A u Was to co chwile pada. Floksy juz za chwile to beda przekwitac chodz one długo kwitną ale brak deszczu i znowu upały dają im popalic. Nie masz takich Elu za to masz inne chociażby piękny trawnik Lilie wodne U mnie dalej oczko wodne czeka w kolejce na wyczyszczenie ale mam tylko dwie rece do pracy a jeszcze co chwile cos niespodziewanego wyskakuje,tez chce duzo czasu spedzic w wakacje z wnukami bo uwielbiam ten czas a to jest tu i teraz i za chwile dorosną.... Pozdrawiam
Poki co 15 minut przed chwilą dobrze podlało chociaż na tyle, że nie będe musiała podlewać. Z liliami u mnie Kasiu to miałam ich ze 150 z czego mam chyba z 20 a te co dosadziłam wiosną to albo nic nie wyszlo albo cos na 30cm. Bardzo chętnie z dobrych rąk i pewne lilie jak masz nadwyżke to posadze u siebie Pogadam z Anią Ogrodowa biała w tym roku ma dużo kwiatów.
Dostałam też od sąsiada taka fajną kapliczkę, teraz tylko świątka do niej potrzebuje jeszcze
sówka od Uli znalazła swoje miejsce
i domeczek
rodzinka jeży od Ani
słodziaki
w między czasie dojechała do mnie kanka i żuraw kupione dzięki Beatce Buziaki raz jeszcze dla Niej i dla Ani
kanka postawiona w gospodzie czeka na dom, a żuraw wczoraj umieszczony w łące, sąsiad mi pręt dorobił i gra
wcale duzo nie pogłębili bo korzenie nie pozwoliły więc nie zyskałam za wiele, a straciłam sporo
za płotem....dobrze, że mam mate założona za chatą, muszę chyba dosztukować do samego rowu jeszcze
gałęzie rzucone, jak uschną liśćie będą straszyć na maksa
a u nas mostek trawką obsiany i wczoraj nawet zaczynało coś zielenieć
ale fotki musze kadrować by nie widzieć tamtego badziewia
Całkiem nie dawno miałam takie zapożyczone tło nad rowem
Panowie żeby sie do rowu u sąsiada dostać musieli wyciąć sporo czarnego bzu i innych siewek
teraz mam tak, jak zobaczyłam ręce mi opadły...
Wyjazd był wyjątkowy,wszyscy poznani ludzie ogródkowi świetni,faceci też dali radę i myślę że się nie nudzili ,odkopali wszystkie najstarsze kawały Dobrze że nie znają kawałów o zakręconych ogrodnikach Ciekawe czy takie są?
Wstawię jeszcze relację z Ogrodów Kapias,ale muszę mieć więcej czasu,bo zdjęć sporo
Proso kiedyś brałam pod uwagę nawet, ale jeszcze nie próbowałam- chyba na heavy metal się nastawiałam-najlepiej byłoby Nb podjechać do szkółki i się poprzygladac trawom, bo jeszcze nie wielu nie znam na żywo.. to zamiast śmiałka myślicie?
Na śmiałka jeszcze taką miejscówkę znalazłam, fajnie kwiatostany zza rozchodników wychodzą. Czy same kępki śmiałka mają ładne czy raczej takie wysuszające się czupryny które bez żalu można ukryć?
Popatrzcie
haha, jaka przepaść jakościowa zdjęć z aparatu i telefonu