Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasia_CS 23:04, 03 cze 2019

I ja pochwalę foteczki - wszelkie- i szerokie kadry i te zbliżenia

Mieczyk zdobyty - a gdzie? Bo ja też zawsze u Ewy wzdychałam do niego, tym bardziej, że jest zimujący i w pięknym kolorze..
tulucy 23:10, 03 cze 2019

Kasia musimy siły połączyć i zacząć polowanie na mieczyka
Kasia_CS 23:39, 03 cze 2019

tulucy napisał(a)

Dobra, skoro łączymy siły, to Ty trzymasz Asie, ja wykopuję Jak wolisz, możemy odwrotnie
kwartet 00:07, 04 cze 2019

Ja mam taką dziwaczną glebę że po dwóch pierwsych nawożeniach trawa zaczyna sobie dopiero przypominać że trzeba rosnąć i być zielona.To jak bym nawoziła co miesiąc to już na jesieni ta murawa wyglądałaby jako tako.Pierwsze trzy nawożenia robię w ciasnych odstępach,potem trochę zmniejszam gestość sypania, reaguję na spadek zieloności.
wiklasia 07:56, 04 cze 2019

Chwalę, się mi podoba
Anda 08:05, 04 cze 2019

makadamia napisał(a)
O, jesteś Ewciu - właśnie się miałam zapytać, czy te mieczyki się wykopuje jak inne cebulowe.
Jeśli nie, to kiedy najlepiej będzie je przesadzić na inną rabatkę?.

Za pochwałę zdjęć dziękuję. Tak czekałam, kiedy w końcu jakiś szeroki kadr będzie można zrobić, w końcu upolowałam - a tu zero komentarzy. normalnie foch.
ale może to przez ten niezrobiony kancik. Obiecuję że wytnę te wąsy, tylko najpierw się trochę polenię.
(dzisiaj przyszłam i nic w ogródku nie zrobiłam. nawet marnego chwaścika nie wyrwałam, tylko usiadłam na fotelu i siedziałam. dziwne. może to jakaś choroba?)

Kasiu, Kamilo - za rodka dziękuję, aczkolwiek nadal nie mogę pojąć, ze akurat to zdjęcie zwróciło Waszą uwagę

Te mieczyki możesz traktować tak jak krokusy i narcyzy. Jeśli chcesz je przesadzić, to najlepiej poczekać aż po kwitnieniu liście zżółkną i je wtedy wykopać i jesienią znów zakopać
Podziwiam za to posiedzenie na fotelu. Ja tak robię tylko w największe upały No ale w końcu sie należy, nie

Szerokie kadry bardzo doceniam i fajnie, że już takie robisz. Ja też się staram, ale ze względu na położenie ogrodu jest mi jednak o takie trudniej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 08:14, 04 cze 2019

Kasia_CS napisał(a)
I ja pochwalę foteczki - wszelkie- i szerokie kadry i te zbliżenia .

Podziękować

to pokażę jeszcze żółtą rabatę chronologicznie od początku sezonu
kwiecień z szafirkami

potem powinny być białe tulipany crystal cos tam, ale jak widać - ni ma

potem czosnki

teraz szałwia

tutaj pomysły mi się kończą i obawiam się, że przez resztę roku rabatka będzie nudna

Kasia_CS napisał(a)

Powiem Ci, ze ja teraz mam fazę, że wszystko łączyłabym właśnie z tą limonkową zielenią - zakochałam się Fajnie hosta Fire Island limonką też zasuwa

to jest Fire Island? Dobrze wiedzieć

tulucy napisał(a)

Kasia_CS napisał(a)

Dobra, skoro łączymy siły, to Ty trzymasz Asie, ja wykopuję Jak wolisz, możemy odwrotnie

A nie wolicie kupić zwyczajnie w sklepie? Uprzedzam, że mocno kopię. I gryzę!
tulucy 08:21, 04 cze 2019

mała budleja?
np. Buddleja davidii FREE PETITE DARK PINK - wys. i szer. ok 60 cm
Buddleja davidii 'Miss Ruby' - wys. 60-100cm, szer. 70cm.

Ja mam chyba tę Ruby i jeszcze jakąś, długo kwitły i nie zmarzły nic w ziemie, żal mi było ciąć zielone liście wiosną.
makadamia 08:21, 04 cze 2019

wiklasia napisał(a)
Chwalę, się mi podoba

Jak się człowiek upomni, to pochwały spływają niczym balsam na zbolałą duszę
Wniosek z tego taki - bezczelność popłaca

Anda napisał(a)

Te mieczyki możesz traktować tak jak krokusy i narcyzy. Jeśli chcesz je przesadzić, to najlepiej poczekać aż po kwitnieniu liście zżółkną i je wtedy wykopać i jesienią znów zakopać
Podziwiam za to posiedzenie na fotelu. Ja tak robię tylko w największe upały No ale w końcu sie należy, nie

Szerokie kadry bardzo doceniam i fajnie, że już takie robisz. Ja też się staram, ale ze względu na położenie ogrodu jest mi jednak o takie trudniej

No właśnie upały się wczoraj zaczęły. Do tego przypomniałam sobie, że ciągle nie zmieniłam opon w samochodzie, zanim wróciłam, to już było późno i szkoda się było zabierać za robotę.

Z mieczykami zrobię jak mówisz - połowę będę musiała przenieść na mikrorabatkę, żeby mieć na nie lepszy widok

U mnie z szerokimi kadrami też nie jest łatwo. gdzie się nie obejrzę, tam albo samochód, albo dom, a najczęściej jedno i drugie. Więc jak mi się w końcu udało ....
makadamia 08:23, 04 cze 2019

tulucy napisał(a)
mała budleja?

A są takie? jak ich szukałam, to wszędzie pisali że to ogromne krzaczory i z bólem serca zrezygnowałam