezboleśnie udało przeprowadzić, jak mi część Fire&Ice wypuściła zielone liście. No tylko w takim stanie, liściastym, mogłam rozróżnić co mam odkroić. Jeszcze jedną mam taką dwurodzajową do ogarnięcia.

Gosiu, za hosty wielgachny buziak. Bardzo chętnie

Teraz jeszcze tylko duże niebieskie muszę poszukać

w takim razie ukopię obie
April 09:31, 12 lip 2019

TAR napisał(a)
April do jesiennych zakupow ogolnie tez nie jestem przekonana. Zawsze kupuje na targach we wrzesniu i niewiele mi potem przezywa zime. Z rozplenic moze 3 szt. i to w kiepskim stanie, hortki tez takie sobie. wrzosy i zurawki wywalilam wszystkie z jesiennych nasadzanek. tak wiec jesienia nie planuje sadzic a zrobic porzadeczek zeby wiosna bylo mniej roboty.

No właśnie, mam takie same doświadczenia.
Teraz już coraz mniej kupuję, muszę ogarnąć to co mam. A jesień delektować się ogrodem
April 09:33, 12 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

w takim razie ukopię obie

A co tobie przywieźć?
April 09:33, 12 lip 2019

TAR napisał(a)
i jeszcze mam jedno wazne pytanie. Czy praktykowałyscie obcinanie traw pozna jesienia po ich zasuszeniu? u mnie te posiadane ilosci po prostu robia spory nieład. Miskanty zima nie do ruszenia ale takie miłki czy prosa? mozna by ciachnac?

Ja ciachałam, ale nie do ziemi. Zależy od trawy ale zostawiałam maksymalnie dużo, byle ciut bardziej uporządkowane było.
TAR 09:42, 12 lip 2019

no dobra to jesiennie przytne na poczatek proso i milki. one najbardziej brudza. jak sie wiosna odrodza to i inne trawki tak ogarne.