Iza wiem, kiedyś mi eM ukopał, ale miała za sucho. Teraz chcę dosadzić do róż. U mnie rowy wykoszone Choć dziś jadąc dokładnie się przyglądałam, to zauważyłam tylko jedną kępkę.
To muszę do ciebie na wykopki przyjechać
Kasiu, trawa to sporobolus heterolepis. Moje anabelki dostają codziennie trochę wody dzięki nawadnianiu. Ale w ciągu dnia, gdy pada na nie słońce listki są zwieszone do dołu, wieczorem wszystko wraca do normy. Kiedyś się się tym przejmowałam, ale może one tak mają.
Jeżówka ma duuużo słońca, to jedyne miejsce w moim ogrodzie z słoneczną ekspozycją. A to cenna informacja, że one muszą mieć raczej sucho, myślałam że potrzebują wody i chyba rosną tuż przy liniach kroplujących.
Krwawnica mnie zachwyciła tym soczystym kolorem
No róże mnie w tym roku zdecydowanie nie nacieszyły. Na dodatek niektóre pożarły przywrotniki, te to rosną potwory, muszę je zabrać od Lavender Ice. Z tyłu są jeżówki, jedną kępkę tak skutecznie okryły, że bidula ledwo się zbiera a pozostałe mają już pączki.
No to jeszcze ze dwa sezony i moje ruszą jeszcze mam tylko jedną do przesadzenia bo rośnie niemal w tujach- tylko kiedy je przesadzac jesienią czy wiosną. Nie pamiętam
W ogóle to u Ciebie sporo półcienia jest, to coś czego moja działka mieć nigdy nie będzie- no chyba, że ją obsadzimy cała drzewami
Moje i Kwarteta też się położyły, wyczytałam, że tak działa na nie nadmiar wilgoci:/ Fakt, moje dostają spryskiwaczami z każdej strony, no ale u mnie piach, więc nie wiem...