Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 19:38, 24 lip 2014

Milka napisał(a)

Śliczne ja się 1 doczekałam

A od kiedy rośnie?....bo wiesz one kapryśne są, u mnie ten nie kwitł od dwóch lat, ale ja też mu dałam popalić
JulkAd 19:40, 24 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczny Clematis No właśnie mus terazwpion iść bo w szefa już miejsc brak

Gosiu brakuje oj brakuje tego miejsca, a ja dumam gdzie by tu jeżówki jeszcze wcisnąć...ale sie na pewno uda...jak lilie żółtą wcisnę, to i jeżówki będą....a clematisy to już bankowo...ten nie ostatni
JulkAd 19:45, 24 lip 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie powojniki nie bardzo, u Ciebie zdrowe widać. Liście jak malowane, kwiatuszki w ilościach hurtowych będą jak się bardziej rozrośnie.

O piesełach opowiadacie...mój pożyczony właśnie odsypia pracowity dzień Żaden ptak na płocie nie może usiąść (taka rasa), wszystko wygania, drze się wtedy jak opętany...siedzi przez cały dzień na tarasie i pilnuje terenu

Teraz chrapie jak stary...

Klona potraktowałam Dithane...zobaczymy.

Buziaki na noc zostawiam

Lubię powojniki, ale tylko te co nie kapryszą...no i jeden i drugi taki właściwie z przeceny był, ale cyba do nich trzeba gadać, a Ty to potrafisz....próbowałas już u siebie?...i co?... nie chcą w ogóle rosnąć?

Klona jeszcze raz po tych deszczach opryskam, bo upały znowu zapowiadają...przyjedziesz to zobaczysz, mojego liście są w gorszym stanie na pewno, niż Twojego i Eli...
Madzenka 20:25, 24 lip 2014

Pisałam dzisiaj o ice dance i porówaniu z morrowi variegata... Ale zapomniałam gdzie.... Ice dance się rozrasta rozlogami, trzeba urąbywać aby miał ładny pokrój.,
Na red barona poczekaj jeszcze rok.. U mnie przez dwa lata był marny, w tym roku juz mocno orzyrósl a za rok będe mogła go wreszcie rozsadzać. Moja znajoma obdziela nim wszystkich przyjaciół...

A deszczu na moim deszczomierzu to zaledwie 15 l na m2 ... A ostatnio to przy jednej godzinnej ulewie było 20 l na m2.... Deszcz potrzebny był bardzo roślinom. Lubie taki soczysty ogród po deszczu.
JulkAd 21:32, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pisałam dzisiaj o ice dance i porówaniu z morrowi variegata... Ale zapomniałam gdzie.... Ice dance się rozrasta rozlogami, trzeba urąbywać aby miał ładny pokrój.,
Na red barona poczekaj jeszcze rok.. U mnie przez dwa lata był marny, w tym roku juz mocno orzyrósl a za rok będe mogła go wreszcie rozsadzać. Moja znajoma obdziela nim wszystkich przyjaciół...

A deszczu na moim deszczomierzu to zaledwie 15 l na m2 ... A ostatnio to przy jednej godzinnej ulewie było 20 l na m2.... Deszcz potrzebny był bardzo roślinom. Lubie taki soczysty ogród po deszczu.

Doczytałam i przy Ice Dance, będę usuwać konicznie te rozłogi, chętne osoby na pewno znajdę...mówisz 15 l, no to średnio, ale taki spokojny mnotonny deszcz potrafi więcej zdziałać niż po ulewie...widzę to po mojej suchej ziemi (jak pieprz) pod choinką....przy takim jednostajnym i długim deszczu już przy samym pniu widać , że jest mokro
Red Barona musze i tak przesadzić....do tych planowanych jeżówek
malgorzata_s... 22:17, 24 lip 2014

Julcia jeżówki u mnie też Bedoń No muszą być Nie wiem gdzie ale muszą się zmieścić
Buziak
JulkAd 22:19, 24 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julcia jeżówki u mnie też Bedoń No muszą być Nie wiem gdzie ale muszą się zmieścić
Buziak

Gosiu ja się już zaraziłam....mojego cyprysa groszkowego wyciepię - bez żalu zresztą, a jeżówki posadzę
Kasik 22:26, 24 lip 2014

Julcia u nas leje- cięgiem. Zalało mi już pomieszczenie gospodarcze- znów nowy wydatek. Roślinki stoją i niszczeją na tarasie. Jutro mam nadzieję na ładniejszy dzień. Może uda się cos zrobić. Oczywiście jak komary odpuszczą.

Cmok, Cmok
JulkAd 22:42, 24 lip 2014

Kasik napisał(a)
Julcia u nas leje- cięgiem. Zalało mi już pomieszczenie gospodarcze- znów nowy wydatek. Roślinki stoją i niszczeją na tarasie. Jutro mam nadzieję na ładniejszy dzień. Może uda się cos zrobić. Oczywiście jak komary odpuszczą.

Cmok, Cmok

No co Ty?....aż taką ulewę macie?.....u mnie pada ale tak jakoś jednostajnie i na razie ok.., wprawdzie już musiałam ciut zbiorniki opróżnić, ale niedużo...
Kindzia 09:26, 25 lip 2014

A dzisiaj jak? Pada jeszcze? U nas niewyraźnie, ale mam nadzieję, że padać nie będzie. Do Wisły się wybieramy.

Masz już namiar na jeżówki na privie
Jesteś zdecydowana na kupno?

Dzisiaj zadzwonię.

Buziolki