Aniu,niesamowicie się cieszę, że mogłam zobaczyć te wszystkie ogrody - to niemały zawrót głowy!!! A spotkania jedyne w swoim rodzaju.Tyle życzliwości na raz...!!!Wspaniali ludzie
Roślinki już prawie upchnęłam.W takiej "wypasionej" szkółce do której pojechałam z Magdą jeszcze nie byłam... ale może to dobrze że u nas na miejscu takich nie ma ...
Na rabacie przed szkółką spodobała nam się taka kompozycja kolorystyczna,aż Magda wróciła się szukać takich jeżówek
Witam. Danusiu pomóż.Chciałabym na froncie domu zmniejszyć trawnik i zrobić miejsce do siedzenia. Jest tam cały dzień tzw. patelnia.Myślę o zrobieniu altanki o delikatnej konstrukcji. Na środku rośnie świerk Conica ,który bardzo choruje i myślę o jego usunięciu i chcę też zlikwidować wyspę.Mam dylemat ,gdzie zrobić altankę czy w rogu ,czy może na środku,a wokół zrobić ścieżki. Jak ewentualnie poprowadzić je albo jak zrobić może jeszcze rabaty przy altanie. Myślałam też o posadzeniu drzewa,ale małe drzewo nie da mi zbyt dużo cienia.Niestety przy obecnych upałach i suszach trawniki to coraz większy problem.
Przy rabacie z hortensjami planuję zrobić ścieżkę prowadzącą za dom.