Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:49, 12 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ładnie ta biała magnolia wygląda tak sobie czytam, no i do tyłu z warzywnikiem jestem, muszę po pracy się mocno zmobilizować, bo już czas

Ano czas
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:19, 12 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Masz żółtą magnolię?

Właśnie oglądam Montiego który dzieli kukliki

Magnolia jest biała .
Moje kukliki to jeszcze pipki, nie ma co dzielić, niestety.

jolanka napisał(a)
Ja kukliki dzieliłam jesienią, wszystkie się przyjęły

To fajnie . Ja swoje może będę dzielić w przyszłym roku.

inka74 napisał(a)
No tak, te 2 doniczki Lucy robią tłum ))) w sumie co ja się będę wypowiadać jak sama właśnie 4 kulki przytargałam. Oj, widzę normalnie debet na koncie. Na obiadach trzeba oszczędzać zupki będą zamiast kotlecików.

O proszę. Idę oblukać Twoje nabytki .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:16, 12 kwi 2021

Do góry
Magnolia Wada's Memory zaczyna .

A kukliki mają pączki .

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:02, 12 kwi 2021

Do góry
Ta biała magnolia taka malutka a jak obficie zakwitła.
Masz energii Sylwia
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:50, 12 kwi 2021

Do góry
Irenko pięknie u Ciebie trzcinnik bardzo mi się spodobał efektowny w masie, moja magnolia już ma duże pąki czekam na ciepło.
Tam gdzie są Wasze miłorzęby to ratowałabym te bukszpanu bo kompozycja jest przepiękna kup lepinox u mnie działa.
Pozdrawiam kicię też
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:53, 12 kwi 2021

Do góry
Mirella, piękna magnolia, też chciałam taką kupić, ale ostatecznie zdecydowałam się na Cleopatrę, bo rośnie bardziej kolumnowo.
Będę czekała kwiatów u Ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:10, 12 kwi 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko, u ciebie już kwitnąco się zrobiło.
I forsyje i żonkile.

U mnie jeszcze jakoś mało kolorów.
Dziś mam piękną pogodę, nawet już popracowałam w ogrodzie. W ramach odpoczynku odpisuję na wpisy odwiedzających.
Kwiatuszki pojawiają się co dzień nowe, nawet magnolia ma popękane pączki. Oby tylko nie przemarzła.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:29, 12 kwi 2021

Do góry
Ładnie ta biała magnolia wygląda tak sobie czytam, no i do tyłu z warzywnikiem jestem, muszę po pracy się mocno zmobilizować, bo już czas
Dla odmiany czas na zmiany... 11:11, 12 kwi 2021

Do góry
Beatko, jak zwykle ładne zdjęcia u Ciebie
Dla odmiany czas na zmiany... 11:11, 12 kwi 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Fajna ta sesleria. Jesienią jedną kępkę wsadziłam, żeby zobaczyć czy mi odpowiada. Patrząc na Twoją już wiem, że tak

o seslerii pamiętajcie, że poza cięciem o którym pisała Beatka, ona powinna być rzadako sadzona- inaczej nie widać jej kształtu, tylko taki trochę bałaganiarski wysoki trawnik się robi. Co 50 cm, nie gęsciej sadżcie, można rzadziej. Mowa tu o seslerii heuflera,sandlera jeszcze większa jest, więć rzadziej, careulea jest mała- gęściej.
Przerwa na kawę... 08:57, 12 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Jola wczoraj uświadomiła mi, że nie pokazałam wam mojego czarnego ciemiernika. Jest rzeczywiście piękny choć to maleńka sadzonka, która dopiero co odbiła po zimie. Jedyna wada - kwiatek patrzy w dół. Zaleta - czarny prawie kwiat podwójny i ciemne młode listki. Wygląda jak kosmita ))

Ale wielki .

I piękny

Się narobiłaś wczoraj sporo . Myślę, że magnolia przeżyje przesadzenie.
Przerwa na kawę... 08:24, 12 kwi 2021

Do góry
Buki normalne, na żywopłot, pojedynczy. Magnolia z pąkami to Alba Superba. Magnolia przesadzona teraz to Sunsation, niestety. Droga była, piękny kwiat ma ale trzeba było to zrobić ryzykując bo po pierwsze za blisko była a po drugie korzenie jodły ją zaatakowały. Jak wykopywałam to normanie z kołtunem jodłowych. Nie wiedziałam co ucinam. Na szczęście jodłę a magnolia wyszła bez szwanku. Rozłożysta ta bryła była bardzo.
Przerwa na kawę... 08:07, 12 kwi 2021

Do góry
A jaka to magnolia i jakie buki ? Jak będziesz formować ?
U mnie to bardzo spokojnie
Tylko kwaterkę podwójna się zrobiła i rabata poszerzona
Przerwa na kawę... 07:38, 12 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Wygląda super, a jak się zazieleni bardziej i wypełni będzie pięknie
No i jak Ci ta masa czosnków zakwitnie to będzie szał super!

Za magnolię trzymam kciuki, zabiłam ich już kilka, więc teraz z czcią i nabożnością stoję i chucham i dmucham nad tymi posadzonymi
ja zabiłam tylko jedną, Genie ale za to dwie sadzonki. Nie wiem jak bardzo ta odchoruje. Ale liczę że się uda. Zobacz, tu w poprzednim roku 2 razy przesadzana magnolia. A ile pąków kwiatowych ma.

Karola, mam dla ciebie bambusa. Odezwij się na priw. Paczkomatem mogę wysłać tylko jakiś kartonik muszę skołować. Sorry, że to tak długo trwało ale musiałam tam mieć do niego dostęp i siekierkę i młotek
Przerwa na kawę... 07:22, 12 kwi 2021

Do góry
Na razie to na tych fotach nic nie widać bo rośliny patyki. Na froncie na razie są tylko dosadzone graby na ścianę i przesadzona magnolia. Zabrakło mi ziemi na dołożenie do reszty. Jak coś oprócz patyka magnolii zobaczysz to jesteś mistrzynią.

Przerwa na kawę... 21:51, 11 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Teraz przesadzałaś magnolię?

Kawałek kostki zdjęłaś, roślinki nowe się ucieszą
A co ty piszesz, jeszcze byliny w przyszłym tygodniu?
Co tam zamówiłaś?
Darcia, teraz. Boję się, że późno i że padnie. Szkoda by było. W najlepszym wypadku kwiatów nie będzie. A są tylko 3 pąki. To młoda magnolia. Jest szansa, że przetrwa.
Słoneczny Ogród 21:30, 11 kwi 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Oglądałam Maję, ale jakoś mi nie podszedł ten odcinek, no i ta sztuczna trawa... no ale to tylko moje zdanie...
Daria świetny kompostownik i na lata na pewno szybko zapełnisz, bo przy takim dużym ogrodzie to materiału do przerobu nie brakuje magnolkę sobie wygooglowałam, fajna jest, widać że jej pasuje miejscówka i ma warunki pozdrawiam

Gołej rabaty ani kawałka nie widziałam, ani kawałka oddychającej ziemi...
Trawnik... masakra. Za to projektanci bardzo dumni z siebie

Kompostownik już zapełniłam jedną komorę (no prawie pełno)potem popadało i sporo osiadło. Teraz będę kancikować to wrzucę darń, potem skoszoną trawę. Chcę zapełnić 1 komorę na rok

Magnolia miejsce ma najlepsze w całym ogrodzie

Ogrodowe wariacje 21:19, 11 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Bardzo ładna ta Twoja magnolia. Super się zapączkowała

Trochę nią wywijało na wietrze i bałam się ale oby nie zapeszyć jest git
Słoneczny Ogród 21:18, 11 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Magnolia bardzo ładnie ci rośnie, no i ma dużo miejsca, będzie pięknie kwitła.

Udało mi się dziś obejrzeć tylko ten drugi odcinek "Mai...", bardzo ładny i zadbany ogród, z takich od projektanta. Właśnie zastanawiałam się, czy jest na ogrodowisku?

A z kamyczków wyleczyłam się już chwilę temu, są bardzo ładne, szczególnie w pierwszym roku, potem coraz gorzej (przynajmniej u mnie tak było), chyba, że ma się malutki ogród, albo zatrudnia pracownika (hi, hi, mnie nie stać na to).

W mojej okolicy magnolie już zaczynają, ale ja na swoją poczekam byle nie zmarzła

Ogród Angeliki jest na Ogrodowisku Na zielonej trawce

Ogród z koniczynką 18:54, 11 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Jak magnolie kwitną to buzia sama się uśmiech fajny kolorek tych ciemnych pierwiosnków

To prawda, a magnolia otulona jest z każdej strony i jest jej tam naprawdę dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies