Ale nam długi pociąg wyszedł, a byłby jeszcze dłuższy gdyby Młodież dołączyła
Dorotko ja się bardzo ucieszyłam, że udało Ci się przyjechać Dobrze, że pogoda jak zwykle nas nie zawiodła, jak na zamówienie była
Skrzaty mieszkają na pieńku pod bordową pęcherznicą, ten biały punkcik...
chciałam zrobić im ciekawsze lokum pod koślawym pniem z rojnikami, ale pień jest zmurszały i boję się go ruszyć, bo może się rozlecieć, a żeby umieścić pod nim pieniek ze skrzatami, to należałoby ten zmurszały podnieść i postawić na czymś, bo on sam w sobie jest pod spodem taki wklęsły , przez co bardzo ciekawy...ta wklęsłość tworzyłaby sklepienie nad skrzatami...w tej chwili tworzy taką mini grotę pod spodem...
a tu skrzaty jeszcze bez domku...
Widzę, że masz te same trzcinniki co ja. W zeszłym roku mi nie kwitły więc cieszę się, że w tym roku kwitną. Jeżówki i przetaczniki mam na podobnym etapie co ty czyli czekamy .
Cześć Agatko, z fotkami słabo bo ogród wysechł przez brak deszczu i te upały.
Trawnika właściwie nie ma, niektóre rośliny właściwie na wylocie, szykuje się trochę zmian.W tym tygodniu trochę popadało mam nadzieję, że wszystko zacznie wracać do normy. Ogarnęłam trochę bukszpany z przodu, jeszcze trochę cięcia mi zostało, mam nadzieję, że pogoda i komary na cięcie reszty popołudniami pozwolą.
Tu kolejne miejsce do posiedzenia z ciekawym rozwiązaniem nawierzchni
Nawet naparstnice postanowiły się położyć i odpocząć na soczystej trawce
Od środka widok na róże
U JOli są różne fajne placyki, miejsca odpoczynku, wytchnienia - jak twraz wgłębnik z basenem - moze samego basenu nie ujęłam, ale nasadzeniia wokół już tak. Zakochałam się w molinii Karf Foerster, która siętu tak cudnie przewiesza
Z kolei nad nimi górują przepiękne róże na drewnianych mini pergolach
Po obu stronach wgłębnika
Różne takie
Przy tarasie wybudowana donica podwyższona z liliami, czosnkami, jezówkami.. wszystkie zachwycałyśmy się czosnkiem Schuberta ma naprawdę ogromną średnice!!
Jeszcze raz fioletowe żurawki
Rzadko widuję Midnight rose (ta po lewej, o ile oczywiście się nie mylę)