Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:22, 23 maj 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:16, 23 maj 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:13, 23 maj 2019

Do góry
Tawułka 'Chocolate Shogun'

Złotnica krótkołodygowa

Turzyca tunikowa

Łany kocimiętki
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:04, 23 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Irys sitowie i tatarak do tak małego oczka???
Przecież tam nie ma miejsca na żadne z nich.
Teoretycznie nie ma, ale skoro oczyszcza wodę to jakąś roślinkę tam włożę. Jak zdobędę to pływającą kupię, bo ta pistia bardzo mi się podoba. Nie chcę, żebyście się pokłóciły przez moją kałużę, wszystkie wskazówki wezmę pod uwagę, a na miejscu w miarę możliwości zdecyduję co tam wyląduję.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:04, 23 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
miło powspominać

Szczególnie przy takiej pogodzie.
My jeszcze po pożegnaniu wróciliśmy i poszliśmy na część z bylinówkami. Wyjechaliśmy po 18. Choć teraz nie są może w szczytowej formie, ale warto w różnym czasie takie zestawienia oglądać, nie tylko gdy jest WOW

Ogród na glinie 14:03, 23 maj 2019

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:57, 23 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko masz piękne te orliki ,a pomarańczowy różanecznik nieźle świeci w ogrodzieI piwonie już kwitną...moje ulubione kwiaty
Orliki wysiewałam od koleżanek z forum są piękne. Jeszcze wczoraj wysiałam nasionka, bo w takich kolorach akurat nie widzę. Piwonie też bardzo lubię... ale czego ja nie lubię Azalia pomimo, że posadzona od południowej strony ładnie kwitnie. Wiosną przesadziłam fioletowego rh i właśnie zaczął kwitnąć. Jesienią dosadzę do tej pomarańczowej jeszcze jedną do kompletu. Obecna miejscówka jest byle jaka,wcale jej nie widać.
Pamiętasz wysiane surfinie? Część bordowych dziś wysadziłam do gruntu. To zdjęcie jest z przed tygodnia.

Tajemniczy Ogród 13:51, 23 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

I teraz uświadomiłam sobie, że nie osiągnę tego co chciałam, czyli przysłonięcia domu miłych sąsiadów z naprzeciwka...
Fotka poglądowa, tak jak stoję w kuchni i patrzę:
...tylko ja jestem nieelastyczna Ja mam tam porozstawiane co do centymetra ciski i kaliny, żeby i z boku i z frontu ładnie, i jak ja mam teraz zburzyć ten misterny plan?!haha
A jak klona przestawię, to kalinę prawą muszę ruszyć i plan się rozsypuje... Ale zaraz spróbuję

Agatko po latach stwierdzam, że choćby nie wiem jak ładnie ogródek z drogi, od wjazdu wyglądał, najważniejszy jest widok z okna kuchennego Następnie przesłonięcie od nawet jak najbardziej sympatycznego sąsiada a na koniec widok od frontu. Bo to widok, który gospodarz widzi niestety najrzadziej
To był mój podstawowy błąd, nie licząc przygotowania gleby. Widoki z okna najważniejsze!
Ogród pod lasem 13:51, 23 maj 2019

Do góry
Mi szkoda i dużo mam niestety. Może powoli eksmisja będzie.

A tak na marginesie - zobaczcie jak bardzo zmienia się Kwartecika ogród przy trawach - pierwsze to moje zdjęcie z ostatniej wizyty. A drugie wcześniej zrobione przez Izę w październiku - przepraszam, że tak bezpośrednio wklejam ale dopiero efekt jak obok siebie są widać. Szkoda, zże z innego kąta robione. Złapałam się na tym, że ja tych traw tam szukałam i dopiero potem się w głowę palnęłam, że one teraz małe.

Tajemniczy Ogród 13:50, 23 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Oczyma wyobraźni zobaczyłam tą ławeczkę, mogłoby być fajnie

zobacz jakie wiazy sa urokliwe, zrobic mu wlasciwe nasadzenia i calosc zyskuje, jak dla mnie bardzo

zdjecia znalezione w necie

tu akurat wersja z grabem

dla mnie bardzo ciekawe i urokliwe te drzewa z ogromnym potencjałem do wykorzystania ale to moje zdanie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:44, 23 maj 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Twój ogród Dorotko nabrał bardzo żywozielonego koloru. Chyba to po deszczach takie zieloniutkie.
Czy co roku nawozisz wszystkie krzewy i pozostałe rośliny czy tylko niektóre z nich? Bo wszystko tak wyglądają zdrowo i bujnie, że pomyślałam o tym nawożeniu.
U mnie ta betonowa donica to właśnie ta co zimą robiliśmy. A postument to kupiony ale trochę na szaro pomalowany.
Pozdrawiam. Zdrówka i duuużo siły życzę.
Co roku pod koniec marca sypię jakiś nawóz pod wszystkie rośliny, na trawnik też. W tym roku rabatki były dwa razy podlane rozcieńczonym kurzeńcem. Mam też już gnojówkę z pokrzyw i skrzypu, ale jest tak mokro, że to zasilanie musi poczekać. Tyle wilgoci to mój ogródek już dawno nie pamięta, więc z pewnością to wykorzystuje i roślinność wręcz kipi z rabat. Donica i postument wyszły bardzo ładnie. Miałam robić, ale ja mam dużo kupnych donic. Nawet te nie zawsze wykorzystuję.
Za życzenia dziękuję i niech się spełnią.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:38, 23 maj 2019

Do góry

Bodziszek korzeniasty 'Czakor' super do zadarniania powierzchni nawet pod dużymi drzewami.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:35, 23 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Nie kupuj hiacyntów wodnych bo mszyce na to siadają i się panoszą (wchodzą na inne rośliny) miałam i wyrzuciłam. Tak jak napisałam oczko maleńkie bardzo ładne nie zagracać roślinami (rybki nie będą miały miejsca) - tylko irys, sitowie no i tatarak. Możesz wyciągnąć na zime dać do wiadra i wiosną znowu włożyc.

Przypomnij sobie 2010 i 2011 r. powodzie lało każdy dzień.

Roślinki będę miała darmowe, myślałam że dziś po nie pojadę, ale znowu leje. Nawet ja już mam dość tej wilgoci. Wszystkie rady biorę pod uwagę.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:32, 23 maj 2019

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:31, 23 maj 2019

Do góry
Witajcie. Kasia z tej strony! Jestem nowa na forum i nigdy wcześniej nie projektowałam rabat w swoim ogrodzie. Z reguły upychałam co popadnie i gdzie popadnie. Tym razem chciałabym coś zaaranżować. Marzy mi się rabata z hortensją bukietową. Aktualnie mam wzdłuż ogrodzenia posadzone szmaragdy. Myślałam o hortensjach oraz o miskanice morning light. Tylko co więcej? jak ją dodatkowo wypełnić? Proszę o radę. Poniżej zdjęcia - oraz mój mały projekt

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:28, 23 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

kałuża cacuszko, perełka
Dziękuję Jak to mój syn czasem mówi "jak na wiejskie warunki, to będzie"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:27, 23 maj 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:24, 23 maj 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:22, 23 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przybyła kałuża
Ela dobrze ci radzi, jak masz rybki i tak płytko to kup pompkę z pumeksem.. jak się zrobi jeszcze ciepło to pilnuj temperatury wody bo ryby zdechną W zeszłym roku woda tak mi sie nagrzała w mojej kałuży że niektóre nie przetrwały takich warunków '

A poza tym masz ślicznie A nawet takie oczko cieszy .....
Wszystkie rady mile widziane, wszystkie wezmę pod uwagę. Człowiek uczy się przez całe życie. a ja do nauki chętna. Jeden dzień było upalnie, to wnukowi i rybkom parasol rozłożyłam nad wodą. Cieszę się, że takiej ogrodniczce jak Ty podoba się u mnie, bo Ty raczej nie z tych ci słodzą.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:20, 23 maj 2019

Do góry

Znajome twarze z TV.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies