Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 22:08, 03 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Pewnie, że możesz

No to machnąłem nową rabatkę, w cieniu z brunerami, języczkami przewalskiego i hostami, które jeszcze dokupię

Grzesiu bardzo fajna rabatka wyszła, tylko języczek Przewalskiego tu nie widzę. Chyba masz jakieś inne. Przewalskiego mają takie powcinane listki. Za to roślinki z pierwszego zdjęcia na pierwszym planie nie rozpoznaję - fiołek?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 03 cze 2019

Do góry
W taki upalny dzień najprzyjemniej jest usiąść na ławeczce w południowo-zachodnim narożniku. Drzewka są już na tyle wysokie, że jest tam cień. Oś widokowa zamyka się zakątkiem brzozowym. Już za moment rozwinie się biała piwonia i róże, astry alpejskie.

Stipy to niesamowite samograje ogrodowe. Wystarczy odrobina słońca i robi się magicznie. Wysiewają się same. Część pielę, część zostawiam, część wsadzam w nowe miejsca.

Ogród w Klein Kottorz 22:08, 03 cze 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 22:07, 03 cze 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Bardzo klimatycznie u Ciebie, ja chyba wolę takie półcieniste rabaty, ta gra światła cudna

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

A dzisiaj dostały do towarzystwa carex montana. Mam nadzieję, że wyleje się malowniczo na ścieżkę

Ogród Małej Mi 2017 22:06, 03 cze 2019

Do góry
Ten sam kwiat.. zawsze na krzewie były kwiaty w rożnym stadium rozwoju, a w tym roku wszytko jednakowo, są paki, ale stoją w miejscu.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:05, 03 cze 2019

Do góry
Ania, Gosia dzięki za pochwały. Niby szybko czas upłynął. Liczę, że to mój czwarty sezon, konkretniejszy w działaniu. Pierwszego nie ma co wspominać. Oprócz posadzenia tuj nic się nie działo, ach warzywnik jeszcze powstał.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:03, 03 cze 2019

Do góry
W pobliżu korzenia sosny nie dało się niczego posadzić i ...czegos mi tu brakowało
Idealnie wpasowało się poidełko, a właściwie poidło dla ptaków

Myślałam, że to mała miska, a okazało się, że to całe kąpielisko, komfortowe nawet dla sójek
I jest na bogato..hosty w tym roku tak dały czadu, że te gabaryty pasują do siebie
Klonika ledwo co widać, żurawki zostały pochłonięte..ale kwitną

Teraz tylko wypatruję w oddali na pierwszych gości kąpieliska
Ogród z rzeźbą 22:02, 03 cze 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Zapłakane przywrotniki są cudne, pięknie patrzysz obiektywem na rośliny..już chyba mówiłam, że lubię odwiedzać Twój Ogród..

Dziękuję, zawsze się cieszę, że kolejnej osobie podobają się moje fotki.
Zdjęć nie zmniejszam, po prostu zgrywam z aparatu. O szczegóły techniczne mnie nie pytaj, bo nie mam bladego pojęcia. Od strony kompa eM ma to opanowane i ja w te sprawy nie wnikam.

Czosneczki się szykują. Kiedy można je wykopać? W tej chwili są w pewnym sensie wyspą, wokół nich już prawie wszystko wykopane i przeniesione.

Ogród z rzeźbą 22:01, 03 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Jarzmianki Roma w natarciu:

Kupilam 5 sztuk białej jarmarki...myślisz, takie natarcie jest możliwe? Bo taki był zamysł
Podmiejski ogródek 22:01, 03 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

parzydło leśne przez pół godziny dziennie jest absolutnie zachwycające

Ale dziewczyny pędzicie w tym wątku to moje ulubione zdjęcie,
rabaty w dalszych kadrach też u Ciebie świetnie wyglądają, ja cały czas mam wrażenie, że nigdy nie doczekam się momentu, w którym nie będę już widzieć ogrodzenia, tylko to co przed nim u Ciebie prawdziwie sielankowo
Ogród z rzeźbą 21:57, 03 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo polubiłam Montanę za jej szybki wiosenny start. Błyskawicznie się regeneruje po cięciu.

Remontu balkonu współczuję i napiętych nerwów też. Słońca i ciepełka nam wszystkim brak.
Wrednego wiąza oddałam sąsiadce. Jakiś taki sztuczny był w tej swojej urodzie.
Jedź szybko do Kwartecikowej na parogodzinny relaks. Ukoisz duszę i nasze oczęta (bo zapewne będą zdjęcia z wyprawy).

Ja swojej "wredoty" nie oddam, eM bardzo go lubi. Ale intensywnie myślę, żeby go przesadzić. Jest obawa, że może tej operacji nie przeżyć, spory już jest.
Z balkonem sprawa przekichana, panowie przez tydzień nic nie zrobili. To znaczy robią cały czas, ale przenieśli się na inne piony i tam są na etapie demolki.
U Kwartecika to się można raczej zdołować a nie nerwy ukoić.

Jarzmianki Roma w natarciu:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:55, 03 cze 2019

Do góry
Troszkę podziubałam dzisiaj przy kancikach na długiej prostej. Doszłam do ławeczki. W tym miejscu był cień rzucany przez krzewy. Warzywnik musi poczekać na spadek temperatury. Przy 30 stopniach i słońcu omdlewam.

Zakwitły kolejne piwonie. Przy kompostowniku.

Te, które już kwitną, nigdy nie miały tak wielkich kwiatów.

I pierwszy kwiatek na Błękitnej Rapsodii. To jedna z moich ulubionych róż.

Ogród z rzeźbą 21:50, 03 cze 2019

Do góry

ok, Aniu już rozumiem, że popatrzyłaś na moje wymęczone foty mistrzowskim okiem - bo u Ciebie same piękne zdjęcia ogrodu w półcieniu. Masz przepiękny ogród z klimatem.
Zapłakane przywrotniki - suuuuuper
Ogród w Klein Kottorz 21:45, 03 cze 2019

Do góry
Kielichowiec też kwitnie, a za chwilę zakwitną żylistki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 03 cze 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Tajemniczy ogród

Popatrz jak graby wystrzeliły.

Przy furtce ścielą się kocimiętki. Maskują nieco braki cywilizacyjne.

A potem pachną skalne goździki.

Rododendronowy ogród II. 21:44, 03 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Proszę bardzo

Czasoumilacz BARDZO BARDZO dziękuje za ALFREDA !!!
Do tej pory jest pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu !
Bawarka 21:44, 03 cze 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Ten powojnik jest piękny, zresztą tak jak ten bez. Co to za odmiana? Nigdy takiego koloru nie widziałem

Witaj Ten bez, tu gdzie mieszkam, jest najbardziej popularnym bzem i- jednym z ladniejszych ( tak o nim pisza). To bez Sensation.

U mnie do wykopania, jest u kazdego, wiec bede sie nim cieszyc u innych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies