To prawda, wszystko się zmienia, ale to też jest bardzo ciekawe, żeby wiedzieć, czego unikać, co się nie sprawdza, jak co pielęgnować Już mam blisko połowy, jeszcze troszkę i będę na bieżąco
Ależ masz ładnie . Foty komórką i przerwa w pracach ogrodowych nie zaszkodziły mu nic a nic. Piękne orliki, klon i dereń. Pokazałabyś tego derenia w całości? Chodzi mi o sylwetkę. Okrywasz klona japońskiego na zimę???
Ale świetne orliki, te ciemniejsze najfajniesze
Po zdjęciach z forum pluję sobię w brodę że nie kupiłem derenia kiedy byłem w szkółce, były ostatnie dwa
Piękny, nowoczesny taras. Szkoda że moim rodzicom pasuje bardziej "karczmianny" styl.
Jak zimujesz hosty w donicach?
Hortensje na tle tuj to bajka. Posadziłem tak na początku wiosny, tylko pomieszałem wszystkie bukietówki które miałem, nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać. Tuje nie mają nawet metra więc trochę poczekam na taki wspaniały widok jak u Ciebie.
Pozdrawiam.
Edytko, w nawiązaniu do rozmowy na innym wątku chciałam się zapytać czy Alchemilla alpina ci jeszcze żyje i jak się sprawował/sprawuje? Chodzi o czyste wnioski i porównanie.
Bardzo u ciebie się zmieniło
Witaj Edytko tak deszczu popadało aż za bardzo.Tak źle i tak nie dobrze .Na moich różach gdzieniegdzie mszyce, na niektórych mączniak .U Ciebie takie wszystko zdrowiutkie i soczyste aż miło popatrzeć.Pozdrawiam Cie serdecznie
Host nie zimuję w donicach.
Ani się obejrzysz A hortensje zbudują dorodne krzaki, ja akurat jestem zwolenniczką jednorodności, ale może I taki mix wyjdzie dobrze.
Dziękuję za pochwały tarasu.
W pobliskiej szkółce mieli dużo tych dereni, wiem bo kupowałam mamie, na dzień matki
jasne, że mam, żyje i ma się dobrze, rozrósł się mocno.
Ja go lubię, bo właściwie poza wczesną wiosną, zanim odrosną nowe liście, to jest ładny przez cały rok.
Do zadarniania idealny!
Ogrodowi leci już 5 rok, wszystko porosło, czasem aż za bardzo, trzeba przesadzać, prześwietlać, podejmować inne wybory.