Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:57, 08 cze 2019

Do góry
Ten rok chyba będzie zapamiętany u nas pod znakiem komarów i ślimaków.
Mam dylemat, bo dalie zjedzone, niektóre nawet nie mają szans wyjść z ziemi. Od razu w stołówkę się zamieniają.

Ogród z rzeźbą 23:56, 08 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Hamakowo

I grillowo

Nie wiedzialam, co zacytowac, wiec prawie przypadkowo to

Anula, przeswietne zdjecia, no wiedzialam, ze tak bedzie A i ogrod Kwartecika bujnal po calosci, dzieki dziewczyny za wyjatkowe wrazenia

Dopytam jeszcze, co to za persicaria przy hamakach, o ile to persicaria
Kwartecik, by podac nazwy roz musialabys chyba zacytowac, i dopisac nazwy.
Ogródek Ewy 23:54, 08 cze 2019

Do góry
Na dobranoc. Lekko podgotowane, ale nadal cieszą.
Rododendronowy ogród II. 23:54, 08 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mocniej od piwoni pachna teraz jaśminy. U mnie wszystko w ogromnym ścisku , na zdjeciu widac, z przodu krzewuszka, za nią jaśmin a za nim jeszcze kolkwicja , a dalej tawuły z tyłu , przed nimi borówki , przed nimi piwonie i jeszcze przed nimi małe liliowce których na zdjeciu nie widac. Jeden z powojników cudnie mi kwitnie ale jest tak zarosnięty że zdjecia nie ma jak zrobic.

bajkowy widok, jesteś mistrzynią upychania - muszę brać przykład
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:49, 08 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Duszko moja kochana, zdjęcia na pamiątkę zostawiam . Jeszcze raz wielki buziol za wczoraj

Kasiu dziękuje za pamiątkowe zdjęcia
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:47, 08 cze 2019

Do góry
trochę dalii mi wygniło a kilka mam wyjedzonych

tak to jest za to warzywnik mnie cieszy i smakuje

[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/187/1870252/original.JPG[/imag]

zdjecia się nie wgrywają
zatem tymczasem miłej niedzieli w ogrodzie
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 23:40, 08 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
.

Azalia jap Bluemi dla Adeli kwiaty jak się rozwinęła to była jedna biała poducha.

Cudowne poduchy wszystkie!!!
Rododendrony i azalie to najszlachetniejsze (wg mnie) rośliny w ogrodzie. Może dlatego, że wcale nie są takie łatwe w uprawie. Ja próbowałam od kilku lat - od kiedy zaczynałam tworzyć mój nowy ogród - bez sukcesów. Na patelni nie rosły.
Wiedza na temat ich uprawy też była żadna.
Ale myślę, że wyszłam „na prostą”. Zakładałam, że dokupię kolejne, jak ta moja piątka - nomen omen wreszcie wystartuje. Myślę, że przyszedł już czas...
Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:38, 08 cze 2019

Do góry
vita napisał(a)
Przez te deszcze a te upały, no lepiej tego ująć nie można. Nareszcie, może coś poczytamy i obejrzymy

Oj przykro mi - dzisiaj był upalny dzień więc padam bo porobiłam w ogrodzie

a od tych deszczy i upałów to
padły mi bratki /od upalnego słońca/

cudowny szpaler kocimiętki odmianowej złapał grzyba / była w pierwszej fazie rozkwitu/ i jest wstrętny zamiast przez miesiąc cieszyć mnie i motyle brrr
kocimiętka zwykła padła od zalania

część dali wykopałam bo pogniły

a i cebula pogniła jakaś poskręcana

ja wykończona przez pomidory bo 3 razy pikowałam i trzymałam przed wejściem, dopiero wysadzałam 3 czerwca - zgrozo

to fotorelacja
brać

kupiłam na targu od babki co się prosiła żeby całą kępkę astrów za piątaka zabrać - no to mam robotę - powsadzałam do doniczek i będę wysazać po kalarepie jak ją zjem - już czekam na pierwszą

w czasie deszczy na tym miejscu miałam doniczki z daliami żeby slimaki miały gorzej - no może mialy ale ciut gorzej
dobrze że częśc dali dałam do donic - to mam na uzupełnienie - n i dobrze że miałam ich więcej bo sporo straciłąm każdej mi żal

o a od Aldony dostałam taka śmieszną miętę która ma fajnie kwitnąć

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:35, 08 cze 2019

Do góry

Kiedyś siałam czosnki Krzysztofa, teraz same mi się sieją, fajnie
Na drugiej fotce cudownie odnaleziona arizema, nie Grifitti, ale też wyczekiwana. Bardzo późno się pokazała. A radości!

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:30, 08 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To jest po prostu piękne...
Moja bajka 23:29, 08 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

A japrzygarniesz się świetnie czuję z Wami Anitko i jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałe chwile z Wami, kuklika i cudne prezenty. Aż mi niezręcznie, że tyle piękna dostałam. Jeśli dobrze czujecie się u mnie to dla mnie najwspanialszy komplement. Dziękuję

Kasiu jak dają to bierz a jak biją to uciekaj

Katkak napisał(a)

a tu szczęśliwie ukorzeniony bez koralowy Sutherland Gold. Trzymajcie za niego kciuki, bo póki ci poziomki są od niego większe . Ale korzenie miał zacne

Kasiu ja też tego bza dostałam?
Tu narazie jest ściernisko... 23:27, 08 cze 2019

Do góry
Czy wam też stipy urosły jak dzikie? Na moje potrzeby to są aż za wysokie bo zamiast uzupełniać inne rośliny to je zdominowały. Z daleka wygląda jakbym zamiast ogrodu bylinowego miała łan jęczmienia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 08 cze 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pytałaś Pszczółkę żeby zmieszać czarny chaber z niebieskim - nie rób tego. Raczej dodaj do czarnego ciemnolistne coś np. penstemon ja mam z ciemnymi burgundowymi liśćmi i bladoróżowymi kwiatami, chmury fenkułu ciemnego, blade cosik

Chodziło mi o to że ja mam niebieski a ona czarny u mnie już po kwitnieniu - mam w mijscu nie eksponowanym teraz nieciekawie wygląda. Do penstemonów nie trzeba mnie namawiać - mam ten z ciemnymi liśćmi - przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce bo nie kwitł już dobrze.

U mnie dziś brama do raju się otwarła - trzeba chyba uroczyste przeięcie wstęgi zrobić ale najpierw jest tam masa pracy bo nie dbałam o okolice bramy i podagrecznik sie zadomowił - ale ładnie kwitnie

Tu narazie jest ściernisko... 23:24, 08 cze 2019

Do góry
W końcu udało mi się na targach zdobyć kannę Wyoming. Długo na nią polowałam ale w końcu się udało.

A to inny nabytek - mikołajki. Fajnie wyglądają wśród traw.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:23, 08 cze 2019

Do góry
pomidorki pod szkłem zawiązane

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:22, 08 cze 2019

Do góry

podoba mi się zeszłoroczna cebula
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:21, 08 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Nie poznałam Ogród w zupełnie innej odsłonie niż w książce

Aż jestem ciekawa, jak będziesz mieć kiedyś chwilkę to proszę wstaw fotki z książki - uwielbiam wycieczki ogrodowe - już bym pojechała, ogrody są piękne, a jednak niewiele jest takich ogrodów gdzie pojechałabym kolejny raz - tam mogłabym być w każdym miesiącu

spadamy na ziemię to u mnie - lubię ten kawalontek zielony - obejrzałam dziś mój ogród pod kątem róż - mam wystarczająco na razie

Jude cudowna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:18, 08 cze 2019

Do góry

Tu narazie jest ściernisko... 23:17, 08 cze 2019

Do góry
Różności w ogrodzie.
Tu narazie jest ściernisko... 23:16, 08 cze 2019

Do góry
Róża NN. Była już w ogrodzie "od zawsze". Niepozorna ale pachnie obłędnie.

Kolejna róża NN. Rośnie w tym samym miejscu 30 lat i mimo średniego dbania ma się całkiem nieźle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies