Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

tulucy 20:54, 03 cze 2019

Mnie tam najbardziej się podobało to zdjęcie, gdzie młody na huśtawce lata taki błogi relaks, sama bym tak chciała...
kwartet 21:58, 03 cze 2019

Pytałaś czemu będę również przesadzanko uprawiać.Mianowicie po uważnym prześledzeniu dyskusji doszłam do wniosku że u mnie występują podobne defekty.
Efekt leśno naturalistyczny bardzo dobrze ci wychodzi,mieczyk obłeędny trochę mi się kojarzy z taką roślinką którą widziałam w Dublinie coś z wędką miała w nazwie(oczywiście nie zimująca u nas).U ciebie zacisznie to pewnie będzie rósł w najlepsze.
Dziecię brodzące w rośłinkach urocze.
Mam dla ciebie tego bodziszka,pod tymże pretekstem zapraszam
Helen 21:58, 03 cze 2019

Mnie się podobają te same ujęcia jak Kasi/Mrokasi. Takie szerokie kadry ładnie skomponowanego ogrodu są przepiękne. Wszystko gra ze sobą i dodatkowo światłocień robi dobrą robotę do zdjęć
Jola_M 22:01, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)

parzydło leśne przez pół godziny dziennie jest absolutnie zachwycające

Ale dziewczyny pędzicie w tym wątku to moje ulubione zdjęcie,
rabaty w dalszych kadrach też u Ciebie świetnie wyglądają, ja cały czas mam wrażenie, że nigdy nie doczekam się momentu, w którym nie będę już widzieć ogrodzenia, tylko to co przed nim u Ciebie prawdziwie sielankowo
makadamia 22:02, 03 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Żeby nie było - zwróciłam uwagę . I nawet sobie pomyślałam - oooo, jak ładnie, jaki światłocień. Tylko potem pochwaliłaś się rodkiem, no i...zapomniałam się wypowiedzieć w temacie szerokich kadrów.
I zdecydowanie - na podstawie samych zdjęć myślałabym, że masz ogromny ogród! Tyyyyle trawnika . BTW trawniczek chyba wreszcie wypiękniał po wertykulacji .

Jak Kwartecik powiedział, że swój trawnik co tydzień nawozi, to stwierdziłam, że może to słuszny kierunek na moich piaskach. I też co tydzień nawożę.
I efekt jest
makadamia 22:06, 03 cze 2019

Jola_M napisał(a)

Ale dziewczyny pędzicie w tym wątku to moje ulubione zdjęcie,
rabaty w dalszych kadrach też u Ciebie świetnie wyglądają, ja cały czas mam wrażenie, że nigdy nie doczekam się momentu, w którym nie będę już widzieć ogrodzenia, tylko to co przed nim u Ciebie prawdziwie sielankowo

Oooo, ja widzę i ogrodzenie, i to co za nim, i mnie też widzą z każdej strony. W zasadzie się przyzwyczaiłam, tylko przy zdjęciach to przeszkadza

Na ten moment podświetlenia parzydła poluję cały dzień - parzydła szybko przekwitają, więc efekt będzie krótkotrwały.

Za to tiarelle w tym roku bardzo długo kwitną - w zeszłym tylko mignęły, a w tym roku od kwietnia nie przestają. Ponad miesiąc!
jolanka 22:09, 03 cze 2019

Trawnik nawozicie co tydzień?
700 m kw nie dam rady, zbankrutowałabym.

Asiu, zdjęcie świetne, aż miło popatrzeć.
makadamia 22:10, 03 cze 2019

kwartet napisał(a)
Pytałaś czemu będę również przesadzanko uprawiać.Mianowicie po uważnym prześledzeniu dyskusji doszłam do wniosku że u mnie występują podobne defekty.
Efekt leśno naturalistyczny bardzo dobrze ci wychodzi,mieczyk obłeędny trochę mi się kojarzy z taką roślinką którą widziałam w Dublinie coś z wędką miała w nazwie(oczywiście nie zimująca u nas).U ciebie zacisznie to pewnie będzie rósł w najlepsze.
Dziecię brodzące w rośłinkach urocze.
Mam dla ciebie tego bodziszka,pod tymże pretekstem zapraszam

Tak szybko? Czym prędzej zatem skorzystam z zaproszenia. Zobaczę przy okazji te "defekty" o których mówisz, bo żadnych sobie nie przypominam

Dziecię ma parcie na szkło

Helen napisał(a)
Mnie się podobają te same ujęcia jak Kasi/Mrokasi. Takie szerokie kadry ładnie skomponowanego ogrodu są przepiękne. Wszystko gra ze sobą i dodatkowo światłocień robi dobrą robotę do zdjęć

o jak miło - dziękuję
mrokasia 22:11, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)

Jak Kwartecik powiedział, że swój trawnik co tydzień nawozi, to stwierdziłam, że może to słuszny kierunek na moich piaskach. I też co tydzień nawożę.
I efekt jest

proszę Cię, co tydzień???!!!
boszszsz, pójdę z torbami!!!
mrokasia 22:12, 03 cze 2019

kwartet napisał(a)

Ekhm, że co proszę? Defekty? U Ciebie???