Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 08:59, 04 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Prawda,że jej ogród wygląda jak z zaczarowanej krainy. Mogę się po nim kręcić w kółko i ciągle coś mnie zaskakuje.

Bajecznie zgadza się
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:46, 04 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Szklarnia jeszcze

Szklarnia już się ładnie prezentuje. Co dopiero gdy będzie gotowa?
Ładnie skomponowana z domem.
Tu ma być ogród :) 08:37, 04 cze 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ależ masz ładnie . Foty komórką i przerwa w pracach ogrodowych nie zaszkodziły mu nic a nic. Piękne orliki, klon i dereń. Pokazałabyś tego derenia w całości? Chodzi mi o sylwetkę. Okrywasz klona japońskiego na zimę???

Nie okrywam klonów japońskich (mam ich 4) ale są zahartowane, bo rosną u mnie od momentu, gdy były dosłownie 20 cm patyczkami.

Deren kausa w całej okazałości.

Kwiaty już robią się coraz bardziej białe

Podmiejski ogródek 08:14, 04 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I ja pochwalę foteczki - wszelkie- i szerokie kadry i te zbliżenia .

Podziękować

to pokażę jeszcze żółtą rabatę chronologicznie od początku sezonu
kwiecień z szafirkami

potem powinny być białe tulipany crystal cos tam, ale jak widać - ni ma

potem czosnki

teraz szałwia

tutaj pomysły mi się kończą i obawiam się, że przez resztę roku rabatka będzie nudna

Kasia_CS napisał(a)

Powiem Ci, ze ja teraz mam fazę, że wszystko łączyłabym właśnie z tą limonkową zielenią - zakochałam się Fajnie hosta Fire Island limonką też zasuwa

to jest Fire Island? Dobrze wiedzieć

tulucy napisał(a)
Kasia musimy siły połączyć i zacząć polowanie na mieczyka

Kasia_CS napisał(a)

Dobra, skoro łączymy siły, to Ty trzymasz Asie, ja wykopuję Jak wolisz, możemy odwrotnie

A nie wolicie kupić zwyczajnie w sklepie? Uprzedzam, że mocno kopię. I gryzę!
W piaskownicy 08:13, 04 cze 2019

Do góry
Moje róże nie mają siły wykształcić całych pączków, nie wiem czy to brak pokarmu, ale nie wydaje mi się, czy jakiś problem chorobowy?

Ogród w remoncie 08:08, 04 cze 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Oooo...ja cccie....fantastyczny widoczek !!!!!

Globmastery mus kupić jesienią, bardzo ucieszyły moje oko. Moje czosnki jakieś w tym roku nie teges.

Mata od sąsiada? Świetny pomysł i na dodatek przyjemne z pożytecznym...nie dosyć, że oko sąsiada nie widzi to jeszcze ogród zyskując jednolite tło bardziej się wyeksponował.
Nowoczesny ogród ze skarpami 07:58, 04 cze 2019

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Jeśli chodzi o żywopłoty i ramy ogrodu.. "za domem" od strony gospodarczej mamy miejsce przeznaczone na żywopłot (ok. 25 metrów długości, wzdłuż roboczego wjazdu), najlepszy byłby moim zdaniem jakiś zimozielony, myślałam nad cisem.. Na rzucie zaznaczam kolorem czerownym (ramka) w którym miejscu ma być ten żywopłot..

Weroniko, tyle miejsca macie, a te rabatki takie wąziutkie ściubicie. To nie tylko estetycznie zgrzyta ale i funkcjonalne.
Przykładowo: ten żywopłot od strony gospodarczej jakby odsunąć trochę od podjazdu, zrobić w jednej, prostej linii, a nie łamanej, i tą przerwę pomiędzy podjazdem a żywopłotem wysypać żwirem, to nie tylko lepiej by wyglądało, ale też wygodniej by się korzystało, gdyby trzeba było drzwi od samochodu szerzej otworzyć, taczką przejechać itp.

Często widzę takie rozwiązania: wąski podjazd, przy podjeździe posadzone krzaczki, najczęściej kłujące, nie ma jak otworzyć drzwi od samochodu, żeby lakieru nie podrapać.
Ja rozumiem, że to tylko część pomocniczo-gospodarcza i tabuny samochodów nie będą tu parkować, ale też miejsca Wam przecież nie brakuje

No ale cóż: obrzeże zrobione, przekładać przecież nie będziecie, trzeba sadzić. Cis będzie bardzo dobry

Piszę to wszystko na przyszłość, na wypadek, gdybyście jeszcze nie wszędzie mieli obrzeża położone.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:32, 04 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Dzięki Kasiulka. Ty się Iwonką nie wyręczaj z całowaniem, tylko przyjedźcie. Darcia wróciła, za chwilę wakacje, więc odetchniemy . Przyjedźcie Króliczki
Ogród cudny. Dziś, w ten upał nie wyciągłabyś mnie z lasku . Fajnie, że na cienioluby jeszcze masz miejsce .

Kasieńko teraz nie ma szans, mam do końca czerwca poustawiane weekendy a w tygodniu praca i praca (ale jak się chce dokończyć marzenia to trzeba się przyłożyć )

Wczoraj przeniosłam oczko Darii Jeszcze muszę go obsadzić na kolorowo i dać małą fontanienke lub coś podobnego - bedzie się w lustrze odbijać
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:22, 04 cze 2019

Do góry
Laur w tym roku szalej po przycięciu

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:21, 04 cze 2019

Do góry
Mój nowy nabytek peonia kolor miał być różowy a jest -----ha ha majtkowy . Ale kwitnie i z tego się cieszę
Ogród z rzeźbą 07:18, 04 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

Aniu, wyczytałam ostatnio, że bodziszki dzielą sie na dwa rodzaje: te co rosną niską, zwartą kępą (np.: rozanne), dobre są na obwódki; i drugie, wysokie i takie... rzadkie, nadają się do sadzenia w środku rabaty, bo lubią właśnie opierać się o inne rośliny, malowniczo przeplatać itd. U mnie tak właśnie rośnie orion. i szukam właśnie dla niego towarzystwa, o które mógłby się oprzeć
ten johnson blue chyba bardzo podobny do oriona
Ukojenie 07:11, 04 cze 2019

Do góry
zoja napisał(a)
Dzis spelnilo sie moje zyczenie - odkrylam, ze w moim ogrodzie mieszka jez a nawet dwa
Gdyby nie sapaly to nadal zylabym w nieswiadomosci .
Zdjecie z godziny okolo 22.00:

Macham pozdrawiajac serdecznie!

Szczęściara
Ogród z rzeźbą 07:11, 04 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Samotna kawa nie smakuje najlepiej.

wiem, przyjadę tylko muszę najpierw moje sprawy doprowadzić do normalności. Na razie ciężko mi na swój ogród znaleźć chwilę.
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:41, 04 cze 2019

Do góry
A co do ogrodka- zastanawiam sie, czy ja kiedokolwiek przestane cos w nim przerabiac jesienia przesadzalam i mialam nic nie zmieniac a tu mi sie czegos innego uwidzialo- zachcialo mi sie pysznoglowek i robie im miejsce na sloncu.
Jedna z kocimietek Walkers Low

Cienisty zakatek

Ogrodowo zakręcona. 06:32, 04 cze 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)

Super to wygląda!

Jeżeli miałaby być to czarna plamistość na róży, to plamy są najpierw na zielonym, ale liść od razu żółknie i opada. Obserwuj.
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:28, 04 cze 2019

Do góry
Moze- pies ma juz 9 lat, wiec najmlodszy juz nie jest.
Eddie po tygodniu juz o wiele lepiej wyglada.
Asparagus - szparag 03:52, 04 cze 2019

Do góry

Moj poprzendni tez zdechl
Mój 4 arowy azyl... 01:37, 04 cze 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 01:36, 04 cze 2019

Do góry
kolejny przystanek na trasie naszej wycieczki to Kadzielnia w Kielcach.
Niby w centrum miasta a jakże zaskakujące miejsce…

znowu jaskinia

i na koniec Dąb Bartek

Szmaragdowy Zakątek 01:33, 04 cze 2019

Do góry
A niedziela…jak zwykle usiedzieć w miejscu nie potrafię i zaniosło mnie w świętokrzyskie.

Najpierw Jaskinia Raj (zdjęć brak bo zakaz fotografowania)

potem zamek w Chęcinach. Bardzo urokliwe miejsce – niby tylko ruiny a jednak atrakcji nie brakowało.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies