anna- pamietaj, ze keidys bedziesz wdzieczna za to, ze na wysokosci 2 metrow nie bedziesz musiala ciagle z sekatorem biegac Moje rosna roznie- mam cztery- dwa rosna wolniej a dwa na innej, lepszej rabacie rosna o wiele szybciej. Po dwoch latach maja juz pokazna srednice, musze zmierzyc. Ale podsadzone 2 lata temu, 5 metrow od siebie maja juz 150 cm. Fakt ze mini nie byly. Te posadzone 5 lat temu byly malutkie.Pare patyczkow w koronie i teraz maja tez ok 130cm. Wiec az tak wolno nie jest. Nie cielam ich jeszcze- tylko 2-3 wystajace galazki usunelam.
Po lewej cienie debow przy wjezdzie.W dzien zrobie ci fotke tych z przodu. Specjalnie posadzilismy je 5 metrow od siebie, zeby z czasem stworzyly jeden duzy cien na trawniku. Trawnik w te upaly jest w palacym sloncu..wiec mam nadzieje, ze z czasem to osiagne.
Niecierpki miałam zawsze na balkonie, bo mam tam sporo cienia ale zawsze łapały go mszyce albo przędziorki i nie wyglądał dobrze.
W gruncie mam pierwszy raz, kupiłam gotowe sadzonki i rośnie bardzo dobrze.
Posadzony jest pod drzewem, ma sporo cienia i widać mu to pasuje.
Na Maderze rosły w pełnym słońcu i były ogromne
Tak, mieszkam niedaleko a trawnik już niestety nie jest taki soczysty, choć zieleń widać, eM podlewa
Na tle osiedlowych wypalonych trawników trochę się wyróżnia
Myślę że teraz jest czas host. Przyznam szczerze że u mnie jest bardzo mało cienia więc jestem wybredna coraz bardziej. I doszłam do wniosku że chcę tylko małe i orginalne. Pokażę te które mam i mi się podobają.
Niebieska o fajnych kwiatach na krótkich łodyżkach i żółto-nieb którą uwielbiam najbardziej ale w tym roku nie przyrosła nic ani narazie nie kwitnie.
Jeszcze tą lubię bo ma ładny pokrój, rośnie kępowo- niestety w tym roku zjedzona doszczętnie przez ślimaki nie zdobi. Dlatego zrobiłam fotkę jednego liścia który jest w całości. A reszta zobaczcie, pożałowania godne.
Jak jej nikt nie kupi może mi przecenią za miesiąc
Cięcie teraz na pierwszym miejscu. Od pon chłodniej ma być to się będzie cięło i plewiło po deszczu. Chyba ostro działać muszę, mam do zrobienia z 50 sadzonek lawendy dla siebie.