Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:38, 29 maj 2019

Coś mi ostatnio zapał ogrodowy mocno siadł. Ostatni sobotni pobyt nie należał do udanych. Scysje rodzinne to nie jest coś co powinno wydarzać się w weekend. Pojechaliśmy w nie najlepszych humorach, niby udało się coś tam załagodzić w ciągu dnia, ale dzień do owocnych nie należał. Ogrodowo prawie nic nie podziałałam. Posprzątaliśmy taras, opryskałam tujki przeciwko grzybowi, rozłożyliśmy częściowo linię kroplującą na rabacie ruderowej, trochę wzięłam się za ubiegłoroczny dół i dzień jakoś zleciał. Nawet zdjęć nie bardzo mi się przez brak nastroju chciało robić.
I w ogóle to załapałam doła ogrodowego.
Zana 19:41, 29 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Obym kupiła,bo innego drzewa nie widzę...
Mi ta glediczja odpowiada pod kazdym warunkiem... za wielkość,barwę, pokrój ażurowy...chcę,że by dała trochę cienia w południe kiedyś a i zasloniła okna sąsiada
Nie wiedziałam,że też za nią patrzysz
Ciekawe co zdecydujesz

No patrzę, patrzę. Ale zdecydować się nie mogę. Jeszcze trochę wody w Wiśle pewnie upłynie zanim coś wymyślę.

U mnie troszkę rodkowo, kwitnie drugi odziedziczony po dziadku:

tulucy 19:42, 29 maj 2019

O masz ci los...

Tematy szkolne dają po nerwach chyba.
Zana 19:42, 29 maj 2019

frezja napisał(a)
Robisz piękne zdjęcia

Dziękuję Ewo

Ten jaśniejszy to Metallica, ciemniejszy Rasputin:

Zana 19:44, 29 maj 2019

makadamia napisał(a)

przyszłam jeszcze raz popatrzeć na tą ruderową i podtrzymuję, co napisałam.
U Ciebie gra, a u mnie nie.
U Ciebie ta "sina" wietlica jest na tyle daleko od żółtej hosty, że się ze sobą nie gryzą.
U mnie sąsiadują ze sobą bezpośrednio, więc nie bardzo. Oddzielę je jakąś zieloną byliną (bodziszka mam w wielkich ilościach) i będzie dobrze. A przynajmniej lepiej

Na Twoją ziemię nie mogę się po prostu napatrzeć.
To pierwszy przypadek, kiedy rabata z widoczną gołą ziemią, nawet bez kory, tak pięknie wygląda

No ale w końcu u Ciebie zagrało. Parę machnięć łopatą
Już o tej ziemi tyle napisane, że się nie odnoszę.

Zana 19:47, 29 maj 2019

effka napisał(a)

Niecierpliwie czekam na foty Dziecko bardzo udane, wycacane i widać, że kochane

Aaaa, no nie ma co nowego focić. Tak więc stałe obrazki z wycacanej

Zana 19:50, 29 maj 2019

Makusia napisał(a)
Ależ Ty masz ziemię! Wiem, że masz byle jaką, więc jak widzę na fotkach tą "wypracowaną", to ślina mi cieknąc normalnie zaczyna!

Zdjęcia jak zwykle- bomba!

Jakąś skłonność do czarnego mam ostatnio

Skromną donicę popełniłam

Zana 19:52, 29 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

Prawda? Anulka, w sumie mogłaś nic nie sadzić, a my byśmy do ziemi wzdychały

A wiesz, że w sobotę to miałam ochotę to wszystko w pireneje wykopać. Na szczęście mi przeszło.

Chaberek, jakaś przyplątana pomyłka zakupowa sprzed kilku lat

Zana 19:57, 29 maj 2019

Poppy napisał(a)

no ja mam dys, i problem ze zwiezlym pisaniem, a czasami czlowiek by chcial napisac cos wiecej niz, ze lezy i zdycha z wrazenia
A na zdjecia poczekamy, Kwartecik i ja, i reszta fanow

No rozwalilas koncepcje totalnie, a ja talentu Andy/Ewy nie mam, do tego brak mi dyscy[liny,za duzo chce wscisnac w nieistniejaca przestrzen. Slonce z rana to juz duzo, ja mam kawalek, gdzie mam wieczny cien przez caly rok, ha ha, i teraz doszly mi kawalki, gdzie bedzie slonce poranne/ albo w poludnie przez max 2 miesiace w roku Cos sie wymysli, bedzie kolejna faza testowania. U mnie w totalnym cieniu nie chca rosnac miodunki i tiarelle, paprocie za to tak, i hortki (kto by sie spodziewal, ale jednak) I niestety, tego cudnego swiatlocienia do zdjec nie mam, bo albo cien, albo ostre slonce Nie dogodzisz.
Ja sie chyba zdecyduje na swidosliwe balerine do swojej faweli, tylko nigdzie nie ma wielopniowych, jak na zlosc, ale to chyba nie jest dobry czas na kupowanie drzew, w szkolkach pustki. Moze i dobrze, bo i tak nie moge sadzic do jesieni
A z jezyczka, to chyba wtopilam Ta nowa, przewalskiego, nie rozni sie jakos bardzo od mojej starej, ktora miala byc miniaturowa. I byla, przez dwa lata, a w tym roku jakos dziwnie wybujala Maja obie b podobne liscie, wiec chyba laczy je wieksze pokrewienstwo niz zakladalam.

jesli chodzi o ziemie, to chyba beda musiala zmienic dostawce w takim razie
Tellime naprawde polecam calym sercem. A tolmiea wyglada mega fajnie w donicach! Oczywiscnie nie jako soliter

Normalnie zazdroszczę Ci tej weny pisania. Ja ledwo powłóczę ostatnio całością swej osoby, o wzbiciu się na wyżyny myśli mogę tylko pomarzyć. Z pewnością pogoda ma na ten stan jakiś wpływ, no można zwariować z taką aurą w kratkę. W każdym razie nie wiedziałam, że są jakieś odmiany miniaturowej języczki.

Zana 20:02, 29 maj 2019

Kokesz napisał(a)

Zgadzam się

Moja ze świeżo wysypaną korą tak nie wygląda

Rabata pięknie wyszła
Też muszę poprawić swoją cienistą, bo coś mi w niej nie gra a dopiero co ją przerabiałam
Zastanawiam się tylko, jak będzie wyglądała zimą, bo oprócz kulki cisowej, reszta bylin zanika na zimę, chyba , że się mylę?

Dziękuję za pochwały. Reniu, tam są w sumie trzy kulki cisowe (dwóch pozostałych nie widać, rabata trochę długa jest) a z tyłu rośnie zimozielony żywopłot. No i będą jeszcze pieńki świdośliw. A zimą i tak mnie tam nie ma, więc aż tak bardzo mi nie zależy. Aczkolwiek zaczęłam doceniać zimozielone akcenty, bo nawet jak się w lutym czy w marcu w celach kontrolno-porządkowych przyjeżdża to miło oko na czymś zawiesić.

Palibina mam i ja