Grażynko, nie wiem ile lat mają moje dwie największe ogrodówki. Były niewielkie, gdy zaczęłam je uprawiać. Minęły dwa lata i potfffffornie urosły.
Nie mam tak dużego pomieszczenia, żeby je przechować
Widać, że są omdlone od upału, a ja podlewam i podlewam..
Dziewczyny, pomóżcie i podpowiedzcie czy dosadzać tutaj naparstnicę i krwawnicę, na które namówił mnie wczoraj eM? Na tej rabacie słońce jest od rana do około 13.00. Później słońce trochę wchodzi po godz. 16.00, ale na około godz.
tak wygląda
z zakupami
Śliczny wypieszczony masz ogród przepiękne łany sip, dopracowane rabatki, zielnik, warzywnik, wszystko mi się podoba
Przy okazji chciałam zapytać, czy szałwia to już przekwita ? Mam pierwszy rok, jeszcze nie rozwinęła skrzydeł, a już taka "klapnięta" jest. Czy ją się przycina ?
U mnie pierwszych kilka lat tez nie rosły.Ale byłam uparta co roku je kupowałam ..i przepadały a ja znowu swoje.I w końcu się pojawiły i rosną i pomału się rozrastają.W końcu!!
To ok, na arzie zostawiam rowerek taki jaki jest.
Aniu, ja rozsadziłam i mam dość sporo Anabelek, poza tym nie mogę w tej kwestii liczyć na męża. Chętnie Cię odwiedzę i zobaczę obręcz, może znajdę innego wykonawcę..
Witaj Elu
Zgadzam się z Tobą, że stipa to przebojowa trawa. Mam pierwszy rok, na razie całkiem ładnie przyrasta, zobaczymy czy się rozsieje..
Hortensje bardzo lubię i mam wszystkie, łącznie z kosmatą Trochę cierpią przez te upały, ciężko im zapewnić odpowiednią ilość wody. Ręce mi się wyciągną od noszenia konewek bo mimo automatycznego nawadnia mdleją..
Juka zakwitła w tym ogrodzie pierwszy raz..po dwóch latach, jestem zachwycona i czekam na kolejne, bo mam posadzone wokół tarasu razem z lawendą. Lubię je bo przywołują mi śródziemnomorskie klimaty. Tymczasem idę popodziwiać
Twój lasek.. serdecznie pozdrawiam
W pełnym rozkwicie
Jest na razie tylko jeden, nie za duży to fakt.
Wypuścił z grubej odnogi, nie przycięłam jej zbyt mocno na wiosnę.
Druga grubsza łodyżka chyba uschnięta, drobne wypuszcza od samego dołu, to dobrze, czy nie?