Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 21:04, 22 lip 2014

agam napisał(a)
Też mam Secret Affair, Southern Belle, Piccolino - wszystkie mocno różowe, Butterfly Kisses - jeszcze w pakach, ma być chyba jasny róż, Hot Lava - pomarańczowa, chociaż w ogrodniczym sprzedali mi ją jako różową . Na razie pojedyncze sztuki, ale bede zamawiać, to pewne .

Wszystkie wymienione piękne ahhhhh
leon60 21:07, 22 lip 2014

Magda70 napisał(a)
Ola a jak wygląda u Ciebie piccolino?? Moja wczoraj już miała lekko różowe płatki wyciągnięte...chodzę jak głupia koło niej i patrzę ile urosła ha ha...

Madziulka moje Piccolino kwitną od miesiąca str 223
a tu foto z dziś, komentarz chyba zbędny

leon60 21:14, 22 lip 2014

Jagodaa napisał(a)
A jaka jest taka najbardzije sprawdzona odmiana białej? i jak się nazywa ta najbardziej popularna różowa, taka pojedyncza? One fajne są, te jeżówki, bo kwiaty długo zachowują w dobrej formie.

Białe mam White Swam i od Małej Mi to chyba Alba obie śliczne. White Swam z moich obserwacji dłuzej utrzymuje płatki w poziomie, pierwszy kwiat od 2 tygodni nadal płaski a Alba po 3-4 dniach ma płatki skierowane w dół

Podstawowa różowa to chyba po prostu Echinacea purpurea
leon60 21:15, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ja się zaraziłam jeżówkami w zeszłym roku od Ani ( monteverde) i MałejMi,jak się u nich naoglądałam to się w nich zakochałam...więc troszkę poszalałam

Ja straciłam dla nich głowę u Małej Mi
leon60 21:16, 22 lip 2014

Malgosik napisał(a)
Tak więc stałam się szczęśliwą posiadaczką Berry Smoothie.
Powiedz mi jeszcze czy jakieś specjalne podłoże dla nich przygotowałaś, bo ja to niestety przelewam żurawki...

Będzie Pani zadowolona
Swoje sadziłam w ziemi uniwersalnej
Gabrysia_ 21:17, 22 lip 2014

leon60 napisał(a)

Ja straciłam dla nich głowę u Małej Mi

Ja też....to teraz jesteśmy obie bezgłowe
Cudne jeżówki
Jagodaa 21:41, 22 lip 2014

Ola dzięki za foto i objaśnienie . Ja chyba się zdecyduję na te całkiem zwykłe do ML, w brzozy. Te różowe na taką łąkę będą ok. A może w inne miejsce na białe, bo śliczne. Notuję odmianę. Szkoda tylko, że te płatki opadają.
Madzenka 21:49, 22 lip 2014

OJ szaleństwo jeżówkowe też mi się od Małej Mi udzieliło

Pierwsze trzy lata bez kory bym oszalała..... Teraz juz przez cały sezon nie dosypywalam.
leon60 21:50, 22 lip 2014

Jagodaa napisał(a)
Ola dzięki za foto i objaśnienie . Ja chyba się zdecyduję na te całkiem zwykłe do ML, w brzozy. Te różowe na taką łąkę będą ok. A może w inne miejsce na białe, bo śliczne. Notuję odmianę. Szkoda tylko, że te płatki opadają.

A może różowe do ML ? codziennie rano z okna kuchennego się nimi zachwycam tylko ML małe a jeżówki mają z 90 cm
Białe też będą fajnie wyglądały i te odmiany są tanie po 5 zł
Gabrysia_ 21:54, 22 lip 2014

U mnie ceny jeżówek powalają,nie znalazłam taniej niż 15zł!...a te bardziej wymyślne nawet po 30zł...troszkę drogie są,a takie piękne i jak sie nie skusić i nie kupić?!