Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 19:12, 24 lip 2014

Vanilki na początku są, rozbujają się. U mnie też takie były.
Wyglądają jak moje, bordowe łodygi...
Madzenka 19:18, 24 lip 2014

Kindzia oby tak było... Bo mialy wprowadzać bordo w ten kąt...
Madzenka 19:26, 24 lip 2014

baraga1904 napisał(a)
...Madżen...szybko pokazuj foty róż i pisz jakie , gdzie, kolory itd itp...
...strasznie ciekawa jestem...zbzikowałam normalnie...

Tym razem nic specjalnego bo dokupiłam burgundy Ice (Justyna S nie bij, kupiłam ostatnią sztukę w necie) aby posadzić z poprzednio kupioną i Firts Lady. Calośc rabaty bedzie w odcieniach zimnego rożu - bo tam rośnie też James Galway i sadzona(y)? przed urlopem Louis Odier. Czekam na kolejny kwiat Gospel, bo ejsli będzie miala za ciemny odcien to sie zamieni miejscem z othello. Posadziłam te rózyczki za kostrzewą siną i sosnami varella. Musiałam jeszcze przesadzić jedną varelllę....reszta zostanie przesadzona jesinią. Do kostrzewy powtykalam tojeść purpurową, której nie było widac w rodgresji. Pasowal mi kolor jej lisci do kostrzewy. O matko jak tam było sucho..... Mimo lejącego deszu woda była na głebokości 2 cm.....
Dokupiłam jeszcze jedną Ascot i teraz mam posadzone dwie a pomiędzy nimi Princess Alexandra of Kent. Przy okazji musialam przesadzic jedna trytome....
I kupiłam jeszcze Mme Knorr ale nie wiem jeszcze gdzie ją posadzić Bo nie mam miejsca z powodu budleji Posiedzi sobie na razie w donicy.
I to tyle.... Reszta zakupów jesienia po wykarczowaniu budleji
AgnieszkaW 19:30, 24 lip 2014

Marzenko, zachwycam się Twoimi hortensjami i różami, i jeszcze trawami, i grabami, i buczkami, i.......
Madzenka 19:33, 24 lip 2014

Milka napisał(a)
Wróciłam .. Zabrałam sie za cięcie.... I doooopa.... Zaczeło lać i ma przestać w piątek......Która czarownica chciała deszczu?

Przyznaję się bez bicia, prosiłam o deszcz, bo ręce już do kostek mi się od podlewania wyciągnęły

Tam gdzie mam gline było bagno.... Tam gdzie budleje po prostu susza.... Więc ten deszcz przydatny...
Ponieważ padalo a to donry moment na prezsadzanie to róża Big purple zamieniła się miejscem z Burgundy Ice (ktora jak wiadomo poszla za kostrzewy) i Ascot. Ta z kolei była za niska i poszla na front rabaty rózano - monardowo- jeżowkowej.
A skoro mi tak dobrze szło to Alana Tichmarsha przesadzilam w miejsce Big Prurple, bo był za bardzo zacieniony....
I jeszcze wykopalam kolejnego liliowca dla Pszczołki a w jego miejsce przesadziłam z przechowalnika kulkę bukszpanowa.... I już tak mialam resztę przekopać.... bo muszę o 20 cm przesunąc kolejna kulkę.... Ale zatrzymały mnie szałwie, ktore po cięciu niedługo znów sie zabiorą za kwitnięcie

Na tym dzisiejsze rewolucje skończyłam....całe szczęście, że lało bo bym polowę ogrodu przekopala... Taki tygodniowy odpoczynek od ogrodu bywa ryzykowny...

Jutro ostre ciecie budleji, ktore przekwitają, odslonie buki....
Madzenka 19:34, 24 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, zachwycam się Twoimi hortensjami i różami, i jeszcze trawami, i grabami, i buczkami, i.......

Ha a ja Twoim ogrodem. Kolejne roże kupione? Ascot jest już u Ciebie? A jesienią szykujemy się na Falstaffa?
Madzenka 19:37, 24 lip 2014

Mam pytanie czy Wasze przetaczniki Christa są też takie wysokie w tym roku? Przecież to skandaliczny skandal, ale one konkurują z miskantami zebrinus!!! I po deszczu leżą!!! Chyba znow musze je przesadzić i posadzić w głab rabaty.... Ale chyba przesadzanie zostawię sobie na sierpień? Nie pamietam czy christa kwitły dwukrotnie? Zwykłe przetaczniki kwitły.

Myślalam, ze coś mi się pomieszało... Podobno christa dorasta do 40-50 cm a mój ma ponad 1 m!!!
AgnieszkaW 19:41, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ha a ja Twoim ogrodem. Kolejne roże kupione? Ascot jest już u Ciebie? A jesienią szykujemy się na Falstaffa?

Marzenko, nie kupowałam żadnych róż, poza James Galway, którą dostałam jako wybrany przez siebie prezent. Czekam do jesieni. Buziaki
popcorn 19:45, 24 lip 2014

Moje przetaczniki były wysokie rok temu, jak podlewałam. Przesadziłam na tył rabaty, a tam sucho i teraz mają nie wiem, 50 cm góra? więc nie lej tyle hihi
ale różane szaleństwo!
popcorn 19:46, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kwrolina , którą rabate ? Bo hortensje ma mam w pieciu miejscach?

Wszystkie Te z vanilkami i limkami najbardziej plis