Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:43, 03 cze 2019

Do góry
Krzewuszka "mamuśka"

Ogródek Ewy 23:40, 03 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Piwonie już zachwycają prawie czuję zapach.

W ogródku już pachnie.
Ogródek Ewy 23:37, 03 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Pięknie u Ciebie

Dziękuję.
Dla Ciebie moja czekoladka.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:36, 03 cze 2019

Do góry
Na dobranoc;

Piwonie i Tradescant

Bouquet Parfait

Charlotte

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:36, 03 cze 2019

Do góry
Tu zblizenie, szczegolnie na lodyge
Ogród z rzeźbą 23:34, 03 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

A dzisiaj dostały do towarzystwa carex montana. Mam nadzieję, że wyleje się malowniczo na ścieżkę

Bodziszki może więcej słońca potrzebują? Niby mam tę zwykłą montanę ale nie jestem pewna czy ona tak u mnie wygląda, ażmuszę jutro sprawdzić. Moje jarzmianki przeżywają mszycową plagę.
Ogródek Ewy 23:31, 03 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Można pogratulować Ewa
Byłam w sobote u rodziny w kieleckim, tam to mają dębolistne..liście mają jak
u kasztanowca

Ciekawe ile lat mają krzewy i jaka odmiana. Moja to najprawdopodobniej Snowflake, ale pewności nie mam.
Liściorki też ma sporawe.
Czubajkowy Ogród 23:28, 03 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Kurcze, mi to nikt takiej sesji zdjęciowej nie zrobił, jak ja jemu Ale niech ma, zasłużył

Jak się kiedyś, gdzieś spotkamy, a będę mieć przy sobie aparat to Ci urządzę taką sesję.
Ogród z rzeźbą 23:27, 03 cze 2019

Do góry
Odpisałam na zaległości, a Wy mi nowe zaległości robicie.
Odpiszę jutro, bo już padam

Na dobranoc

Ogród z rzeźbą 23:23, 03 cze 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Hahahaha no co Ty gadasz??? A to wredne, u mnie nie chciały. ODDAWAJ!;D

O nieeeee, nie oddam. Na dodatek będę dzielić, więcej potrzebuję

Chyba podobne już wklejałam, ale jeszcze raz Twoje dla Ciebie.

Ogródek Ewy 23:22, 03 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To sukces
U mnie dębolistna pierwszy rok kwitła będzie, sporo zawiązała

Kwiatuchy mają śliczne, szkoda tylko że uwielbiają je mszyce.

Ogród z rzeźbą 23:20, 03 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Pytanie głupie mam - ile jest odmian carex montana?? Kupiłam kiedyś przez net sadzonki. Jak były małe wyglądały identycznie. Ba nawet duże, 2-letnie wyglądały identycznie do czasu kwitnienia. Okazało się, że wszystkie poza jedną sadzonką mają czarne "kwiaty" a ta jedna kwitnie na zielono. Wyglądowo - identiko, w dotyku identyczne a kwitnienie zupełnie inne. I teraz nie wiem o co chodzi. Miałaś już może tak?

Twoje rodki mnie urzekają. Ja chyba jednak muszę się moich pozbyć. Nie przepadają za moją gliną.

Każdy z nas ma dołki ogrodowe, przychodzą i odchodzą, trzeba przeganiać dziady, aby nie zostały na dłużej. Jak rodzina nie chce pomóc jest kiepsko. Ale wiesz, że faceci niekoniecznie uwielbiają prace ogrodowe. A nastolatki to już w ogóle. Pomyśl sobie coby było, gdybyś miała w domu ogrodnika z prawdziwego zdarzenia, takiego zapaleńca. Jak wtedy szło by się dogadać? On swoje a ty swoje ciekawe jak wtedy kompromis się wypracowuje.
Ja tak doła mam jak się narobię, narobię a efekt mizerny lub trzeba długo czekać, lub pomocy od eM nie ma. A potem patrzę na te moje kwitnące kwiatuchy (bo przecież kwitną od czasu do czasu) i znów zabieram się do pracy. Co się napsioczę przy tym to moje. Trzymam kciuki za powrót nastroju.

Dołki ogrodowe i nie tylko omówiłyśmy telefonicznie.

Znam tylko carex montana zieloną i odmianę Raureif. O innych nie słyszałam.
Wydaje mi się, że u mnie wszystkie kwitną na czarno. A w ogóle w tym roku bardzo słabo kwitną. Nie spotkałam się z tak zróżnicowanym kwitnieniem u jednej odmiany.

Samotna kawa nie smakuje najlepiej.

Nowoczesny ogród ze skarpami 23:18, 03 cze 2019

Do góry
Jeśli chodzi o graby i rabatę grabową, która dopiero powstanie (tutaj mogę zaszaleć jeśli chodzi o szerokość rabaty, rabata w pełnym słońcu strona południowa). Rabata grabowa będzie "dwustronna" połączona ze skarpą (z jednej strony skarpa - ta skarpa jest dosyć łagodna, z drugiej strony rabata będzie 'płaska'). Graby sadzone co 2 metry, na razie 6 sztuk, ale planuję 2 dosadzić, żeby był szpaler na całej długości skarpy.

Podoba mi się taka inspiracja:
https://pl.pinterest.com/pin/520517669430787879/

Nie mam w tym miejscu co prawda murka oporowego, ale jest skarpa do zagospodarowania

W ogródku emerytki 23:17, 03 cze 2019

Do góry
Dziś z bólem serca użyłam chemii na mszyce, bo nie pomogły kilkakrotne opryski z pokrzywy i wrotyczu
Były na różach, powojnikach, hortensjach ogrodowych i dzwonkach, które skądś przywędrowały
Tę różę szczególnie sobie upodobały, bo ma mnóstwo pąków.

To nowo zakupiony powojnik, niestety padł całkiem i nie wiem dlaczego.
Nie miał korzeni i nie zjadły ich żadne robale, bo przy sadzeniu były zdrowe i dokładnie sprawdzone pod kątem opuchlaków.

Wieczorne niebo.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:16, 03 cze 2019

Do góry
Moje chłopaki
Bawarka 23:16, 03 cze 2019

Do góry
Mam nadzieje, ze nie powtarzam/powtorze fotek

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:15, 03 cze 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Ślicznie masz Dorotko w tym swoim "małym ogródeczku"
Dziękuję Asiu. Twój ogródeczek też bardzo mi się podoba.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:15, 03 cze 2019

Do góry
Jeszcze wczorajszy nasz wypad na Słowację

Ogród z rzeźbą 23:15, 03 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
O, Anulko, dobrze April pisze, zasyp szybko tego dołka i uklep porządnie. Na pociechę mogę napisać, że mój ósmoklasista obudził się dwa dni po zakończeniu składania dokumentów i złożył tylko do jednej, tak więc tego, stresy absolutnie rozumiem Choć muszę przyznać, że ja już wyluzowałam, stwierdziłam, że przecież ten chory system edukacyjny nie może zamknąć mi oczu na to piękne jedyne moje życie i równie piękny świat
Dobrze, że Cię Kwartecik zaprosiła, wizyty u Niej są kojące i to nie tylko z racji Jej pięknego ogrodu. Gdyby było za mało, to wpadaj do mnie! Może wreszcie się uda jakoś spotkać Tylko u mnie ogród może nie mieć tej siły rażenia, co u Ani
Buziak wielki!!!

Jak widać powyżej do zasypania doła jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie.
O szkołach, rekrutacji itp. już mi się nawet myśleć nie chce, o pisaniu nie wspominając. Tak więc ten, temat u nas w pewnym sensie tabu.
No widzisz, miałam się do Ciebie wybrać, jakiś urlopik wziąć, a tu nici. W robocie jestem zarobiona po uszy, dzisiaj "wyrwałam" jeden dzień. Sobota była dla pacholęcia, super spędziliśmy dzień dziecka razem a potem wyrwałam się do ogrodu. I taka mnie refleksja naszła, że za dużo jeżdżę na działkę. Naszego chłopaka wołami tam nie idzie zaciągnąć. Coś nam umyka. Trzeba przystopować z ogrodem. Tak więc rewolucje "dołowe" i ścieżkowe nieprędko się skończą. Coś za coś.

Ławeczkowa pod świerkiem. Przed ławeczkę trafiły dzielone dwa tygodnie temu tawułki Vision in Red, podzielona hosta Dust Devil i hakone. Myślę, że to nie jest ostateczne rozwiązanie.

Aha, a w donicach wreszcie coś jest. Hakone, wygląda na razie niewyględnie, ale może bujnie

Bawarka 23:14, 03 cze 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies