Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 20:34, 29 maj 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne widokiWitający rodek boski

Dziękuję bardzo Gosiu
A ja u Ciebie podziwiam klona i całą resztę też
Rododendronowy ogród II. 20:26, 29 maj 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

Dawno u mnie nie byłaś , zapraszam
Wszystko mieszczę, nawet tunel na pomidory postawiłam
Jesli mogę to pokaze u ciebie tego pachnącego
Bo u mnie odwrotnie, ten kwitnie a tamten nie

Faktycznie dawno u Ciebie nie byłam jakos dziewczyny przestały tam jeździc , starzeją się czy co???
Pięknie Ci kwitnie ten pachnacy , ja swojemu dzis sprawdziłam dwa pąki jakie miał i niestety nie zakwitną miękkie były bez kwiatków w środku ale rosnie wiec moze w przyszłym roku?
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:25, 29 maj 2019

Do góry
Tak wyglądał
Słoneczny Ogród 20:23, 29 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Daria pięknieje Ci ogród z dnia na dzień cudowne irysy ,okolica oczka cała piekna ….klony też już posadzone -dorodne sztuki
i szałwia z seslerią piękna ,rodek razem z dzieckiem rodkowym cudny
jeszcze w tym cienistym te fiolety mnie urzekły -kolor niesamowity

Bardzo Ci kochana dziękuję za te pochlebieństwa
Chyba ten maj taki wyjątkowo uroczy miesiąc...
I deszczyk też się przyczynił bo kolory się nasyciły.

Słoneczny Ogród 20:18, 29 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dario tego nie widzisz ale aż mi się gęba cieszy a oczy wyłażą z orbit jak oglądam Twoje areały
Pozdrawiam

Ooo, nie wiesz jak mi się gęba cieszy jak czytam takie komentarze

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:17, 29 maj 2019

Do góry
Wczoraj rano pomiędzy pierwszym o drugim śniadnkiem wykorzystałam idealne warunki na nicienie. Gleba po ostatnich ulewach jest wilgotna maksymalnie, w nocy jeszcze popadało a w dzień kolejne opady były zapowiadane i w sumie to popadało zaraz po aplikacji, więc ie musiałam z roślinek spłukiwać. Potem jeszcze jak pojechała do Sylwii eM zadzwonił, że przeszła burza, ponoć delikatna, ale jak wieczorkiem wróciłam to jakoś dziwnie nasza uliczka ziemia była pokryta. Oczywiście to była ściema, nie chciał nas denerwować.

Tylko trochę dziwienie to musiało wyglądać jak biegałam z konewkami po deszczowej nocy i przed zapowiadanymi opadami Ale czy w takich warunkach 50 konewek zrobi różnice

Słoneczny Ogród 20:16, 29 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Daria pięknie masz ! a ten rodek przy wejściu boskii derenie też fajne

Dziękuję Wiola
Rodek już dziadek, ale przy samym wejściu zwraca na siebie uwagę

Wiem, że lubisz derenie.
Chciałam coś posadzić nad skalniakiem ale hortensje nie , bo one teraz jeszcze nie widoczne, a potrzebne coś żeby już od maja było widać.
Moja bajka 20:16, 29 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Piwonie zaczynają cieszyć oko

Moje piwonie jeszcze w malutkich pąkach. Pięknie
Nowocześnie z różAnką :D 20:12, 29 maj 2019

Do góry
Hej podpowiedzcie prosze swidosliwa dac tam gdzie białe wiaderko czy gdzie czarne?
Czyli 3m czy 4 od palisady ?
Słoneczny Ogród 20:12, 29 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Daria, połączenie szałwi Compacta Deep Blue z seslerią jesienną wzorcowe, coś pięknego. Tak proste a tak efektowne. Wymienię chyba moje szałwie News Dimension Blue na te Twoje. Są dużo ładniejsze u właśnie takie kompaktowe. Moje bardziej się pokładają.
Klon cudny, bardzo oryginalne ma liście, no i zakupy fajne. Nie znałam tej odmiany, ona ma wysoki liście a dół goły?

Szałwia w tej właśnie odmianie jest super, mocny kolor i tworzy takie bardzo zwarte kępy, szybko się rozrasta. Polecam.
Klon teraz bardziej widoczny bo się więcej zagęścił w tym roku.
Nigdy nie kupowałam dereni,ale myślę, że on tak wygląda bo jak stoją w szkółkach ciasno to się nie zabudowały całe.
Już posadzone dostały kupkę niech się przyjmą, a na wiosnę je przytnę.
Funkie - Hosta 20:08, 29 maj 2019

Do góry
Ania pięknie piękne

takie coś nawet nie wiem co

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:08, 29 maj 2019

Do góry
omelka1 napisał(a)
Bez niezapominajek też super. Orliki w towarzystwie tego kamienia miodzio.
Gdzie robisz zakupy ogrodowe?

Wyczułaś mnie bo własnie dzisiaj, po dwóch tygodniach oczekiwania, dostałam paczkę ze znanego sklepu internetowego na A. Powiem Ci, że jestem bardzo rozczarowana. Jedyne co to rośliny były dobrze zapakowane, poza tym bardzo lichutkie, słabo ukorzenione, gdybym je widziała, to nie zdecydowałabym się na zakup. Podejrzewam, że prowadzą ostrą kampanie marketingową na facebooku, bo mają bardzo dobre opinie.
Paczka wyglądała zachęcająco:

ale po rozpakowaniu:

To miskant morning light w cenie 12.99 PLN
Najdorodniej wygląda chwast w środku
Przyznam, że trudno mi uwierzyć, że szanująca się szkółka wysyła takie sadzonki. Rozumiem gdyby rośliny były we wczesnym stanie rozwoju lecz dobrze ukorzenione,ale :
parzydło wypadło z doniczki po odpakowaniu, taki miało lichy korzonek do połowy maleńkiej doniczki.
No cóż trochę mi się ulało, ale uważam, ze trzeba wzajemnie się ostrzegać przed takimi zakupami.
Większość roślin mam z poprzedniego ogrodu, często ratuje biedne rośliny z dyskontów. Oczywiście korzystam też z oferty szkółek w pobliżu których mieszkam
W ogródku emerytki 20:06, 29 maj 2019

Do góry
Różyczka, która miała być pnąca

Ogród z rzeźbą 20:05, 29 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
O masz ci los...

Tematy szkolne dają po nerwach chyba.

Ach, na tematy szkolne to ja już spuszczam zasłonę milczenia i staram się nie przejmować i nie denerwować. W końcu jakoś to przecież będzie (to dewiza życiowa mojego pacholęcia).

Serby zaczynają się puszczać

Ogród z rzeźbą 20:02, 29 maj 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Zgadzam się

Moja ze świeżo wysypaną korą tak nie wygląda

Rabata pięknie wyszła
Też muszę poprawić swoją cienistą, bo coś mi w niej nie gra a dopiero co ją przerabiałam
Zastanawiam się tylko, jak będzie wyglądała zimą, bo oprócz kulki cisowej, reszta bylin zanika na zimę, chyba , że się mylę?

Dziękuję za pochwały. Reniu, tam są w sumie trzy kulki cisowe (dwóch pozostałych nie widać, rabata trochę długa jest) a z tyłu rośnie zimozielony żywopłot. No i będą jeszcze pieńki świdośliw. A zimą i tak mnie tam nie ma, więc aż tak bardzo mi nie zależy. Aczkolwiek zaczęłam doceniać zimozielone akcenty, bo nawet jak się w lutym czy w marcu w celach kontrolno-porządkowych przyjeżdża to miło oko na czymś zawiesić.

Palibina mam i ja

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:01, 29 maj 2019

Do góry

W ogródku emerytki 19:59, 29 maj 2019

Do góry
Krzewuszka Olimpiade w nowym miejscu ma się dobrze i zaczyna kwitnąć.

Takie piękne żółte przyrosty ma cis płożący nn.

Widoczek z krzewuszkami i skalnicą długolistną.
Słoneczny Ogród 19:58, 29 maj 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Daria melduję się
Ujęcia zaparły mi dech Ale Ty dobrze musisz podkarmiać, że tak wszystko wysoko i ładnie rośnie
Rododendron p-r-z-e-ś-l-i-c-z-n-y musiałam to podkreślić

No fajnie, że jesteś
Cieszę się, że Ci się podobają ujęcia, to mi daje satysfakcję, że warto było rozciągać ogród

Roslinki rosną, bo dostały smakowitą kupę
Twoje nowe rodki też takie będą, bo to ta sama odmiana.
Nie będziesz żałowała.

Ogród z rzeźbą 19:57, 29 maj 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

no ja mam dys, i problem ze zwiezlym pisaniem, a czasami czlowiek by chcial napisac cos wiecej niz, ze lezy i zdycha z wrazenia
A na zdjecia poczekamy, Kwartecik i ja, i reszta fanow

No rozwalilas koncepcje totalnie, a ja talentu Andy/Ewy nie mam, do tego brak mi dyscy[liny,za duzo chce wscisnac w nieistniejaca przestrzen. Slonce z rana to juz duzo, ja mam kawalek, gdzie mam wieczny cien przez caly rok, ha ha, i teraz doszly mi kawalki, gdzie bedzie slonce poranne/ albo w poludnie przez max 2 miesiace w roku Cos sie wymysli, bedzie kolejna faza testowania. U mnie w totalnym cieniu nie chca rosnac miodunki i tiarelle, paprocie za to tak, i hortki (kto by sie spodziewal, ale jednak) I niestety, tego cudnego swiatlocienia do zdjec nie mam, bo albo cien, albo ostre slonce Nie dogodzisz.
Ja sie chyba zdecyduje na swidosliwe balerine do swojej faweli, tylko nigdzie nie ma wielopniowych, jak na zlosc, ale to chyba nie jest dobry czas na kupowanie drzew, w szkolkach pustki. Moze i dobrze, bo i tak nie moge sadzic do jesieni
A z jezyczka, to chyba wtopilam Ta nowa, przewalskiego, nie rozni sie jakos bardzo od mojej starej, ktora miala byc miniaturowa. I byla, przez dwa lata, a w tym roku jakos dziwnie wybujala Maja obie b podobne liscie, wiec chyba laczy je wieksze pokrewienstwo niz zakladalam.

jesli chodzi o ziemie, to chyba beda musiala zmienic dostawce w takim razie
Tellime naprawde polecam calym sercem. A tolmiea wyglada mega fajnie w donicach! Oczywiscnie nie jako soliter

Normalnie zazdroszczę Ci tej weny pisania. Ja ledwo powłóczę ostatnio całością swej osoby, o wzbiciu się na wyżyny myśli mogę tylko pomarzyć. Z pewnością pogoda ma na ten stan jakiś wpływ, no można zwariować z taką aurą w kratkę. W każdym razie nie wiedziałam, że są jakieś odmiany miniaturowej języczki.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:54, 29 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ja również zachwyciłam się tym zestawieniem sreber i niebieskościKamienny krąg też gwiazdorzy

Kamienny krąg to takie moje "oczko w głowie"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies