Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:54, 25 lip 2014

Do góry
Ana dzięki za porównanie. Jest jeszcze nikła szansa .... ale jest na vanilki...
Miejsko & sielsko 22:07, 24 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pokaż fotkę tego miejsca za bukami, bo jak Ci doradzić? Ja wyobrażni na podstawie opisu uruchomić nie potrafię.

Nicole pisze że hortensja limelight niska? O matko moja w 3 sezonie ostro ciachana ma 1,5 m.. Gdybym jej dała pofolgować to pewnie miałaby 2 m...

Madżenka - little lime little lime moja droga ta normalna to już u mnie spora jest a to dopiero 1szy rok
Kondziowy ogrod cz II 21:11, 24 lip 2014

Do góry
Kondzio a ja proszę o listę Twoich róź. Bo kompletuję listę na jesienne zakupy!!
Ogród w skali mikro cz.II 21:10, 24 lip 2014

Do góry
J tak red baron i jeźowki to byłoby piękne połączenie mam takie w planach jesienią
Jurajski Ogród 21:09, 24 lip 2014

Do góry
Piekne widoki i te kolory!!,
Agnieszko a ta wieeeeeelka kula to sona, bukszpan czy danica?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:55, 24 lip 2014

Do góry
Zgadzam się z Martą, to bielenie to był świetny pomysł!

Ps. Masz piekne molinie. Moje takie były przez 3 lata a teraz zbrzydły, chyba je wyciepię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:52, 24 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Marzenko, ta hortensja NN, chyba 4-5 lat nic, żadnych oznak radości, nie kwitła, a jak na jesień ją tu przeniosłam, pokazała całą urodę, jest bajeczna; będę robić sadzonki, zrobię i dla ciebie, a większość mi się przyjmuje, czyli będzie i dla ciebie
A róża to IRENA, kupiłam ze względu na nazwę w Rosarium pięknie pachnie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:51, 24 lip 2014

Do góry
Wszystkie warianty piękne!!! Lawenda koniecznie bardzo ciemno-fioletowa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:46, 24 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu co to za limonkowa trawka w tej białej donicy? To jakiś miskant?

Skąd masz cyklameny o tej porze???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:44, 24 lip 2014

Do góry
Jeju jakie cudowne spotkanie i jakie przepiękne zdjęcia. Aleź soczysta zieleń u Ciebie. Jak Ty to robisz? tylko nawadnianie, Florovit i odpowienia gleba?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:39, 24 lip 2014

Do góry
Sebuś ale mialeś fajny dzien!! Zazdraszczam.... Brakuje mi Świeta Róż....
Moja "przyziemna" :) pasja 20:32, 24 lip 2014

Do góry
Zanim jeżówki się ukorzenią to mdleją z powodu niedoboru wody...
Jestem za carexami zamiast kocimietki (nie przepadam za nią... Za rozlazla...)
Ogród do odświeżenia 20:25, 24 lip 2014

Do góry
Pisałam dzisiaj o ice dance i porówaniu z morrowi variegata... Ale zapomniałam gdzie.... Ice dance się rozrasta rozlogami, trzeba urąbywać aby miał ładny pokrój.,
Na red barona poczekaj jeszcze rok.. U mnie przez dwa lata był marny, w tym roku juz mocno orzyrósl a za rok będe mogła go wreszcie rozsadzać. Moja znajoma obdziela nim wszystkich przyjaciół...

A deszczu na moim deszczomierzu to zaledwie 15 l na m2 ... A ostatnio to przy jednej godzinnej ulewie było 20 l na m2.... Deszcz potrzebny był bardzo roślinom. Lubie taki soczysty ogród po deszczu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 24 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Rozumiem, że się nie pokłada? (deszczowej pogody nie biorę oczywiście pod uwagę)...a nie wiesz jak wysoko może rosnąć?

Położyła się na bukszpanach ale nie jest tak strasznie. Jutro gdy obeschnie ponownie się podniesie. Skoro trzeba ją ciąć jak anabell, to raczej marne szanse aby urosła wielka. U mnie ma pędy max 1-1,2 m i chyba tak jest dobrze, bo laurowiśnie zamierzam utrzymywać na wysokosci 1,5 m a bukszpany w nogach moga jeszcze podrosnąć do 50 cm

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 24 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Nawet Ci się lepiej będzie te chwasty wyrywać...ja mam wtedy czystą przyjemność z takiego pielenia

Nie zdazyłam wyjśc na przedołocie.... Jutro jeszcze lawendokosy cd....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 24 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Marzenko, nie kupowałam żadnych róż, poza James Galway, którą dostałam jako wybrany przez siebie prezent. Czekam do jesieni. Buziaki

Czyli zrobisz tak jak prawdziwe rosomanes Zakupy pierwyj sort jesienią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Wszystkie Te z vanilkami i limkami najbardziej plis

Karolina jutro zrobię fotkę. Rabata jednak nie wyjściowa bo za plecami hortensji żywopłot grabowy wciąż nizszy od hortensji i widać brzdka matę , ale dla Ciebie wszystko

W tym miejscu miałam przeciętą linie kroplującą... I woda się lała ... Może dlatego ma takie wielkoludy przetaczniki?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 24 lip 2014

Do góry
Mam pytanie czy Wasze przetaczniki Christa są też takie wysokie w tym roku? Przecież to skandaliczny skandal, ale one konkurują z miskantami zebrinus!!! I po deszczu leżą!!! Chyba znow musze je przesadzić i posadzić w głab rabaty.... Ale chyba przesadzanie zostawię sobie na sierpień? Nie pamietam czy christa kwitły dwukrotnie? Zwykłe przetaczniki kwitły.

Myślalam, ze coś mi się pomieszało... Podobno christa dorasta do 40-50 cm a mój ma ponad 1 m!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 24 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, zachwycam się Twoimi hortensjami i różami, i jeszcze trawami, i grabami, i buczkami, i.......

Ha a ja Twoim ogrodem. Kolejne roże kupione? Ascot jest już u Ciebie? A jesienią szykujemy się na Falstaffa?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 24 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Wróciłam .. Zabrałam sie za cięcie.... I doooopa.... Zaczeło lać i ma przestać w piątek......Która czarownica chciała deszczu?

Przyznaję się bez bicia, prosiłam o deszcz, bo ręce już do kostek mi się od podlewania wyciągnęły

Tam gdzie mam gline było bagno.... Tam gdzie budleje po prostu susza.... Więc ten deszcz przydatny...
Ponieważ padalo a to donry moment na prezsadzanie to róża Big purple zamieniła się miejscem z Burgundy Ice (ktora jak wiadomo poszla za kostrzewy) i Ascot. Ta z kolei była za niska i poszla na front rabaty rózano - monardowo- jeżowkowej.
A skoro mi tak dobrze szło to Alana Tichmarsha przesadzilam w miejsce Big Prurple, bo był za bardzo zacieniony....
I jeszcze wykopalam kolejnego liliowca dla Pszczołki a w jego miejsce przesadziłam z przechowalnika kulkę bukszpanowa.... I już tak mialam resztę przekopać.... bo muszę o 20 cm przesunąc kolejna kulkę.... Ale zatrzymały mnie szałwie, ktore po cięciu niedługo znów sie zabiorą za kwitnięcie

Na tym dzisiejsze rewolucje skończyłam....całe szczęście, że lało bo bym polowę ogrodu przekopala... Taki tygodniowy odpoczynek od ogrodu bywa ryzykowny...

Jutro ostre ciecie budleji, ktore przekwitają, odslonie buki....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies