Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 23:23, 03 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

Hahahaha no co Ty gadasz??? A to wredne, u mnie nie chciały. ODDAWAJ!;D

O nieeeee, nie oddam. Na dodatek będę dzielić, więcej potrzebuję

Chyba podobne już wklejałam, ale jeszcze raz Twoje dla Ciebie.

Zana 23:27, 03 cze 2019

Odpisałam na zaległości, a Wy mi nowe zaległości robicie.
Odpiszę jutro, bo już padam

Na dobranoc

Margerytka40 23:34, 03 cze 2019

Zana napisał(a)

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

A dzisiaj dostały do towarzystwa carex montana. Mam nadzieję, że wyleje się malowniczo na ścieżkę

Bodziszki może więcej słońca potrzebują? Niby mam tę zwykłą montanę ale nie jestem pewna czy ona tak u mnie wygląda, ażmuszę jutro sprawdzić. Moje jarzmianki przeżywają mszycową plagę.
Kasia_CS 23:36, 03 cze 2019

Zaległości to ja mam jak stąd do Krakowa.. albo przysypiam, albo nie mam kiedy usiąść, a w telefonie pisanie to porażka - choć zdarza mi się.

Twoje sporobolusy to marzenie - moje wstyd pokazywać - od tamtej fotki nic się nie zmieniło - 3 źdźbła na krzyż! Może powinnam je przenieść w mniej nasłonecznione miejsce...
inka74 07:11, 04 cze 2019

Zana napisał(a)
Samotna kawa nie smakuje najlepiej.

wiem, przyjadę tylko muszę najpierw moje sprawy doprowadzić do normalności. Na razie ciężko mi na swój ogród znaleźć chwilę.
makadamia 07:18, 04 cze 2019

Zana napisał(a)

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

Aniu, wyczytałam ostatnio, że bodziszki dzielą sie na dwa rodzaje: te co rosną niską, zwartą kępą (np.: rozanne), dobre są na obwódki; i drugie, wysokie i takie... rzadkie, nadają się do sadzenia w środku rabaty, bo lubią właśnie opierać się o inne rośliny, malowniczo przeplatać itd. U mnie tak właśnie rośnie orion. i szukam właśnie dla niego towarzystwa, o które mógłby się oprzeć
ten johnson blue chyba bardzo podobny do oriona
makadamia 07:29, 04 cze 2019

Zana napisał(a)

Naszego chłopaka wołami tam nie idzie zaciągnąć.

Jeśli miałabym sądzić po swoich, to towarzystwo mu trzeba zorganizować na tej działce. Moi z kolegami w ciemnym pokoju będą się świetnie bawić, a sami, to na największej atrakcji będą się nudzić
Chociaż, Twój jest starszy, to może i z podchodów i budowania bazy już wyrósł.

Anula, daj znać kiedy będziecie jechać do Kwartecika, bo mnie zaprosiła na bodziszka. Jakby się udało, to bym się do Was dołączyła, choć w najbliższych dniach jakieś pikniki szkolne są zaplanowane, pierdolety...
Anda 07:43, 04 cze 2019

Piękne fotki na rozpoczęcie dnia. Nie marudź juz tak na ten ogród, bo naprawdę jest śliczny. Zdjęcia aż tak kłamać nie mogą
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:47, 04 cze 2019

makadamia napisał(a)

Aniu, wyczytałam ostatnio, że bodziszki dzielą sie na dwa rodzaje: te co rosną niską, zwartą kępą (np.: rozanne), dobre są na obwódki; i drugie, wysokie i takie... rzadkie, nadają się do sadzenia w środku rabaty, bo lubią właśnie opierać się o inne rośliny, malowniczo przeplatać itd. U mnie tak właśnie rośnie orion. i szukam właśnie dla niego towarzystwa, o które mógłby się oprzeć
ten johnson blue chyba bardzo podobny do oriona

Muszę zaprzeczyć Rozanne nie zawsze kwitnie niską i zwartą kępą. Raczej woli się wspinać na coś wyższego. U mnie na hibiskusa. Jedynie w czasie upałów, gdy ma mało wody, pozostaje niska i zwarta. Jej wielkość z pewnością uzależniona jest od gleby w jakiej rośnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 08:34, 04 cze 2019

Anda napisał(a)

Muszę zaprzeczyć Rozanne nie zawsze kwitnie niską i zwartą kępą. Raczej woli się wspinać na coś wyższego. U mnie na hibiskusa. Jedynie w czasie upałów, gdy ma mało wody, pozostaje niska i zwarta. Jej wielkość z pewnością uzależniona jest od gleby w jakiej rośnie

O, to ciekawe co mówisz. Kupiłam w ubiegłym sezonie mikruski i nie pokazały co potrafią.Teraz czekam na pierwsze kwiaty i ciekawa jestem jaka formę kępa przybierze...