Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

katiaxx 10:55, 23 lip 2014

no i konkretne poidełko w tle , właśnie o jakimś myślałam
makkasia 11:40, 23 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dokładnie tak samo myślalam.....

Stipy widocznie trzeba wycinać wiosną lub odmladzać

Witaj Madzenko
Moje stipy są z tegorocznego siewu. To moje sadzonki były maleńkie jak je sadziłam. Pomimo, że wcale nie są olbrzymie to już sie pokładają
Jak wsadzałam sadzonkę to dawałam pod korzonki granulowany obornik i to może być przyczyna - mają za dużo papu .
Magda70 11:52, 23 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Marzenko, jak to robisz, że masz nienaganną fryzurę w mokrym Rzymie?

Kapturek na głowie?!

nicol21 11:57, 23 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wracam już
Specjalnie dla Sebka kreacja za 4 Euro czyli peleryna po rzymsku

Marzenka, z niebieską sukienką i różową pelerynką wyglądasz jak ta syrenka z bajek i super ożywiasz krajobraz.
widzę że Rzym w tym roku kapryśny jest! Weekend majowy też był deszczowy! Ale kiedyś dam jeszcze Rzymowi szansę, choć wcześniej skoczymy do Wenecji!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
baraga1904 12:58, 23 lip 2014

...Madżenko...świetnie wyglądasz z tą muszelką trochę mi pewien obraz Boticellego przypomiałaś ...no i miejsce powstania fotki i dzieła takie same( zboczenie zawodowe nawet w czasie urlopu mnie dopada)
...buziam
Kindzia 14:30, 23 lip 2014

U mnie Luiski na patelni rosną drugi rok, żadnych przypaleń
abiko 14:35, 23 lip 2014

widzę, że wątek różany w toku kurcze ja mam przez pogodę czarna plamistość prawie na każdej
a właśnie.. Madżen super wakacje, przeleciałam expresem przez wątek Ty zawsze wyglądasz super nawet w tych 4 Euro
ewa004 16:16, 23 lip 2014

Marzenko jak urlop ?
Pozdrawiam
Madzenka 18:16, 23 lip 2014

Wrociłam i mialam wykasować sowją fotkę i już się nie da Sukienka elastycznai i drapowana na brzuchu, można jeść pasta i pizza do woli o vino rosso nie wspomnę.

Wróciłam .. Zabrałam sie za cięcie.... I doooopa.... Zaczeło lać i ma przestać w piątek......Która czarownica chciała deszczu?
Ogród nie jest wypalony słońcem. Padły tylko dwie ostrózki sadzone w czerwcu, rh ciut podwiędnięte ale sie podniosą i dwa zebrinusy marne. Muszę im spojrzeć w korzenie... Bo coś podejrzanie wygladaja..... reszta dobrze się trzyma a trawnik po nawożeniu wyglada nieżle, za wyjątkiem trzech plackow , ktore wypaliłam nawozem.... Bo zapominialam, że w tym miejscu mam wyłaczone zraszacze na trawniku z powodu zalania korzeni graba.....

Zakładam kalosze i rzymską pelerynę i idę dzialać w ogrodzie.

Jeśli byly jakieś pytania do mnie w czasie urlopu to proszę o replay bo mi sie mózg resetuje w czasie urlopu i dopiero od poniedziałku zamierza wrócić na normalne tory...

Baraga to fotka z Piazza Barberini. Nic ciekawego ale jakoś mi się ta muszelka skojarzyła z pelerynką i ogonem syrenki

Jesteśmy zachwyceni Rzymem, 7 dni zwiedzania w swoim tempie to jest to co lubię najbardziej. A w Rzymie na każdym kroku historia od starożytnej do baroku i klasycyzmu.

W czasie Modlitwy na Anioł Panski gołąb na Placu Św, Piotra postanowił "poświecić" moja białą sukienkę. Tysiące pielgrzymów a on wybrał mnie.... mama twierdzi że na szczescie Mam nadzieję na szybki powrot do Rzymu.

Jeśli ktos jeszcze nie byl w Rzymie to polecam, bo wg mnie to najpiękniejsza stolica Europy. i przetestowalam aplikacje TRIPOSO na ipoda - juz kolejna stolica zwiedzana z tym przewodnikiem - lepszej wg mnie nie ma . Przewodnik i lokalizacja GPS zabytków, mapy, wyznaczanie tras w jednym, polecam!

No to zakladam peleryne i idę wyrywac chwasty
JulkAd 18:25, 23 lip 2014

Podeślij ten deszcz do mnie, to niedaleko, a u mnie się na pewno nie zmarnuje ...
...a widzisz pelerynka się nie tylko w Rzymie przydała...tylko juz niekoniecznie musisz zakładać do ogrodu niebieską sukienkę... szkoda by było, jak ona taka praktycza