Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

asiak 12:30, 30 maj 2019

Pozdrawiam Mireczko U mnie też jakoś w tym roku dużo pracy na działce, ale to pewnie wina deszczu. W zeszłym roku tak nie padało, to i codziennie pracowałam na działce. A jak pada, to wolne od ogródka, a prace czekają
U mnie dzisiaj świeci słoneczko, nie za ciepło, ale nie pada
Życzę słoneczka
Katkak 14:17, 30 maj 2019

Zdecydowanie
Anda 15:06, 30 maj 2019

mira napisał(a)

Nie poznałam Ogród w zupełnie innej odsłonie niż w książce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 07:26, 31 maj 2019

Pytałaś Pszczółkę żeby zmieszać czarny chaber z niebieskim - nie rób tego. Raczej dodaj do czarnego ciemnolistne coś np. penstemon ja mam z ciemnymi burgundowymi liśćmi i bladoróżowymi kwiatami, chmury fenkułu ciemnego, blade cosik

Instagram Ogrodowiska
mira 23:06, 08 cze 2019

tulucy napisał(a)

Aaaaabsolutnie

I jak Ci poszło - ja poszalałam
ostatnio sporo donic mi się potłukło a nie kupowałam większych - znalazłam takie jak lubię - tu co prawda zrobiłam sobie zdjęcie co jeszcze nie wysadziłam bo z wysadzaniem jestem do tyłu przez te deszcze a teraz upały

vita 23:09, 08 cze 2019

Przez te deszcze a te upały, no lepiej tego ująć nie można. Nareszcie, może coś poczytamy i obejrzymy
mira 23:13, 08 cze 2019

asiak napisał(a)
Pozdrawiam Mireczko U mnie też jakoś w tym roku dużo pracy na działce, ale to pewnie wina deszczu. W zeszłym roku tak nie padało, to i codziennie pracowałam na działce. A jak pada, to wolne od ogródka, a prace czekają
U mnie dzisiaj świeci słoneczko, nie za ciepło, ale nie pada
Życzę słoneczka

Życzenie się spełniło słońca teraz hohoho pod dostatkiem a i skwar piekielny
zaraz wszystkie róże przekwitną
jutro robię bukiet

mira 23:15, 08 cze 2019

Katkak napisał(a)
Zdecydowanie[/quote

hehe okazję trzeba wykorzystać - to jakie kolejne święto? dzień ojca chyba to okazję trzeba uczcić

takie begonie sobie kupiłam bo pierwszy raz takie spotkałam

mira 23:21, 08 cze 2019

Anda napisał(a)

Nie poznałam Ogród w zupełnie innej odsłonie niż w książce

Aż jestem ciekawa, jak będziesz mieć kiedyś chwilkę to proszę wstaw fotki z książki - uwielbiam wycieczki ogrodowe - już bym pojechała, ogrody są piękne, a jednak niewiele jest takich ogrodów gdzie pojechałabym kolejny raz - tam mogłabym być w każdym miesiącu

spadamy na ziemię to u mnie - lubię ten kawalontek zielony - obejrzałam dziś mój ogród pod kątem róż - mam wystarczająco na razie

Jude cudowna
mira 23:27, 08 cze 2019

Gardenarium napisał(a)
Pytałaś Pszczółkę żeby zmieszać czarny chaber z niebieskim - nie rób tego. Raczej dodaj do czarnego ciemnolistne coś np. penstemon ja mam z ciemnymi burgundowymi liśćmi i bladoróżowymi kwiatami, chmury fenkułu ciemnego, blade cosik

Chodziło mi o to że ja mam niebieski a ona czarny u mnie już po kwitnieniu - mam w mijscu nie eksponowanym teraz nieciekawie wygląda. Do penstemonów nie trzeba mnie namawiać - mam ten z ciemnymi liśćmi - przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce bo nie kwitł już dobrze.

U mnie dziś brama do raju się otwarła - trzeba chyba uroczyste przeięcie wstęgi zrobić ale najpierw jest tam masa pracy bo nie dbałam o okolice bramy i podagrecznik sie zadomowił - ale ładnie kwitnie