Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

JulkAd 19:56, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Anek jak nie ma lata? Przeciez dopiero co była piękna pogoda. Niech jeden dzije poleje. Byleby złagodaniały opady to pójde dalej wyrywać chwasty i robić kanciki...

Nawet Ci się lepiej będzie te chwasty wyrywać...ja mam wtedy czystą przyjemność z takiego pielenia
JulkAd 19:57, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Julka i Donia chcecie torchę deszczu? LEJE! nie pada ale LEJE

Dzięki za przysłanie mokrości...przydały się, bo już konieczność była
JulkAd 20:00, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Rozumiem, że się nie pokłada? (deszczowej pogody nie biorę oczywiście pod uwagę)...a nie wiesz jak wysoko może rosnąć?
JulkAd 20:06, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tam gdzie mam gline było bagno.... Tam gdzie budleje po prostu susza.... Więc ten deszcz przydatny...
Ponieważ padalo a to donry moment na prezsadzanie to róża Big purple zamieniła się miejscem z Burgundy Ice (ktora jak wiadomo poszla za kostrzewy) i Ascot. Ta z kolei była za niska i poszla na front rabaty rózano - monardowo- jeżowkowej.
A skoro mi tak dobrze szło to Alana Tichmarsha przesadzilam w miejsce Big Prurple, bo był za bardzo zacieniony....
I jeszcze wykopalam kolejnego liliowca dla Pszczołki a w jego miejsce przesadziłam z przechowalnika kulkę bukszpanowa.... I już tak mialam resztę przekopać.... bo muszę o 20 cm przesunąc kolejna kulkę.... Ale zatrzymały mnie szałwie, ktore po cięciu niedługo znów sie zabiorą za kwitnięcie

Na tym dzisiejsze rewolucje skończyłam....całe szczęście, że lało bo bym polowę ogrodu przekopala... Taki tygodniowy odpoczynek od ogrodu bywa ryzykowny...

Jakbym Małą Mi słyszała z prawej flanki na lewą i z lewej flanki na prawą ...pozdrówka
Madzenka 20:13, 24 lip 2014

popcarol napisał(a)

Wszystkie Te z vanilkami i limkami najbardziej plis

Karolina jutro zrobię fotkę. Rabata jednak nie wyjściowa bo za plecami hortensji żywopłot grabowy wciąż nizszy od hortensji i widać brzdka matę , ale dla Ciebie wszystko

W tym miejscu miałam przeciętą linie kroplującą... I woda się lała ... Może dlatego ma takie wielkoludy przetaczniki?
Madzenka 20:14, 24 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Marzenko, nie kupowałam żadnych róż, poza James Galway, którą dostałam jako wybrany przez siebie prezent. Czekam do jesieni. Buziaki

Czyli zrobisz tak jak prawdziwe rosomanes Zakupy pierwyj sort jesienią
Madzenka 20:15, 24 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Nawet Ci się lepiej będzie te chwasty wyrywać...ja mam wtedy czystą przyjemność z takiego pielenia

Nie zdazyłam wyjśc na przedołocie.... Jutro jeszcze lawendokosy cd....
Madzenka 20:19, 24 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Rozumiem, że się nie pokłada? (deszczowej pogody nie biorę oczywiście pod uwagę)...a nie wiesz jak wysoko może rosnąć?

Położyła się na bukszpanach ale nie jest tak strasznie. Jutro gdy obeschnie ponownie się podniesie. Skoro trzeba ją ciąć jak anabell, to raczej marne szanse aby urosła wielka. U mnie ma pędy max 1-1,2 m i chyba tak jest dobrze, bo laurowiśnie zamierzam utrzymywać na wysokosci 1,5 m a bukszpany w nogach moga jeszcze podrosnąć do 50 cm

popcorn 20:19, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Karolina jutro zrobię fotkę. Rabata jednak nie wyjściowa bo za plecami hortensji żywopłot grabowy wciąż nizszy od hortensji i widać brzdka matę , ale dla Ciebie wszystko

W tym miejscu miałam przeciętą linie kroplującą... I woda się lała ... Może dlatego ma takie wielkoludy przetaczniki?

Madżen z góry dzięki! Z Incredibal też? Projektuję ogródek dla brata i 2 takie żywopłoty hortensjowe narysowałam. Tylko nie wiem - limki na jeden, a na drugi? hmm pozdrawiam!

hehe, pewnie dlatego wyrosły wielkie, bo lubią wodę
Luki 20:32, 24 lip 2014

Marzenko mój przetacznik CHrista w drugim roku miał ok 120cm ogromny krzaczor wyrósł i nie podobało mi się, dlatego wylądował u sąsiadki.
Gdybyś mogła na chwilke zajrzeć do mnie będę bardzo wdzięczny