Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:10, 24 lip 2014

Do góry
Ana czy Twoje Vaniki się już wybarwiają? Moje całkiem białe.... I jakieś mikre... Limki są w tyle za Twoimi co najmniej tydzień....ale może dlatego , że ja linie kroplującą dopiero tydzien temu uruchomiłam? Idę oglądać dalej.

U mnie leje.... A ja w przerwie deszczu wczoraj róże rabatowe pocięłam i ogoliłam trzmieliny.... Chyba je grzyb zje...Gdy się tylko wypogodzi muszę pryskać na grzyba....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:06, 24 lip 2014

Do góry
Karola ja sie piszę na Twój alfabet różany bo masz już niezłą kolekcje.

Czekam na rabatę kulkową
Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:57, 24 lip 2014

Do góry
Juki giganty obejrzałam a teraz lecę po fotki ze spotkania do Agani
Kondziowy ogrod cz II 08:41, 24 lip 2014

Do góry
Niesamowicie wszystko wybujało. Widać ile czasu i miłości poświęcasz ogrodowi
Opuchlaki 19:47, 23 lip 2014

Do góry
Madżenka kiedyś pisała, że stosowała.
O tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1193#post_2

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:16, 23 lip 2014

Do góry
Wrociłam i mialam wykasować sowją fotkę i już się nie da Sukienka elastycznai i drapowana na brzuchu, można jeść pasta i pizza do woli o vino rosso nie wspomnę.

Wróciłam .. Zabrałam sie za cięcie.... I doooopa.... Zaczeło lać i ma przestać w piątek......Która czarownica chciała deszczu?
Ogród nie jest wypalony słońcem. Padły tylko dwie ostrózki sadzone w czerwcu, rh ciut podwiędnięte ale sie podniosą i dwa zebrinusy marne. Muszę im spojrzeć w korzenie... Bo coś podejrzanie wygladaja..... reszta dobrze się trzyma a trawnik po nawożeniu wyglada nieżle, za wyjątkiem trzech plackow , ktore wypaliłam nawozem.... Bo zapominialam, że w tym miejscu mam wyłaczone zraszacze na trawniku z powodu zalania korzeni graba.....

Zakładam kalosze i rzymską pelerynę i idę dzialać w ogrodzie.

Jeśli byly jakieś pytania do mnie w czasie urlopu to proszę o replay bo mi sie mózg resetuje w czasie urlopu i dopiero od poniedziałku zamierza wrócić na normalne tory...

Baraga to fotka z Piazza Barberini. Nic ciekawego ale jakoś mi się ta muszelka skojarzyła z pelerynką i ogonem syrenki

Jesteśmy zachwyceni Rzymem, 7 dni zwiedzania w swoim tempie to jest to co lubię najbardziej. A w Rzymie na każdym kroku historia od starożytnej do baroku i klasycyzmu.

W czasie Modlitwy na Anioł Panski gołąb na Placu Św, Piotra postanowił "poświecić" moja białą sukienkę. Tysiące pielgrzymów a on wybrał mnie.... mama twierdzi że na szczescie Mam nadzieję na szybki powrot do Rzymu.

Jeśli ktos jeszcze nie byl w Rzymie to polecam, bo wg mnie to najpiękniejsza stolica Europy. i przetestowalam aplikacje TRIPOSO na ipoda - juz kolejna stolica zwiedzana z tym przewodnikiem - lepszej wg mnie nie ma . Przewodnik i lokalizacja GPS zabytków, mapy, wyznaczanie tras w jednym, polecam!

No to zakladam peleryne i idę wyrywac chwasty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:46, 23 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Jejku Madżen wracaj już,bo tak tu cicho u ciebie....jakoś nienaturalnie!
Buziam słonecznie

Już wracam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:46, 23 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Temu deszczu wskaż drogę do mnie czekam już 4 dni.

Ty nie prowokuj bo w przyszlym tygodniu maja być ulewne deszcze....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:44, 23 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Madżen - ja stamtąd sobie parasol przywiozłem i był to mój najlepszy wakacyjny zakup - nie tylko dlatego, że dałem za niego 5 euro, a u nas są po stówce, ale dlatego, że przydał się bardzo - choć deszcz wtedy trwał kilkanaście minut, ale bardzo intensywnie W deszczu czy nie i tak pewnie zachwycasz się każdym zakątkiem Macham

Cudnie było. Każdy zakątek ze dwa razy obejrzany. Tylko Coloseum raz widzialam bo za daleko od mojego apartamentu było. Do Watykanu chodzilismy na wieczorne spacery wdłuż Tybru. I jestem przejedzona......
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:42, 23 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Melduję że we Wrocku nadal patelnia.... pozdrawiam urlopowo

A ja mam naadzieję ze linia kroplująca zdała egzamin.... Ale boję się o świeże nasadzenia różane... Zobaczymy...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:41, 23 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Aleś to piknie obrazowo ujęła .. Na bank coś tam na pośrednie pięterka znajdziesz

Buziaki
Noo i laduj akumulatorki na urlopie

Akumulatorki naladowane. Mam nadzieję na II cz ładowania we wrześniu to mnie trzyma orzy życiu . ..... zawodowym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:40, 23 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
moje stipy w kulkach bukszpanowych też się kładą i mnie to wkurza grrrr.
Kasiu Robaczku jak dobrze, ze napisałaś o różach z gołym korzeniem, jaka ja naiwna... myślałam że te doniczkowe to prima sort...

Dokładnie tak samo myślalam.....

A stipy widocznie trzeba wycinać wiosną lub odmladzać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:39, 23 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Marzenko, nie wiem czy już wiesz jaka to róża, na wszelki wypadek : to Louise Odier, podobno kupiłaś takie Bardzo je lubię
W czasie urlopu rzadziej na forum zaglądam, stąd ten poślizg w odpowiedziach.

Pozdrawiam

Ufff Kindzia mam ją. Czytałam ze ją przypala słońce? Jak się u Ciebie sprawuje? Bo może ją jednak przesadzę w bardziej słoneczne miejsce?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:38, 23 lip 2014

Do góry
Wracam już
Specjalnie dla Sebka kreacja za 4 Euro czyli peleryna po rzymsku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:34, 23 lip 2014

Do góry
Deszczu nie będzie. W Rzymie świeci piekne słońce a w domu było uruchomione nawadnianie. Za kilka godzin sprawdze jak wygląda wszystko.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:54, 22 lip 2014

Do góry
Wypadałoby zjazd na Dolnym Śląsku zrobić
Wojsławice w maju są boskie. - setki rododendronów i azalii! A ogród Botaniczny ah! I jeszcze Japoński!
Postawić trawkę nad i... 21:51, 22 lip 2014

Do góry
Weteranko gratulacje !!!
Nie wiem co było złego ale tuliskam i mam nadzieję, że już wszystko dobrze.
Moja codzienność - ogród Oli 21:49, 22 lip 2014

Do góry
OJ szaleństwo jeżówkowe też mi się od Małej Mi udzieliło

Pierwsze trzy lata bez kory bym oszalała..... Teraz juz przez cały sezon nie dosypywalam.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:39, 22 lip 2014

Do góry
Sylwia formowany w stożek buk byłby piekny i ładniejszy od graba ze względu na błyszczące liście.
Może jednak wiąz jak proponuje Rbaczek lub wąskokolumnowy ambrowiec
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 22 lip 2014

Do góry
U Ani wszystko wygląda pięknie a Lucyfer co roku nas zachywca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies