Irenko pięknie u Ciebie trzcinnik bardzo mi się spodobał efektowny w masie, moja magnolia już ma duże pąki czekam na ciepło.
Tam gdzie są Wasze miłorzęby to ratowałabym te bukszpanu bo kompozycja jest przepiękna kup lepinox u mnie działa.
Pozdrawiam kicię też
Mirella, piękna magnolia, też chciałam taką kupić, ale ostatecznie zdecydowałam się na Cleopatrę, bo rośnie bardziej kolumnowo.
Będę czekała kwiatów u Ciebie
Dziś mam piękną pogodę, nawet już popracowałam w ogrodzie. W ramach odpoczynku odpisuję na wpisy odwiedzających.
Kwiatuszki pojawiają się co dzień nowe, nawet magnolia ma popękane pączki. Oby tylko nie przemarzła.
o seslerii pamiętajcie, że poza cięciem o którym pisała Beatka, ona powinna być rzadako sadzona- inaczej nie widać jej kształtu, tylko taki trochę bałaganiarski wysoki trawnik się robi. Co 50 cm, nie gęsciej sadżcie, można rzadziej. Mowa tu o seslerii heuflera,sandlera jeszcze większa jest, więć rzadziej, careulea jest mała- gęściej.
Buki normalne, na żywopłot, pojedynczy. Magnolia z pąkami to Alba Superba. Magnolia przesadzona teraz to Sunsation, niestety. Droga była, piękny kwiat ma ale trzeba było to zrobić ryzykując bo po pierwsze za blisko była a po drugie korzenie jodły ją zaatakowały. Jak wykopywałam to normanie z kołtunem jodłowych. Nie wiedziałam co ucinam. Na szczęście jodłę a magnolia wyszła bez szwanku. Rozłożysta ta bryła była bardzo.
ja zabiłam tylko jedną, Genie ale za to dwie sadzonki. Nie wiem jak bardzo ta odchoruje. Ale liczę że się uda. Zobacz, tu w poprzednim roku 2 razy przesadzana magnolia. A ile pąków kwiatowych ma.
Karola, mam dla ciebie bambusa. Odezwij się na priw. Paczkomatem mogę wysłać tylko jakiś kartonik muszę skołować. Sorry, że to tak długo trwało ale musiałam tam mieć do niego dostęp i siekierkę i młotek
Na razie to na tych fotach nic nie widać bo rośliny patyki. Na froncie na razie są tylko dosadzone graby na ścianę i przesadzona magnolia. Zabrakło mi ziemi na dołożenie do reszty. Jak coś oprócz patyka magnolii zobaczysz to jesteś mistrzynią.
Darcia, teraz. Boję się, że późno i że padnie. Szkoda by było. W najlepszym wypadku kwiatów nie będzie. A są tylko 3 pąki. To młoda magnolia. Jest szansa, że przetrwa.
Gołej rabaty ani kawałka nie widziałam, ani kawałka oddychającej ziemi...
Trawnik... masakra. Za to projektanci bardzo dumni z siebie
Kompostownik już zapełniłam jedną komorę (no prawie pełno)potem popadało i sporo osiadło. Teraz będę kancikować to wrzucę darń, potem skoszoną trawę. Chcę zapełnić 1 komorę na rok