Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:08, 30 maj 2019

Do góry
pęcherznice na pniu super są

tu dopiero rodki zaczynają

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:45, 30 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Nawet nie wiedziałam, że takie są, jest cudny Sciana z żółtą róża zjawiskowa, u Ciebie nie jest dziko to bardziej u mnie. Wlasnie sobie pzymusowa przerwe zrobiłam bo znowu pada a tak mi się fajnie pracowało w ogrodzie, oj nie idzie tego przerobic a zachwaszczone i tyle cięcia. Pozdrawiam

Danusiu, u mnie to samo, co i u ciebie, uwierz. Też przed chwilą wróciłam, ciut obiad podgotować, nie wiem za co się chwycić, tyle pracy
i mrówki w trawach gniazda robią, walczyłam i pogryzły mnie cholery
bodziszki zaczynają i piwonia, co ci się podobała. No kupiłam 3 dla testu te czosnki, dość drogie były. Bardzo oryginalne

ale mi net muli

Moja bajka 16:36, 30 maj 2019

Do góry
Jakieś maluszki się wykluły, bo taką skorupkę znalazłam

Ewunia tak ta róża wygląda na dole. To dziki pęd, czy zwykły?
g
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:34, 30 maj 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Jak zwykle uroczo Też mam taką rutewkę,pierwszy rok. Wsadziłam je między różami. Jestem ciekawa jak się będą spisywać.
Pozdrawiam

U mnie już 3 rok, mam w sumie 4dobrze, tylko wilgoć i lekki półcień im trzeba
hortensja pnąca prawie w kwieciu, jeszcze na zapach czekam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:32, 30 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Bożenko, ja i tak już tnę od 2 lat, bo trzeba schylonym tam iść, ale cudna i w tak trudnych warunkach świetnie sobie radzi

nie wiedziałam, że takie czosnki sadziłam, Red, no i są

Nawet nie wiedziałam, że takie są, jest cudny Sciana z żółtą róża zjawiskowa, u Ciebie nie jest dziko to bardziej u mnie. Wlasnie sobie pzymusowa przerwe zrobiłam bo znowu pada a tak mi się fajnie pracowało w ogrodzie, oj nie idzie tego przerobic a zachwaszczone i tyle cięcia. Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:29, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Miluś będę zaglądać.rutewka też piekna, ale to chyba nie ta wysoka.

Pokażę, ale nie od razu, bo z aparatu jeszcze nie zrzuciłam, ale wygląda identycznie, jak twoje

Rutewka wysoka, tak 160cm ma
i na łukach róże i kolejne powojniki

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 30 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

I ja za Ewa powiem, że pięknie dużo dekoracji, bogactwo kwiecia, piękne ujęcia i tez podziwiam kałużę ja na razie nadal żadnej nie mam, ale mąż ma w planie, tylko u nas tak powoli wszystko idzie, długo trwa, praca zawodowa tyle czasu zajmuje, ogród tylko z doskoku, pozdrawiam. Super avatar
Dziękuję i cieszę się, że właścicielce tak pięknego ogrodu podoba się u mnie.) Jeśli macie zamiar robić oczko wodne to postarajcie się o więcej miejsca niż u mnie. Moja z założenia miała być kałuża, ale nie przewidziałam, że nawet w cieniu i bez wysokich temperatur woda tak szybko zarośnie glonami. Kałuża jest u mnie wabikiem na dzieci, pierwsze kroki od razu za dom i do kałuży. Ja nie pracuję ze względu na stan zdrowia, jestem więźniem swojego domu i całe szczęście, że mam ogród. Tak kałuża wygląda dziś.

Przedziwny Ogród 16:25, 30 maj 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:16, 30 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

Fajny patent.

Oczywiście w środku jest beton i pręty żeliwne, wypuszczone górą i do tego belki
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:12, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ładnie i tyle
Dziękuję

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:08, 30 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Zaglądam przy śniadaniu, pięknie masz, i z tego się cieszę, bo taki cudny ogród odwraca myśli od złych spraw, a nawet jak się jakieś zdarzą, można do nich podejść z dystansem.
Zdrowia Wam życzę.

Moje kwitnienia w tyle za Wami co najmniej o 2 tygodnie.

Haniu, no jest pięknie, ale tak ciut i dziko
Dziękuję

zapachy posyłam, szkoda że jeszcze nie ta technologia
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:02, 30 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Twoja kolkwicja juz większa od mojej bo moja ciasno ma.

Bożenko, ja i tak już tnę od 2 lat, bo trzeba schylonym tam iść, ale cudna i w tak trudnych warunkach świetnie sobie radzi

nie wiedziałam, że takie czosnki sadziłam, Red, no i są

Moja bajka 15:57, 30 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Wreszcie róża Eden Rose pokaże na co ją stać, a wszystko za sprawą prowadzenia gałęzi w poziomie. Kulkowanie to się nazywa?

przywiązałam jesienią pęd w poziomie i tu widać ile puściła z niego nowych łodyg. Będzie obsypana kwiatami dzięki temu

cudny irys . Mam całe dwie sztuki

Dobry sposób z prowadzeniem gałązek poziomo. Jeśli zapamiętam to też tak postąpię jesienią.
Niebieściutki kosaciec - piękny. Czy pasowały by Ci intensywnie żółte kosaćce? Albo granatowe? A może prawie czarne? Popatrz u mnie.
Ogród z wilkiem zamkn. 15:39, 30 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa one stare -maja chyba z 10 lat -miały już chyba z 5 kolorów i w różnych miejscach stały

kupiłam w Casto ….

posadziłam w nich choiny -bo jeszcze im miejscówki nie znalazłam -na jesień chyba dam je jako żywopłot do warzywnika -je można ciąć ,więc mam nadzieję ,że na ok metr je utrzymam ….ale sama nie wiem jeszcze
a białe to pełne petunie ,albo surfinie -nie rozróżniam ich po nazwach odgapiaj do woli będzie mi miło

tu jeszcze raz mój nowy nabytek -na tej fotce dopiero prawdziwy kolor

Aha, no powiem Ci extraśne są te donice. Choiny i petunio-surfinie...idealny duet. Oj korci korci. PRzeciez ja zbankrutuje! Dobrze, że spora podwyżka w pracy była, będzie więcej na chciejstwa ogrodowe

Magleska napisał(a)

Ewa jeszcze raz dziękuje za namiary chciałabym jeszcze jedną do warzywnika dokupić -ciekawe ,czy jeszcze są ...muszę sprawdzić

po ściągnięciu siatki chcemy tam jeszcze ze 2-s krzynie dorobić ,domek ogrodnika i przed nim ławeczka ….o marzy mi się

...
proszę głosno się nie śmiać z moich tyczek ….na skrzyniach też jeszcze góra na wykończenie dojdzie ….kiedyś skrzynie też do malowania znowu ….

Nie ma za co, na zdrowie Ławki jeszcze są u tego sprzedawcy Są takie tanie, że nie ma co się zastanawiać tylko kupować
Plany masz zacne, kibicuję!
Mi się marzy jeszcze na drugi taras ten zestaw biały stół z krzesłami od kompletu z ławeczką...
Ogród z wilkiem zamkn. 15:34, 30 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

ewa zadonicuję się ale pomalutku

a kupiłam to bladoróżowe cudo

ostróżki -nie wiem jaki kolor -chyba białe -3 szt

do wiśniowej rabaty -która w nieustającej budowie i przeróbce- dosadzałam -

Matko, co ja napisałam! Sama na początku nie wiedziałam o co kaman
Moja codzienność - ogród Oli 15:32, 30 maj 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Oluś wpadłam podpytać Cię o trawy.
Szukam ładnej wysokiej trawy pod taras. Najbardziej leży mi ML, ale on późno startuje.
Ty masz molinie. Możesz coś o nich podszepnąć? Chyba ze masz inne typy.

Jak wysoki jest taras albo jakiej wysokości trawy tam chcesz ?
Podmiejski ogródek 15:17, 30 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

odmiana noble maiden. muszę dokupić
Rośnie przy overdamie i gdyby szybciej rósł, to by się ładnie komponowały

Ta rabata miała być różowo-fioletowa, ale stwierdziłam, że na tle ciemnego cisa to biały jednak bardzo dobrze wygląda I będę go dokładać.

Te irysy opatrzę. Bo podobają mi się, kwitną we właściwym momencie, pasuje mi ich pionowy pokrój, i tylko:
- bródkowe robią się później brzydkie; a w dodatku okropnie łamią mi się ich łodygi (zwłaszcza po deszczu)
- syberyjskie mają bardziej eleganckie liście ale widać, że się u mnie męczą. jak ktoś ma mokrą, gliniastą ziemię, to z bólem serca oddam.
A potem poszukam nowych z tych proponowanych przez Ciebie

Wow, cudne... Wysiewają się potem nadal białe czy zmieniają kolor? Z kocimiętką grają ładnie. Szkoda, że to raczej kocimięcha
Irysy wypróbuj

Ostatnio kupiłam łubiny, które miały być w jasnej magencie, a teraz robią się różowo-żółte
Nowoczesny ogród ze skarpami 15:07, 30 maj 2019

Do góry
Toszko, dziękuję Ci bardzo za informacje. Ziemia pod laurowiśnie nie była w 100% gliniasta (mąż dosypał tutaj tej "lepszej" ziemi, którą mamy odłożoną z boku działki no ale czy na metr głębokości to już nie jestem pewna). Pod graby kopaliśmy ok metrowe doły, mam nadzieję, że się ukorzenią w późniejszym czasie w tej glinie ? Że nie stworzą się owe "gliniaste donice" (aż tyle tej gliny tu nie mamy znowu, bo naprawdę dużo na działkę nawieźliśmy ziemi).

Pomijając temat laurowiśni, którymi się też zajmę, chciałam powiedzieć Ci, że dziś wypielęgnowałam trochę część Smaragdów - usunęłam chwasty (na szczęście nie było ich dużo), wygrzebałam kopaczką rowek na ok 7 -8 cm wokół każdej tuji tak żeby nie uszkodzić korzeni, zasypałam zmieszaną ziemią z korą. Mam nadzieję, że ta kora dobrze im zrobi i że mi się odwdzięczą, tym bardziej, że do sadzenia nie mieszaliśmy wcale kory

Rabata z tujami będzie jeszcze użyźniona według Twoich rad, następnie wysypana cała korą (na razie nic nie będę na niej dosadzać bo inne miejsca są ważniejsze, tutaj niech sobie tuje spokojnie rosną). Także z tej ulepszonej ziemi, którą smaragdy będą miały w pobliżu pewnie sobie też skorzystają

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:06, 30 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)

Nie poznałam Ogród w zupełnie innej odsłonie niż w książce
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:03, 30 maj 2019

Do góry
Haniu z Miejskiego Azylu gdzie kupiłaś zachylnik błotny? Chciałabym go posadzić w oczku, do tego Iris laevigata „Variegata”, żabiściek pływający, strzałki wodne, coś żeby wyszło jak tu:

https://ogrodywodne.pl/wp/foto/mini_sadzawka.jpg

Czy jesteś w stanie zweryfikować czy idę w dobrym kierunku? Bo czytam czytam i ie wiem czy dobrze myślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies