Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

KasiaBawaria 09:45, 06 lip 2019

Musze w takim razie fotke tej biednej hosty zrobic Wyglada marnie w tym roku.

Mrowek tez mam pelno- sa wszedzie. Gdzie nie kopie, tam sa larwy. Ale nie na rabatach, tylko przy kraweznikach i na tarasie- tam niestety tez pod roslinami... Ale boje sie o psa. Moze posypie cos przed wyjazdem na urlop.
anabuko1 10:20, 06 lip 2019

Anda napisał(a)
Dalia Creme de Cassis, cynia Queeny Lime Red

Piękna dalia.
U mnie już dwie kwitnie.
Bardzo ciekawa ta cynia .
Pozdrawiam Ewo
KasiaBawaria 10:31, 06 lip 2019

Moja miernota- pewnie dlatego ze piwonia w tym roku ja kompletnie zakryla.

Nowa12 22:36, 06 lip 2019

Anda napisał(a)
Dalia Creme de Cassis, cynia Queeny Lime Red

Ale ci te zdjęcia pięknie wyszły. Pozwolisz, że się pozachwycam .
Doranma 23:09, 06 lip 2019

Dziękuję za podpowiedzi mrówczane
mirkaka 11:05, 07 lip 2019

Jak wysoko rośnie u Ciebie knautia macedońska, kupiłam ją sobie w tym roku i chyba za daleko w rabatę ją wcisnęłam, pewnie będę wysadzać bliżej, żeby ją było widać.
Jak długo u Ciebie ona kwitnie, uszczykujesz przekwitłe kwiaty ?
Anda 12:14, 07 lip 2019

Helen napisał(a)

Tak myślisz? Może wypróbuję w przyszłym roku.

Wypróbuj koniecznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:20, 07 lip 2019

Poppy napisał(a)

U siebie widzialam tylko kilka. Za to posadzilam im to, co lubia, czyli nasturcje Faktycznie, leca do nich jak cmy do swiatla, oszczedzajac roze. TO byl zawsze powod dla ktorego nasturcji nie mialam, teraz uzywam ich jako wabika i czynna dywersje
Czarne sie lapia, zielone omijaja. Na jednej nasturcji zniknely, cos je zjadlo

Co do cerinthe to mysle, ze one jednak nie lubia generalnie jak jest goraco. Ale jak Twoja sie wysieje, to w przyszlym roku powinnas miec je znacznie wczesniej, i o tej porze juz bedzie dawno po nich Mi teraz w jednym miejscu zabieraja zbyt duzo miejsca na rabacie, i zastanawiam sie, czy nie wyrwac, ale jeszcze nie maja nasion

Cynie sa mega, uwielbiam wszystkie, w kazdej odmianie i kolorze. Moze kilka sztuk bedzie,ale jestem rozczarowana, bo wysialam ich naprawde sporo w tym roku, a tu takie nic, przebrzydle slimory.

Z daliami widac, jak duzo cieplej macie niz u nas. Moje w zeszlym roku juz kwitly na poczatku lipca, a bywaly lata, ze dopiero w sierpniu, i rozkrecaly sie we wrzesniu/pazdzierniku, jak juz sie robilo za zimno.

Dzieki za cynk, udam sie do Lucy.

Nasturcji nigdy nie miałam, mimo, że bardzo mi się podobają i na dodatek są jadalne

Cerinthe zaczyna pokazywać kolorek. Jedną muszę lepiej wyściółkować, bo cała ściółka z wiosny "zniknęła" Fajnie by było, gdyby się wysiała. W przyszłym roku pielenie będzie później w takim razie, żebym ich przez przypadek nie zamordowała

Moje cynie najpierw były w doniczkach. Dopiero jak podrosły to je wysadziłam. Przez suszę mam w tym roku o wiele mniej ślimaków niż w zeszłym.

Dalie stały w ekstra ciepłym i zacisznym miejscu, a w nocne przymrozki chowałam je do domu. Obym potrafiła je przechować, bo się na zabój w nich zakochałam I w cyniach, i w liliowatych też

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:21, 07 lip 2019

violaskom napisał(a)
Bardzo ciekawa jestem Twoich cynii. Moich też wysiałam sporo, ale słabo rosły. Resztę też załatwiły ślimaki.
Czy ten bordowy to kosmos czekoladowy?

Dużo ich nie wysiałam, bo to pierwsza próba była i mam ograniczone miejsce na wysiewy.
To bordowe to kosmos czekoladowy. Mam go pierwszy raz. Czy on się wysiewa?
Anda 12:22, 07 lip 2019

Milka napisał(a)

Dobry patent. Ja swoje też późno sadziłam, psy część wykopały, na razie w donicy mam 2, nie wiem czy zakwitną i jak pozostałe

Donice z daliami postawiłam teraz w rabatach. Dwie się ładnie skomponowały, jedna mniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies